Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 12.11.

joensuu

Jaska Lukkarinen Trio,Pakkahuone, joensuu12.11. Klo 18:00

keikka

Suomi-jazzin kovasta kolmikosta, rumpali Jaska Lukkarisesta, basisti Antti Lötjösestä ja saksofonisti Jussi Kannasteesta, koostuva Jaska Lukkarinen Trio täyttää 10 vuotta 2017. Merkkivuotensa kunniaksi trio lähtee Suomen-kiertueelle sekä julkaisee kaksi EP-levyä, ensimmäisen marraskuussa 2016 ja toisen maaliskuussa 2017. Julkaisuilla ja keikoilla Lukkarisen trio esittää tämän hetken suomalaisen rytmimusiikin kuuman nimen, säveltäjä-kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen sävellyksiä. Lukkarisen ja Pöyhösen pitkäaikainen ystävyys ja yhteistyö mm. Dalindèossa ja Ricky-Tick Big Bandissa ovat uuden äänitteen inspiraatiolähteistä tärkeimpiä.

Jaska Lukkarinen, rummut
Jussi Kannaste, saksofoni
Antti Lötjönen, kontrabasso

Liput 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €.

Ennakkomyynti: Levy-Eskot.

seinäjoki

Vapaat äänet: Un Poco Loco,Jazzoikoon! / Perälänraitti 3 A 1, seinäjoki12.11. Klo 19:00

Un Poco Loco (www)

keikka

Un Poco Locon originelli bebop saapuu Seinäjoelle lauantaina 12. marraskuutta

Un Poco Loco on kolmen nykypäivän ranskalaisimprovisoijan uusioversio 40- ja 50-lukujen eksoottissävyisten standardien bebop-repertuaarista. Trio on tarttunut kunnioituksella ja mielikuvituksella huonosti tunnettuihin tai arvaamattomiin teemoihin luoden hienovireistä äänityötä ja dramaturgiaa, jossa perinteinen sanasto sekoittuu heidän omaan, nykykulttuurissa kylpevään kieleensä. Kiitetty ranskalaiskolmikko on valittu vuoden 2016 arvostettuun Jazz Migration -kiertueohjelmaan.

« Feelin’ Pretty » -nimisessä konsertissa trio on tarttunut amerikkalaisen kulttuurin suurmonumenttiin: West Side Story’iin. Léonard Bernsteinin unohtumattomat teemat on ensin riisuttu ja sitten puettu uusiin vaatteisiin. Siinä Tonya, Mariaa, Jettejä ja Sharkkeja ravistellaan lempeästi, kauniit nuotit tarjoavat tekosyyn trion mitä huikeimpiin improvisointeihin.

Un Poco Loco
Fidel Fourneyron pasuuna
Geoffroy Gesser
tenorisaksofoni, klarinetti
Sébastien Beliah
kontrabasso

la 12.11. klo 19 Seinäjoki, Jazzoikoon! / kotikonsertti: Perälänraitti 3 A 1

Liput 15 €. Ennakkovaraukset: Harri Jokiranta 040 7748402, Mikko Puttonen 044 3337191, Marita Nyrhinen 050 5543964 tai FB-viestinä tai ylistarojazz@netikka.fi

 

tampere

Eero Raittinen & Hustle Fuzz – Eeron Elpee -kiertue,Tampere-talo, tampere12.11. Klo 19:30

Hustle Fuzz

(+ Eero Raittinen)
keikka

Laulaja Eero Raittinen ja soul/jazz -yhtye Hustle Fuzz toteuttavat marraskuussa 2016 harvinaislaatuisen konserttikiertueen juhlistaakseen Eero Raittisen debyyttisooloalbumin Eeron Elpeen uusintajulkaisua. Suomalaisen kevyen musiikin keskiössä jo kuudella vuosikymmenellä vaikuttanut Eero Raittinen on todellinen elävä legenda. Vuonna 1960 alkaneen uransa aikana hän on vaikuttanut lukuisissa merkittävissä yhtyeissä mm. The Boys, The Sounds ja Tasavallan Presidentti, ja on täten ehtinyt kaikkeen aina iskelmästä progressiiviseen rockiin.

Tämän rytmimusiikin "grand old manin" sydän on kuitenkin aina sykkinyt bluesille ja muulle mustalle rytmimusiikille, josta kumpusi myös hänen ensimmäinen sooloalbuminsa, vuonna 1970 julkaistu Eeron Elpee. Svart Records julkaisee lokakuussa uusintapainoksen tästä aikojen saatossa yhdeksi Suomen kalleimmaksi ja arvostetuimmaksi keräilyharvinaisuudeksi nousseesta LP:stä, jota pidetään ensimmäisenä vakavasti otettavana mustan musiikin albumina Suomessa. Levyllä soittivat aikansa kovimmat muusikot aina Albert Järvisestä Jukka Toloseen ja Eero Koivistoisesta Junnu Aaltoseen. Näihin isoihin musiikillisiin saappaisiin astuu kotibilejazzin sanansaattajaksi itsensä ristinyt mod jazz -kvintetti Hustle Fuzz, jonka kriitikoiden ylistämä debyyttialbumi Hustle Timejulkaistiin Pori Jazzeilla 2014.

Hustle Fuzz on tehnyt yhteiskonsertteja Eero Raittisen kanssa eri puolella Suomea vuodesta 2015 lähtien ja julkaissut yhteisen singlen Twerkie Jerkie Dance syyskuussa 2015. Vahvan yhtyesoiton ja visuaalisuuden ympärille rakentuva, eri sukupolvet musiikillisesti yhdistävä konserttisarja jatkaa hienosti Eeron ja Hustle Fuzzin yhteistyötä ja tuo Eeron Elpeen ajattomasti svengaavan ohjelmiston vuoteen 2016.

Eero Raittinen - laulu
Juho Hurskainen - saksofoni
Jussi Reunamäki - urut
Henri Jokinen - kitara
Seppo Kylänpää - basso
Severi Koivusalo - rummut

Liput: 29/24 € 

turku

Big Band On Board! Turku Jazz Orchestra & Sami Pitkämö: Pitkämö Sings Classics,Viking Grace, Turun linnansatama, turku12.11. Klo 20:55

keikka

Turku Jazz Orchestra ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmastakin tuttu samettinen laulusolisti Sami Pitkämö antavat parastaan Vogue Night Clubilla amerikkalaisen jazzmausteisen huippuviihteen parissa. Illalla menoa tanssilattialla kiihdyttävät mm. Louie Priman, Stevie Wonderin, Tom Jonesin ja Earth Wind & Firen kuumimmat bilehitit. Paluumatkalla iltapäivän tunnelmissa kuullaan tunnetuimpia hittejä Frank Sinatran, Dean Martinin ja Sammy Davis Jr:n kuuluisasta Rat Pack -ohjelmistosta.

 

Paluu 13.11. klo 19.50.

www.jazzcityturku.fi

Liput: Viking Line, www.vikingline.fi

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.