Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 2.11.

helsinki

Kalima-Prättälä-Eeti Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki2.11. Klo 21:00

Kalle Kalima – kitara

Tuomo Prättälä – kosketinsoittimet

Eeti Nieminen – rummut

joensuu

Jazzkerho 40 v & Vapaat äänet 20 v: Andy Emler trio,Konservatorion konserttisali, joensuu2.11. Klo 19:00

Andy Emler trio (www)

Andy Emler (www)

Claude Tchamitchian (www)

Eric Echampard (www)

keikka

Säveltäjä-pianisti Andy Emler tuo ranskalaisen valopilkun suomalaiseen jazzsyksyyn loka-marraskuun vaihteessa.  Emlerin kovan luokan trio basisti Claude Tchamitchianin ja rumpali Eric Echampardin kanssa kuullaan ensimmäisen kerran Joensuussa keskivkkikkona 2.11. Konsertti Joensuun konservatoriossa juhlii Jazzkerhon 76 ry:n 40 vuotta sekä Vapaat äänet -agentuurin 20 vuotta.

Säveltäjä-pianisti Andy Emler kuuluu ranskalaisen jazzin kirkkaimpiin persoonallisuuksiin. Hän on vieraillut Suomessa useamman kerran viime kymmenen vuoden aikana.  Hänen valovoimainen trionsa basisti Claude Tchamitchianin ja rumpalin Eric Echampardin kanssa on ollut kiertueella vuosina 2007 ja 2009.  Emlerin johtama superorkesteri MegaOctet on hurmannut suomalaisen yleisön April Jazzin ja Tampere Jazz Happeningin esiintymisillään vuosina 2009 ja 2011. Andy Emler trio & Dave Liebman loistivat April Jazzissa 2013.

Andy Emler trion kolmas levy ”Sad and Beautiful” (La Buissonne, 2014) on saanut erinomaisia arvosteluja. Yhtyeen tiivistä ja samaan aikaan ilmavaa ilmaisua on kiitetty ranskalaisessa ja eurooppalaisessa mediassa.

Liput 20 € / jäsenet 15 € / opiskelijat 10 €

Joensuun konservatorio,  Rantakatu 31, 80100 Joensuu

jyväskylä

Mirja Mäkelä Trio,Ravintola Poppari, jyväskylä2.11. Klo 21:00

keikka

Mirja Mäkelä Trio Suomen kiertueella 25.10.-11.11.

Keskiviikkona 2.11. klo 21 yhtye esiintyy Jyväskylän Ravintola Popparissa. Liput 15 € / 10 €, lippuja ennakkomyynnissä Ravintola Popparissa ja myös ovelta tapahtumailtana. Alennushinta koskee opiskelijoita.

Mirja Mäkelä, laulu / Teemu Viinikainen, kitara / Juho Kivivuori, kontrabasso

Jazzin huipputekijät laulaja Mirja Mäkelä, kitaristi Teemu Viinikainen ja kontrabasisti Juho Kivivuori soittaa kymmenen keikkaa ympäri Suomen loka-marraskuun vaihteessa. Kymmenenvuotista taivaltaan juhlistava trio julkaisi vuosi sitten odotetun toisen, My Hidden Joys -nimeä kantavan albuminsa. Levyn materiaali on pääasiassa Mirja Mäkelän omaa sävellystuotantoa, joka pohjautuu kotimaisten runoilijoiden teoksiin. Kiertueen järjestää yhteistyössä Suomen Jazzliitto ja Jazz HUG.

Mirja Mäkelä Trion jäsenet ovat kaikki tuttuja suomalaisen jazzkentän seuraajille eri yhteyksistä. Trion liideri ja vokalisti Mirja Mäkelä on tehnyt pitkän uran laulajana ja säveltäjänä muun muassa JimJamMurMurissa, The Helsinki Koto Ensemblessä sekä Jazzsiskoissa ja oli Sibelius-Akatemiasta valmistuessaan vuonna 1999 Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Mäkelä on myös pidetty opettaja, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjan johtajana vuodesta 2007 lähtien. Yhtyeen kitaristina kuullaan suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettua Teemu Viinikaista, joka on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden, kuten Jukka Perko Avaran, Panu Savolainen Toivon sekä Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan yhtyeiden riveissä. Trioa täydentää erityisesti sähköbassosaundistaan tuttu Juho Kivivuori, joka on viime vuosina noussut Suomen kysytyimpien basistien joukkoon ja vaikuttanut muun muassa Nassaun Fasaanissa, Ketola Rewiredissa, Zanderissa sekä Olli Hirvosen, Joonas Haaviston sekä Aleksi Rannan yhtyeissä.

Mirja Mäkelä Trion muusikot luovat yhdessä intiimin ja intensiivisen kokonaisuuden, jonka tunnelmat venyvät herkimmistä sävyistä aina riehakkaaseen improvisointiin asti.