Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 4.11.

jyväskylä

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana,Jyväskylän paviljonki, jyväskylä4.11. Klo 19:00

Ricky-Tick Big Band

Julkinen Sana

keikka

Säveltäjä-kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama 17-jäseninen Ricky-Tick Big Band ja Julkinen Sana -kolmikon karismaattiset hip hop -pioneerit Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren lähtevät ensi syksynä konserttisalikiertueelle. Kyseessä on yhtyeen historian ensimmäinen salikiertue ja se sisältää seuraavat 7 konserttia:

14.10. Kuopion Musiikkikeskus klo 19
19.10. Tampere-talo klo 19
20.10. Logomo, Turku klo 20
22.10. Helsingin Kulttuuritalo klo 15 ja klo 19 
4.11. Jyväskylän Paviljonki klo 19
5.11. Tapiolasali, Espoo klo 19

Viime vuonna Helsingin Kulttuuritalon iltakonsertti myi vajaan 1500-paikkaisen Kulttuuritalon lähes loppuun 5 kuukautta ennen varsinaista konserttipäivää. Valtavan kysynnän vuoksi samalle päivälle avattiin toinenkin konsertti, ja lopulta hurmoksellisia keikkoja kerääntyikin todistamaan yli 2 600 fania, mikä on harvinaista mille tahansa genrelle – saati sitten bigband-räpille.

Valtteri Laurell Pöyhönen, kapellimestari, kitara, sähköpiano
Karri "Paleface" Miettinen, rap
Tommy Lindgren, rap
Lasse "Redrama" Mellberg, rap

Jukka Eskola, lead-trumpetti, flyygelitorvi
Kalevi Louhivuori, 2. trumpetti, flyygelitorvi
Mikko "Gunu" Karjalainen, 3. trumpetti, flyygelitorvi
Janne Toivonen, 4. trumpetti, flyygelitorvi

Petri "Pope" Puolitaival, 1. alttosaksofoni, huilu, pikkolohuilu
Ari Jokelainen, 2. alttosaksofoni
Jussi Kannaste, 1. tenorisaksofoni
Antti Hynninen, 2. tenorisaksofoni, huilu
Linda Fredriksson, baritonisaksofoni

Kasperi Sarikoski, 1. pasuuna
Juha "Jay" Kortehisto, 2. pasuuna
Heikki Tuhkanen, 3. pasuuna
Juho Viljanen, bassopasuuna, tuuba

Antti Lötjönen, kontrabasso
Sami Koskela, lyömäsoittimet
Jaska Lukkarinen,  rummut

 

Liput: 37,50 € (sis. palvelumaksu)
Tarjolla on permanto eli seisomapaikkoja sekä nousevassa katsomossa istumapaikkoja.

http://www.julkinensana.fi/ 
https://fi-fi.facebook.com/RTBBJulkinenSana/ 

pori

Validi Karkia - Keep on Swinging in the Free World,Porin kaupunginkirjasto, pori4.11. Klo 20:00

keikka

Validi Karkia -klubin kaksipäiväinen 'Keep on Swinging in the Free World' -pientapahtuma tarjoaa laadukasta jazzia perinteisestä kokeellisempaan moderniin ilmaisuun Porin synkässä syksyssä.

Pepa Päivinen & Good Romans Tadpoles -levyn julkaisu
(Pepa Päivinen, Jussi Miettola, Ilari Filander)
Showtime klo 20.00, ovet klo 19.30
Gallen-Kallelankatu 12
Liput 10 €

Juuri kehutun duo-levyn lyömäsoittaja Hannu Riskun kanssa julkaissut Suomi-jazzin luottopuhaltaja Pepa Päivinen jatkaa nyt nuoremman polven Good Romans -duon kanssa tuoreella Tadpoles-albumilla. Porilaisen Karkia Mistika Recordsin julkaisema levy on trion järjestyksessään toinen yhteinen pitkäsoitto ja soiva dokumentti yhtyeen viimekeväiseltä musiikilliselta vaellukselta Vapaat Äänet -kiertueella. Vuonna 2008 yhteistyön aloittaneet Päivinen ja Good Romans seikkailevat bassottomalla triollaan rohkeasti vapaan jazzin maastossa improvisoiden ja hyödyntävät elektroniikkaa äänipalettiaan laajentamaan. Tadpoles julkistetaan konsertein Porissa 4.11.2016 Validi Karkia -klubilla ja Tampereella 5.11.2016 Tampere Jazz Happeningissa.

