Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 27.11.

helsinki

Jazz’n Jam: Yoko Miura – Janne Tuomi,Malmitalo, helsinki27.11. Klo 17:00

keikka

Japanilaispianisti Yoko Miura ja lyömäsoittaja Janne Tuomi seikkailevat äänen ja hiljaisuuden välissä, jossa japanilainen minimalistisen vähäeleinen ilmaisu kohtaa länsimaisen klassisten lyömäsoitinten sointivärit improvisatorisessa, harkitun spontaanissa maailmassa. Vuonna 2013 Teppo Hauta-Ahon toimesta triona alkanut musiikillinen yhteistyö jatkuu nyt tässä konsertissa, jossa Hauta-Ahoakin saatetaan kuulla.

Yoko Miura (JAP) – piano, Janne Tuomi – lyömäsoittimet

Kesto noin 1h, ei väliaikaa.

Sarjan taiteellinen johtaja on Teppo Hauta-aho

Liput 6 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Ticketmaster Suomi

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Alexi Tuomarila Trio,G Livelab, helsinki27.11. Klo 19:00

keikka

Alexi Tuomarila Trio sai alkunsa vuonna 2004 ja ensimmäinen levy Constellation julkaistiin norjalaiselle Jazzaway Records -yhtiölle 2005. Tällöin trio kiersi tiiviisti Norjassa, Benelux-maissa ja Suomessa. Tuomarilan, kuten muidenkin yhtyeen jäsenten, urat ponnahtivat samaan aikaan huikeaan nousuun ja kosmopoliitti yhtyeenjohtaja palkittiin pianokilpailuissa muun muassa Monacossa, Granadassa, Avignonissa sekä Brysselissä. The Observer –lehti valitsi myös Tuomarilan kuuden tulevaisuuden jazznimien joukkoon.

Toista levyä saatiin odottaa kahdeksan vuotta. Tuomarila ja Louhivuori olivat täysityöllistettyjä Tomasz Stankon yhtyeessä ja Eilertsen Tord Gustavsenin triossa. Myös jäsenten lukuisat omat projektit kuten Louhivuoren Oddarrang sekä Mats Eilertsen Quintet, veivät bändin jäseniä yhteen ja erilleen vuosien ajan. Vuonna 2012 Alexi Tuomarila solmi kolmen levyn sopimuksen brittiläisen Edition Records levy-yhtiön kanssa ja ensimmäinen levyistä, Seven Hills, julkaistiin maailmanlaajuisesti vuonna 2013. Vuosia kestäneen musiikillisen ystävyyden ja muusikoiden oman, persoonallisen äänen vahvistumisen myötä trio soi täynnä tunnetta ja tasapainoista yhteistyötä.

Alexi Tuomarila Trio kertoo lämminhenkisiä, melankolisiakin tarinoita jäsentensä sävellyksien muodossa. Melodia, rytmi ja yhtenäinen soiton hallinta tekevät sisällöstä nautittavaa kuunneltavaa. Kiertueella yhtye esittää uutta, julkaisematonta materiaalia.

“Alexi Tuomarila on yksi tulevaisuuden suurista jazzpianisteista.” – Jazztimes, US

Alexi Tuomarila Trio

Alexi Tuomarila - piano
Olavi Louhivuori - rummut
Mats Eilertsen – basso

Jazzliiton kiertue

26.11. Tallinna, Philly Joe’s, klo 21.30, liput 7/5€
27.11. Helsinki, G Livelab, klo 19.00, liput 18€
29.11. Oulainen, Kulmajazz, Haapaveden ammattiopisto, klo 19.00, liput 15€
30.11. Raahe, Raahesali, klo 19.00, liput 20/15/10€
1.12. Oulu, Teatteriravintola Vänmanni, klo 20.00, liput 15/10€
2.12. Turku, Sigyn Club, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10€
3.12. Salo, Taidemuseo Veturitalli,  klo 18.00, liput 12/5€
7.12. Jyväskylä, BoomBox klo 19.00, liput 12/8€
8.12. Kuopio, King’s Crown, klo 20.00, liput 15/10€
9.12. Joensuu, Konservatorio, klo 19.00, liput 15/10/6€

Teatteri Kallion sunnuntaikonsertti: Rauni Pekkala Trio, Markanjazz,Teatteri Kallio, helsinki27.11. Klo 18:00

Rauni Pekkala, 60-luvun jazz-iskelmätähti, loistaa edelleen! Markanjazz puolestaan soittaa musiikkia mustavalkofilmien- ja kaurismäkimaisen balkan-sävyjen maailmasta.

Kahvio ja lipunmyynti avautuvat klo 17.

Liput 5 €

UMO feat. Ibrahim Maalouf,Savoy-teatteri, helsinki27.11. Klo 18:00

keikka

UMOn kansainvälisten vierailijoiden sarja saa jatkoa marraskuussa, kun yksi tämän hetken kiinnostavimmista jazznimistä, Libanonissa syntynyt ja Pariisissa varttunut trumpetisti Ibrahim Maalouf saapuu orkesterin vieraaksi. Kulttuuritaustastaan ammentava virtuoosi yhdistää musiikissaan kotiseutujensa melankolista mielenmaisemaa, arabialaisvaikutteita, jazzia, hip hopia, elokuvamusiikkia ja jopa rockia perinteisiä rajoja rikkoen. Jazztrumpetin uudeksi ääneksi kehuttu Maalouf tunnetaan ilmeikkäästä soitostaan ja improvisoinnistaan.

