Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 29.11.

haapavesi

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Alexi Tuomarila Trio,Haapaveden ammattiopisto, haapavesi29.11. Klo 19:00

keikka

Alexi Tuomarila Trio sai alkunsa vuonna 2004 ja ensimmäinen levy Constellation julkaistiin norjalaiselle Jazzaway Records -yhtiölle 2005. Tällöin trio kiersi tiiviisti Norjassa, Benelux-maissa ja Suomessa. Tuomarilan, kuten muidenkin yhtyeen jäsenten, urat ponnahtivat samaan aikaan huikeaan nousuun ja kosmopoliitti yhtyeenjohtaja palkittiin pianokilpailuissa muun muassa Monacossa, Granadassa, Avignonissa sekä Brysselissä. The Observer –lehti valitsi myös Tuomarilan kuuden tulevaisuuden jazznimien joukkoon.

Toista levyä saatiin odottaa kahdeksan vuotta. Tuomarila ja Louhivuori olivat täysityöllistettyjä Tomasz Stankon yhtyeessä ja Eilertsen Tord Gustavsenin triossa. Myös jäsenten lukuisat omat projektit kuten Louhivuoren Oddarrang sekä Mats Eilertsen Quintet, veivät bändin jäseniä yhteen ja erilleen vuosien ajan. Vuonna 2012 Alexi Tuomarila solmi kolmen levyn sopimuksen brittiläisen Edition Records levy-yhtiön kanssa ja ensimmäinen levyistä, Seven Hills, julkaistiin maailmanlaajuisesti vuonna 2013. Vuosia kestäneen musiikillisen ystävyyden ja muusikoiden oman, persoonallisen äänen vahvistumisen myötä trio soi täynnä tunnetta ja tasapainoista yhteistyötä.

Alexi Tuomarila Trio kertoo lämminhenkisiä, melankolisiakin tarinoita jäsentensä sävellyksien muodossa. Melodia, rytmi ja yhtenäinen soiton hallinta tekevät sisällöstä nautittavaa kuunneltavaa. Kiertueella yhtye esittää uutta, julkaisematonta materiaalia.

“Alexi Tuomarila on yksi tulevaisuuden suurista jazzpianisteista.” – Jazztimes, US

Alexi Tuomarila Trio

Alexi Tuomarila - piano
Olavi Louhivuori - rummut
Mats Eilertsen – basso

Jazzliiton kiertue

26.11. Tallinna, Philly Joe’s, klo 21.30, liput 7/5€
27.11. Helsinki, G Livelab, klo 19.00, liput 18€
29.11. Oulainen, Kulmajazz, Haapaveden ammattiopisto, klo 19.00, liput 15€
30.11. Raahe, Raahesali, klo 19.00, liput 20/15/10€
1.12. Oulu, Teatteriravintola Vänmanni, klo 20.00, liput 15/10€
2.12. Turku, Sigyn Club, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10€
3.12. Salo, Taidemuseo Veturitalli,  klo 18.00, liput 12/5€
7.12. Jyväskylä, BoomBox klo 19.00, liput 12/8€
8.12. Kuopio, King’s Crown, klo 20.00, liput 15/10€
9.12. Joensuu, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10/6€

helsinki

Wayne Krantz & 2X Salvation, Espoo Big Band & Husband,Tavastia-klubi, helsinki29.11. Klo 19:00

Espoo Big Band

Husband

Wayne Krantz & 2X Salvation (www)

keikka

Yhdysvaltalainen Wayne Krantz tunnetaan monipuolisena kitaristina, joka fuusioi rockin, bluesin ja jazzin sävyjä. Uran alkuaikoina Krantz esiintyi ja levytti Steely Danin, Michael Breckerin ja Billy Cobhamin kaltaisten suuruuksien kanssa. Sittemmin mies on keskittynyt soolouraansa johtaen omia trio-kokoonpanojaan, joissa hänen rytmi- ja harmonian käsittelytaitonsa pääsevät parhaiten esille.

Undercover Pop Tourin konserteissa Krantzin visionääriseen käsittelyyn pääsevät muun muassa Princen, Bob Dylanin, Nine Inch Nailsin, Talking Headsin ja Sonic Youthin kappaleet. Tavastialla nähtävässä 2X Salvation -kokoonpanossa soittavat Krantzin lisäksi basisti Nate Wood ja rumpali Zach Danziger. Wood on multi-instrumentalisti, joka on kiertänyt ja esiintynyt muiden muassa Stingin, Chaka Khanin ja George Harrisonin kanssa. Danziger puolestaan on työskennellyt hyvin laaja-alaisesti muusikkona, säveltäjänä ja tuottajana lukemattomien artistien kanssa, kuten U2, Rod Stewart, Mary J. Blige, Miley Cyrus, Busta Rhymes ja Primal Scream.

Yhtenä Suomen suurten jazzorkesterien valioista tunnettu Espoo Big Band (EBB) julkaisi keväällä albumin yhdessä rock-fuusiota soittavan Husband -yhtyeen kanssa. Lauma-albumin musiikki on Varre Vartiaisen ja Jarmo Saaren käsialaa, ja kapellimestarina taituroi Marzi Nyman.

Wayne Krantz and 2X Salvation, showtime 19:30
Espoo Big Band & Husband, showtime 21:15
Tavastia-klubi, Helsinki, 29.11.
Ovet klo 19:00
Liput ennakkoon Tiketistä alk. 22 €, ovelta 24 €

Järjestäjä: Espoo Big Band ry

http://www.waynekrantz.com/ 
http://ebb.fi/ 

Max Zenger Quintet – Globus,Musiikkitalo, Black Box, helsinki29.11. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Max Zenger on uransa aikana kerännyt vaikutteita ja inspiraatiota monilta reissuiltaan ja seikkailuiltaan maailman perukoihin, niin eri kulttuureista kuin tapaamiltaan muusikoilta ja opettajiltaan. Konsertissa kuullaan Zengerin muutamien vuosien aikana tekemiä jazzsävellyksiä, joissa vaikutteet sekoittuvat hänen omaan näkemykseensä ja soittotyyliinsä. Konsertissa soittaa Zengerin itsensä lisäksi hänen pidempiaikaisia ja uudempia suosikkisoittajiaan.

Max Zenger, saksofoni
Kasperi Sarikoski, pasuuna
Mikael Myrskog, piano
Heikko Remmel, kontrabasso
Anssi Tirkkonen, rummut