Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 24.11.

helsinki

Jazzkitaristi Nobuki Takamen,Malmitalo, helsinki24.11. Klo 19:00

keikka

Modernin newyorkilaisjazzin tulkki Nobuki Takamen on huippukitaristi, jonka musiikki on kaunista ja nautittavaa. Hän on syntynyt Hiroshimassa Japanissa, mutta on valloittanut soitollaan ryhmänsä kanssa New Yorkin lisäksi USA:ta laajemminkin sekä Kanadaa ja Eurooppaa. Vuodesta 2004 lähtien hän on vuosittain kiertänyt myös Japanissa. Meriittilistalle kuuluu sekä suuria kansainvälisiä festivaaleja että hämyisiä klubeja kuten Montreal International Jazz Festival, Rochester International Jazz Festival, Blue Note NY, Iridium Jazz Club, Blues Alley ja Smalls Jazz Club.

Nobuki Takamenin sävellyksissä on syvää tunnetta ja soitossa huomattavaa teknistä taitoa. Hänen viides albuminsa Solo Guitar ilmestyi joulukuussa 2014, se on hänen ensimmäinen soolokitara-albuminsa.

Nobuki Takamen – jazzkitara

Kokoonpanosta ei vielä tietoa.

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa.

Liput 15 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Ticketmaster Suomi

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

Sibis Alumni Big Band feat Michael Formanek (US),Koko Jazz Club, helsinki24.11. Klo 19:00

Sibis Alumni Big Band feat Michael Formanek

keikka

Sibelius-Akatemian jazzosaston Alumni Big Band esittää kontrabasisti Michael Formanekin kanssa tämän sävellyksiä. Konsertti on Sibelius-Akatemian jazzaineryhmän ja Koko Jazz Clubin yhteistuotanto.


jyväskylä

Tuomas Paukku Scription,Boombox/Musica, jyväskylä24.11. Klo 19:00

Tuomas Paukku Scription

keikka

Jyväskyläläinen kitaristi-säveltäjä juhlistaa debyyttilevynsä julkaisua kiertueella, jolla myös esitellään hänen hiljattain kokoamansa uusi, rautainen kokoonpano. 

Eclipse Music julkaisee kitaristi ja säveltäjä Tuomas Paukun debyyttialbumin vinyylilevynä ja digitaalisena julkaisuna 25.11. Paukun musiikkia levyllä tulkitsee suomalais-ruotsalainen kvintetti Tuomas Paukku Description. 

Julkaisun yhteydessä tehtävällä kiertueella valokeilassa on kuitenkin uusi kotimainen kokoonpano. Tuomas Paukku Scription jatkaa siitä mihin Description-yhtye jäi. Scriptionissa soittavat liiderin lisäksi pianisti Artturi Rönkä, basisti Janne Tuovinen ja rumpali Tomi Saikkonen. Yhtye edustaa nuoren suomalaisen jazzsoittajiston aktiivista kärkiryhmää ja se tulkitsee kitaristin omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vastustamattomalla palolla. Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. "Halusin uuden ja kotimaisen yhtyeen. Tässä se nyt on", Paukku havainnollistaa tilannetta. Kiertueella kuullaan levylle päätyneen ohjelmiston lisäksi myös Paukun uusia sävellyksiä.

Tuomas Paukku, kitara
Artturi Rönkä, piano ja rhodes
Janne Tuovinen (Vesa Ojaniemi 3. ja 4.12.), kontrabasso
Tomi Saikkonen, rummut

Liput 12/8€

pieksämäki

Teddy's West Coasters On Tour,Poleeni, pieksämäki24.11. Klo 19:00

keikka

Teppo Mäkynen, rummut / Jukka Perko, alttosaksofoni ja klarinetti / Ville Vannemaa, baritonisaksofoni / Jukka Eskola, trumpetti ja flyygelitorvi / Mikko Karjalainen, trumpetti ja flyygelitorvi / Kasperi Sarikoski, pasuuna / Miika Jämsä, tuuba / Antti Lötjönen, basso

Suomen ykkösrumpaliksi jazzin saralla usein nostettu Teppo Mäkynen kiertää Suomea 16.–26. marraskuuta liidaamansa kahdeksanhenkisen Teddy's West Coasters -yhtyeen kanssa. Suomen Jazzliiton ja We Jazzin yhdessä tuottamalla harvinaisella kiertueella nähtävä Teddy's West Coasters koostuu kotimaisen jazzin kärkinimistä, ja mukana kokoonpanossa ovat mm. saksofonisti Jukka Perko, trumpetisti Jukka Eskola ja basisti Antti Lötjönen. Yhtye julkaisi kaksiosaisen esikoislevynsä viime vuonna KHY Suomen Musiikki -levy-yhtiön kautta, ja kummatkin osat on nostettu useaan otteeseen vuoden 2015 parhaimpien levyjen joukkoon muun muassa Helsingin Sanomissa sekä Soundissa.