Pertti "Pepa" Päivinen (s. 1955) on ennakkoluuloton, rajoja rikkova multi-instrumentalisti, jonka maanläheinen soitto on yksi suomalaisen jazzin kulmakivistä. Hän on muun muassa soittanut Edward Vesalan Sound & Furyssä sen perustamisesta 1984 vuoteen 1997 (sekä myös uudessa Sound & Furyssä, joka edelleen jatkaa Vesalan musiikin esittämistä), Jukka Tolonen Bandissa, kiertänyt Anthony Braxtonin Braxtonin kanssa sekä tietysti kuulunut jo kahdeksankymmenluvultaasti UMOn luottoartisteihin. Vuonna 2000 Päivinen palkittiin työstään Jazzliiton myöntämällä arvostetulla Yrjö-palkinnolla. Good Romans on yhtä kuin kitaristi Ilari Filander ja lyömäsoittaja Jussi Miettola. Vapaasti improvisoiva duo, joka kulkee omia polkujaan jalat mullassa, korvat avaruustaajuuksilla. Duon Open This Door, Never Look Back –pitkäsoitto julkaistiin tammikuussa 2014 Finnish Explosionsin toimesta.

tampere

Tampere Jazz Happening,Pakkahuone, tampere4.11. Klo 19:00

Jazzliiton Juhlaorkesteri

Steve Lehman Octet (www)

Marius Neset Quintet w/ Svante Henryson (www)

keikka

Yrjö-palkinto 2016 (FIN)
Suomen arvostetuin jazzmuusikolle myönnettävä tunnustus, Suomen Jazzliiton myöntämä Yrjö-palkinto jaetaan toista kertaa Tampere Jazz Happeningin yhteydessä. Tilaisuus huipentuu voittajan esiintymiseen.

Jazzliiton juhlaorkesteri (FIN)
Yrjö-palkinto on Suomen arvostetuin jazz-tunnustus, ja se on myönnetty tämän juhlaorkesterin kaikille soittajille. Uusin Yrjön saaja julkistetaan tässä konsertissa, ja hänet nähdään myös soittamassa monipuhaltaja Mikko Innasen johtaman orkesterin kanssa. Innanen valitsi ohjelmiston aikaisemmin Yrjö-palkittujen soittajien repertuaareista, joten konsertti toimii myös pienimuotoisena katsauksena Suomi-jazzin rikkaaseen historiaan.

Steve Lehman Octet (USA)
Newyorkilaisaltisti ei ole pelkästään muusikko ja säveltäjä, vaan myös jazzin tutkija, kyseenalaistaja ja uudistaja sekä opettaja useammassakin akateemisessa oppilaitoksessa. Omien yhtyeidensä lisäksi mm. Anthony Braxtonin, Vijay Iyerin, Meshell Ndegeocellon ja Anti-Pop Consortiumin High Priestin kanssa työskennellyt musiikin tohtori on viime aikoina tutkinut elektroakustisessa musiikissaan tietokone-ohjelmoituja improvisaatiomalleja, kun taas aikaisemmin suurennuslasin alla oli afrikkalaisen musiikin suhde jazziin. Steve Lehmanin palava halu etsiä uusia ratkaisuja on saanut sekä amerikkalaiset että eurooppalaiset musiikkilehdet kuvailemaan häntä ”jazzin merkittävimmäksi ajattelijaksi”.