Jo pikkupoikana soittamisen ja säveltämisen aloittanut Maalouf on levyttänyt kahdeksan albumia, niistä tuoreimmat Red & Black Light ja Kalthoum julkaistiin vuonna 2015. Hän on säveltänyt musiikkia myös sinfoniaorkestereille, kuoroille ja elokuviin, mm. Yves Saint Laurentinvuonna 2015 ilmestyneeseen elämänkertaan. Yhteisiä meriittejä on kertynyt mm. Stingin, Elvis Costellon, Oxmo Puccinon sekä Amadou & Mariamin kanssa. Miehen palkintokaappi pullistelee erilaisia palkintoja niin jazzin kuin klassisenkin musiikin puolelta.

Savoy-teatterin konsertissa kuullaan Ibrahim Maaloufin sävellyksiä, joiden big band -sovitukset on tehnyt pianisti, säveltäjä- ja sovittajaguru Jim McNeely. Hän on sovittanut materiaalin frankfurtilaiselle hr-Bigbandille, jolta UMO saa sovitukset käyttöönsä. Mukana on myös aivan tuoreita sovituksia Maaloufin uusimmilta albumeilta.

UMO:a johtaa Mikko Hassinen.

Liput Ticketmasterista toimituskuluineen 34 € / 30 € / 17 €

petäjävesi

Tuomas Paukku Scription,Auditorio Miilu, petäjävesi27.11. Klo 17:00

Tuomas Paukku Scription

keikka

Jyväskyläläinen kitaristi-säveltäjä juhlistaa debyyttilevynsä julkaisua kiertueella, jolla myös esitellään hänen hiljattain kokoamansa uusi, rautainen kokoonpano. 

Eclipse Music julkaisee kitaristi ja säveltäjä Tuomas Paukun debyyttialbumin vinyylilevynä ja digitaalisena julkaisuna 25.11. Paukun musiikkia levyllä tulkitsee suomalais-ruotsalainen kvintetti Tuomas Paukku Description. 

Julkaisun yhteydessä tehtävällä kiertueella valokeilassa on kuitenkin uusi kotimainen kokoonpano. Tuomas Paukku Scription jatkaa siitä mihin Description-yhtye jäi. Scriptionissa soittavat liiderin lisäksi pianisti Artturi Rönkä, basisti Janne Tuovinen ja rumpali Tomi Saikkonen. Yhtye edustaa nuoren suomalaisen jazzsoittajiston aktiivista kärkiryhmää ja se tulkitsee kitaristin omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vastustamattomalla palolla. Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. "Halusin uuden ja kotimaisen yhtyeen. Tässä se nyt on", Paukku havainnollistaa tilannetta. Kiertueella kuullaan levylle päätyneen ohjelmiston lisäksi myös Paukun uusia sävellyksiä.

Tuomas Paukku, kitara
Artturi Rönkä, piano ja rhodes
Janne Tuovinen (Vesa Ojaniemi 3. ja 4.12.), kontrabasso
Tomi Saikkonen, rummut

Liput 10 €

riihimäki

Il Mondo di Karri: Her Blame,Vihreä Talo, riihimäki27.11. Klo 17:30

keikka

Syksyiseen Riihimäen sunnuntai-iltaan tuo tunnelmaa Her Blame -yhtye, joka lennätetään Italiasta Riihimäelle illan kunniaksi! Tämä bändi on syntynyt Italian Rietin kaupungissa. Omia sävellyksiään esittävän kvartetin musiikissa on läsnä originaalisuus; vaikutteita voi kuulla mm. Välimeren - alueen musiikkikulttuurista. Italialaisia saksofonisti Renato Coluccia ja rumpali Angelo Di Verolia täydentävät chileläinen basisti Hernan Meza sekä suomalainen pianisti Karri Luhtala.

Renato Colucci - alttosaksofoni
Karri Luhtala - piano
Hernan Meza - basso
Angelo Di Veroli - rummut

Liput 20 € ovelta ennakko e-mailvaraus 15 € osoitteeseen: olli@vihreatalo.fi 

https://youtu.be/2pgDXUXBhBw 

saariselkä

Kaamosjazz,Saariselän tunturikappeli, saariselkä27.11. Klo 11:00

Kalle Ahlbäck Swingin’ Five

keikka

Saariselän tunturikappeli klo 11.00 Kalle Ahlbäck Swingin’ Five
Kalle Ahlbäck on yhtyeineen keskittynyt 1930 –luvun swingmusiikin suosittuihin sävelmiin ja hänen yhtyeensä esiintyy ahkerasti eri puolilla ja usein myös eri solistien kanssa. Kalle Ahlbäckin osa suomalaisessa jazzelämässä on ollut merkittävä ja hänen energiansa yhtyeen johtajana ihailtavaa.

Arto Nybom, viulu ja laulu
Johannes Niskanen, haitari
Fred Ahlberg, kitara
Ilkka Hanski, basso
Kalle Ahlbäck, rummut

Liput 13 €