Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 15.4.

helsinki

jaZZanti-konsertti. Antila-Sauros Wonderful Quartet,Hakasalmen huvila, helsinki15.4. Klo 19:00

Antila-Sauros Wonderful Quartet

keikka

Antila-Sauros Wonderful Quartet on uusi yhtye Helsingistä. Mikko Antilan ja Adele Sauroksen yhdessä johtama kvartetti on saanut alkunsa kaksikon spontaaneista yhteissoittohetkistä, jotka nopeasti alkoivat poikimaan sävellyksiä yhtyeen soitettavaksi.

 

Yhtye julistaa musiikin ilosanomaa ja esittää modaalisia ja svengaavia sävellyksiään. Yhtyeen muusikot ovat tulleet tunnetuiksi mm. seuraavista yhtyeistä: Linda Fredriksson Juniper, Superposition, OK:KO, Peela, Katu Kaiku sekä Adele Sauros Quartet.

Adele Sauros: huilu, sopraano- ja tenorisaksofoni
Mikko Antila: piano ja vibrafoni
Mikael Saastamoinen: kontrabasso
Okko Saastamoinen: rummut

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

 

Liput: 20/15/12/30 €.

pori

Validi Karkia -klubi: MATS/MORGAN (SE) / HOT HEROS & JUKKA ORMA,Promenadisali, pori15.4. Klo 19:00

Hot Heros

(+ Jukka Orma)

Mats & Morgan (SE)

keikka

Liput: 39€, lapset 19€
Ennakkovaraukset: kukkesand@hotmail.com

Frank Zappan ja Steve Vain ylistämä ruotsalainen virtuoosiduo Mats/Morgan saapuu huhtikuussa ensi kertaa Poriin.

Viimeisellä kiertueellaan Zappa ihastui rumpali Morgan Ågrenin ja pianisti Mats Öbergin duoon Tukholmassa ja kutsui heidät Amerikkaan tekemään kanssaan yhteistyötä. Yhdessä ja erikseen ansioituneet muusikot ovat saaneet useita palkintoja. Öbergille on myönnetty Monica Zetterlund - ja Jan Johansson -stipendit, Ågren taasen on valittu maailman parhaimmaksi fuusiorumpaliksi Modern Drummer -lehden äänestyksessä 2010.

Validi Karkia -klubin järjestämä konserttisarja Jazz och prog på svenska tuo ruotsalaista proge -ja jazzosaamista kaupunkiin. Sarjaa tukee Svenska Kulturfonden i Björneborg. Konsertin aloittaa uuden levyn keväällä julkaiseva Tampereen jazztrio-suuruus Hot Heros vieraanaan kitaristilegenda Jukka Orma.

MATS/MORGAN (SVERIGE)
Mats/Morgan koostuu rumpali Morgan Ågrenista ja kosketinsoittaja Mats Öbergista. Heidän virtuositeettinsa ja sävellyskynänsä terävyys on kansainvälisesti tunnustettua. 1988 duo vakuutti Ruotsissa vierailleen Frank Zappan, johtaen yhteistyökuvioihin hänen kanssaan. Matsin ja Morganin musiikki on jazzin, rockin, klassisen jne. tyyleissä seikkailevaa rohkeaa instrumentaalista raja-aitojen kaatoa. Morgan Ågren on Grammy-palkittu rumpali, joka valittiin maailman parhaaksi fuusiorumpaliksi Modern Drummer -lehden äänestyksessä 2010. Hän on työskennellyt Fläskkvartettenin, Devin Townsendin, Glenn Hughesin, Bill Laswellin ja Magman kanssa muiden muassa. Pianisti Mats Öberg sai hiljattain Grammyn Lena Willemarkin ja Jonas Knutssonin kanssa. Hänelle on myönnetty Monica Zetterlund - ja Jan Johansson -stipendit. Duo syntyi jo vuonna 1981 ja on pitänyt yhtä vaikka omat menestyksekkäät musiikilliset urat ovat vieneet mukanaan.

HOT HEROS & JUKKA ORMA
Jukka Orman ja Hot Herosin matka kulkee yhteistyön ja solidaarisuuden tietä, joka orkesterin jäsenten ja ykkösluokan kitaratähden välillä on jatkunut jo toista vuosikymmentä. Kappaleet ja ideat sinkoilevat planeettoina säkenöivän valaistuneella polulla. Sävellyksiä kuullaan bändin omasta sulkakynästä, mutta myös muilta tekijöiltä kuten Mahavishnu Orchestralta. Alati alasinta takovalta Hot Herosilta julkaisee 2024 loppukeväällä Karkia Mistika Records uuden albumin Kammin Jaaretti.