Marius Neset Quintet with Svante Henryson (NOR)
Ennen saksofoniin tarttumistaan Marius Neset otti pikkupoikana rumputunteja. Se on vaikuttanut hänen sävellystyyliinsä. ”Rummut antoivat minulle tärkeän rytmisen pohjan. Opin jo hyvin nuorena soittamaan oudoissa tahtilajeissa. Siksi minulla on luonteva ote sellaiseen meininkiin”, sanoo vasta kolmikymppinen puhaltaja, jolla on hämmästyttävä kyky saada yksi foni kuulostamaan kahdelta, jopa kolmelta. 2000-luvun alussa Neset opiskeli Kööpenhaminan Rytmimusiikin Konservatoriossa, missä brittipianisti Django Bates oli hänen mentorinsa. Tämän Human Chainissa soittaessaan Neset hurmasi monia alan vaikuttajia, kuten Edition Recordsin Dave Stapletonin, villistä virtuoottisuudesta herkkään tunnelmointiin nopeasti vaihtavalla tyylillään. Sellisti Svante Henryson puolestaan voitti Pohjoismaiden Neuvoston musiikkipalkinnon 2015.

Liput: 52,50 € / 42,50 € 

Tampere Jazz Happening,Telakka, tampere4.11. Klo 21:00

Kaisa's Machine

Aki Rissanen Trio

Lauri Porra Flyover Ensemble (www)

keikka

Kaisa's Machine (FIN)
Helsinkiin palannut kontrabasisti, säveltäjä Kaisa Mäensivu opiskeli arvostetussa Manhattan School of Musicissa mm. Dave Liebmanin, Jay Andersonin ja John Rileyn johdolla. Nykyään hän jatkaa opintojaan Sibelius Akatemian jazz-osastolla Jukkis Uotilan johdolla. Tämä on Kaisan oma akustinen kvartetti, mutta hän soittaa myös yhteispohjoismaisessa Taigassa, Adele Sauros Kvartetissa ja Sointi Jazz Orchestrassa. Tämän päivän New Yorkin kiihkeä jazz-skene innoittaa häntä erityisesti, mutta myös afro-amerikkalaisen svengin pitkä jatkumo ja pohjoismainen lyyrisyys merkitsevät Mäensivulle paljon. Kaisa’s Machine levyttää debyyttinsä tänä syksynä.

Aki Rissanen Trio (FIN)
12-vuotinen klassisen pianon opiskelu nuorena on lyönyt vahvan leiman Aki Rissasen soittotyyliin, ja kun siihen yhdistää avomielisen nuoren miehen elektronisesta tanssimusiikista omaksumat vaikutteet, erottuu tulos selvästi muista pianotrioista. Paketin sitoo Teppo Mäkysen ja Antti Lötjösen deLuxe-rytmisektio häikäisevällä eleganssilla. Trion vuolaasti kehuttu Amorandom (Edition Records, 2016) on Rissasen seitsemäs oma albumi, mutta hän on tehnyt töitä monentyylisissä kokoonpanoissa, kuten viime aikoina trumpetisti Verneri Pohjolan ja amerikkalaisfonisti Dave Liebmanin kanssa.

Lauri Porra Flyover Ensemble (FIN)
Pikkupoikana sellolla aloittanut Lauri Porra löysi basson murrosiässä ja siitä, erityisesti sähköbassosta, tuli hänen omin instrumenttinsa, vaikka sellon lisäksi myös piano ja trumpetti taittuvat Sibeliuksen tyttärentyttärenpojalta. Hän on pitkään vaikuttanut metalliyhtye Stratovariuksessa ja soittanut myös mm. Emma Salokosken ja Ben Granfeltin bändeissä sekä Kotipellossa. Omia albumeja on syntynyt toistaiseksi kolme, uusimpana upea Flyover(Texicalli Records, 2015). Porra säveltää myös paljon elokuviin, teatterille ja tv:lle. Viime vuonna syntyi Entropia-konsertto sähköbassolle ja sinfoniaorkesterille.

Liput 25/20 €

Tampere Jazz Happening,Klubi, tampere4.11. Klo 01:00

James Carter Organ Trio (www)

keikka

James Carter Organ Trio (USA)
Detroitissa vuonna 1969 syntynyt James Carter tarttui saksofoniin 11-vuotiaana ja tuli parrasvaloihin edesmenneen trumpetistisuuruuden Lester Bowienkanssa. Hän kuului myös Tough Young Tenors -ryhmään. Nykyään mies hallitsee melkoisen puhallinparven kaikista foneista basso- ja kontrabassoklarinetteihin ja tuntee jazzin koko historian perin pohjin. Hänelle onkin tyypillistä tarttua jonkin tiettyyn jazz-tyyliin ja pumpata siihen uutta verta, kuten nyt urkutrioon. Monista työkumppaneista mainittakoon Julius Hemphill, Frank Lowe, Kathleen Battle ja Wynton Marsalis. Yli 20 omaa levyä tehnyt Carter on jazz-viulisti Regina Carterin serkku.