Teddy's West Coastersin musiikillinen idea pohjautuu Mäkyselle rakkaaseen 1950- ja 60-lukujen Yhdysvaltain länsirannikon jazzperinteeseen. Tuon ajan amerikkalaisen länsirannikon jazzin, "West Coast Jazzin", ominaispiirteisiin kuuluvat kepeä svengi, melodisuus ja sävellyksille hengitystilaa suova instrumentaatio. Tältä pohjalta Mäkynen on koonnut iskukykyisen yhtyeen toteuttamaan musiikillista visiotaan, jossa sävellyksellinen ja sovituksellinen raikkaus tuo uutta eloa perinteeseen nojaavan muotokielen kautta toteutettuun musiikkiin. 

Teddy's West Coastersiin kuuluvat Mäkysen ohella alttosaksofonia ja klarinettia albumilla soittava Jukka Perko, baritonisaksofonisti Ville Vannemaa, trumpetistit Jukka Eskola ja Mikko Karjalainen, pasunisti Kasperi Sarikoski, tuubaa soittava Miika Jämsä sekä basisti Antti Lötjönen.

**** "Tekijät ovat niin sanotusti alan miehiä: ykköskaartia." -Ilari Tapio, Satakunnan Kansa

***** "Harvoin kuulee näin tyylikästä soitantaa." - Hannu Lahtonen, Kauppalehti

pori

Validi Karkia Konvention: Oddarrang,Porin kaupunginkirjasto, pori24.11. Klo 19:00

keikka

Kaksipäiväinen pienfestivaali Validi Karkia Jazz Konvention tuo Poriin tuoreita levyjään julkistavat Oddarrangin ja Tuomas Paukku Scriptionin. Olavi Louhivuoren perustamassa Oddarrangissa Osmo Ikosen sello ja Ilmari Pohjolan pasuuna luovat laulun ja elektroniikan kanssa vahvaa elokuvallista 'nordic noir'ia kehutulla brittiläisen Editionin julkaisemalla levyllä. Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa opiskelleen säveltäjä ja jazzkitaristi Tuomas Paukun luotsaama uusi kvartetti Scription edustaa uuden sukupolven jazz-impressionismia ja juhlistaa Eclipse Musicin julkaisemaa debyyttilevyä.

Olavi Louhivuori: rummut, koskettimet
Ilmari Pohjola: vetopasuuna, koskettimet
Osmo Ikonen: sello, laulu
Lasse Sakara: kitara
Lasse Lindgren: basso, koskettimet

Showtime 19.00, ovet 18.30
Liput 15€

saariselkä

Kaamosjazz,Saariselkä, saariselkä24.11. Klo 20:00

Down Town Dixie Tigers (www)

Paula Koivuniemi (www)

keikka

Santa's Hotel Tunturi

Klo 20.00 DDT – Down Town Dixie Tigers
Downtown Dixie Tigers on vuodesta 1958 soittanut perinteistä dixieland –jazzia. Orkesteri on omassa tyylilajissaan Suomen vanhin ja myös kansainvälisesti tunnetuin. DDT esiintyy edelleen säännöllisesti ja soittaa perinteistä New Orleans jazzia ja myös mm. Duke Ellingtonin sävellyksiä. DDT yhdistelee perinnejazzia ja swing –musiikin vaikutteita.

Klo 21.30 Supertähti Paula Koivuniemi yhtyeineen
Paula Koivuniemi on suomalaisen iskelmämaailman suuri suosikki. Hän aloitti uransa jo 1960-luvulla ja suosio on pysynyt vahvana vuosikymmenestä toiseen. Paula Koivuniemen omaleimainen, matala ääni ja häikäisevä lavakarisma ovat kiehtovalla tavalla lumonneet yleisön, missä tahansa hän esiintyykin. Kaamosjazzissa Paula laulaa jazzin ikivihreitä klassikoita, musikaalisävelmiä ja sovituksia hänen omasta ohjelmistostaan.

Liput 28 €