Liput 25/20 €

turku

Flame Jazz: Jari Perkiömäki Organic Baritone Quartet,Sigyn Club, Turun konservatorio, turku4.11. Klo 19:00

keikka

Jari Perkiömäki – saksofoni

Sami Linna – kitara

Mikko Helevä – Hammond-urut

Heikki Sandrén – rummut

 

Päivätöikseen Taideyliopiston rehtorina toimiva Jari Perkiömäki vierailee Sigyn Clubilla svengaavan kvartettinsa kanssa. Yhtyeen konsepti on saanut innoituksensa legendaarisen George Bensonin kokoonpanosta, jossa perinteinen urkutrio täydentyy baritonisaksofonilla. Ohjelmistossa on Bensonin sävellyksiä soittajien omien kappaleiden lisäksi. Suomen ensimmäinen jazzmusiikin maisteri sekä tohtori Perkiömäki julkaisee konsertissa yhtyeensä debyyttialbumin!

 

Liput Tiketti 15 € / 10 € / S-Etu 13,5 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta) + palvelumaksu

vaasa

Eero Raittinen & Hustle Fuzz – Eeron Elpee -kiertue,Ritz, vaasa4.11. Klo 19:00

Hustle Fuzz

(+ Eero Raittinen)
keikka

Laulaja Eero Raittinen ja soul/jazz -yhtye Hustle Fuzz toteuttavat marraskuussa 2016 harvinaislaatuisen konserttikiertueen juhlistaakseen Eero Raittisen debyyttisooloalbumin Eeron Elpeen uusintajulkaisua. Suomalaisen kevyen musiikin keskiössä jo kuudella vuosikymmenellä vaikuttanut Eero Raittinen on todellinen elävä legenda. Vuonna 1960 alkaneen uransa aikana hän on vaikuttanut lukuisissa merkittävissä yhtyeissä mm. The Boys, The Sounds ja Tasavallan Presidentti, ja on täten ehtinyt kaikkeen aina iskelmästä progressiiviseen rockiin.

Tämän rytmimusiikin "grand old manin" sydän on kuitenkin aina sykkinyt bluesille ja muulle mustalle rytmimusiikille, josta kumpusi myös hänen ensimmäinen sooloalbuminsa, vuonna 1970 julkaistu Eeron Elpee. Svart Records julkaisee lokakuussa uusintapainoksen tästä aikojen saatossa yhdeksi Suomen kalleimmaksi ja arvostetuimmaksi keräilyharvinaisuudeksi nousseesta LP:stä, jota pidetään ensimmäisenä vakavasti otettavana mustan musiikin albumina Suomessa. Levyllä soittivat aikansa kovimmat muusikot aina Albert Järvisestä Jukka Toloseen ja Eero Koivistoisesta Junnu Aaltoseen. Näihin isoihin musiikillisiin saappaisiin astuu kotibilejazzin sanansaattajaksi itsensä ristinyt mod jazz -kvintetti Hustle Fuzz, jonka kriitikoiden ylistämä debyyttialbumi Hustle Time julkaistiin Pori Jazzeilla 2014.

Hustle Fuzz on tehnyt yhteiskonsertteja Eero Raittisen kanssa eri puolella Suomea vuodesta 2015 lähtien ja julkaissut yhteisen singlen Twerkie Jerkie Dance syyskuussa 2015. Vahvan yhtyesoiton ja visuaalisuuden ympärille rakentuva, eri sukupolvet musiikillisesti yhdistävä konserttisarja jatkaa hienosti Eeron ja Hustle Fuzzin yhteistyötä ja tuo Eeron Elpeen ajattomasti svengaavan ohjelmiston vuoteen 2016.

Eero Raittinen - laulu
Juho Hurskainen - saksofoni
Jussi Reunamäki - urut
Henri Jokinen - kitara
Seppo Kylänpää - basso
Severi Koivusalo - rummut

Liput: 22/20€