Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 22.4.

espoo

KOLIZIO & Kryvyi Rih Junior Big Band,Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, espoo22.4. Klo 19:00

Kryvyi Rih Junior Big Band (UA)

KOLIZIO

keikka

Liput 25/20 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi

Konserttiin tarjotaan alennuslippuja ukrainalaisille 10 euron kappalehinnalla. Alennusliput tarjoaa Espoon kaupungin kulttuuripalvelut. Alennushintaisen lipun voi ostaa April Jazz -festivaalin kutsuvieraspisteeltä Espoon kulttuurikeskuksen aulasta (paitamyynnin yhteydessä) yksi tunti ennen konsertin alkua. Pisteellä ei ole vaihtorahaa, joten maksu onnistuu kortilla tai käteisellä tasarahana. Lippua ostaessa tulee esittää Ukrainan passi.

Café Molli palvelee koko konsertin ajan Louhisalissa. Tarjoiluita voi tilata kätevästi ennakkoon Café Mollin tilauslomakkeella, puhelimitse numerosta 041 3172025 tai sähköpostilla myynti@cafemolli.fi. Lisätietoa löytyy myös heidän verkkosivuiltaan.

klo 18.30 ovet

klo 19 KOLIZIO

Väliaika

klo 20.30 Kryvyi Rih Junior Big Band (UA)

Kesto n. 2 h 30 min, sis. väliaika

April Jazzin ohjelma jatkuu maanantaina 22.4. konsertilla, jossa esiintyvät ukrainalainen nuoriso-orkesteri Kryvyi Rih Junior Big Band ja kotimainen puhallinorkesteri KOLIZIO. 

Kryvyi Rih Junior Big Band on Ukrainassa, Espoon kumppanikaupunki Kryvyi Rihissä sijaitsevan musiikkikoulun oppilaista koostuva nuoriso-orkesteri. Vuonna 1980 perustettu jazzorkesteri on vieraillut useilla eurooppalaisilla festivaaleilla mm. Pohjoismaissa, Saksassa, Ranskassa ja Espanjassa.

Yhtye osallistui April Jazzien aikaan järjestettävälle Big Band Boost! -leirille, jonka päätöskonsertti järjestettiin sunnuntaina 21.4. Lisäksi yhtye esiintyy tänään maanantain konsertissa, jossa se pääsee esittelemään osaamistaan laajemmin. Orkesterin monipuolinen ohjelmisto sisältää jazzstandardeja, nykysäveltäjien teoksia sekä orkesteria johtavan Artem Zinchenkon sovituksia muun muassa ukrainalaisista kansanlauluista. Erikoissolistivieraana lavalla nähdään suomijazzin kansainvälisiin kulmakiviin kuuluva saksofonisti Eero Koivistoinen.

KOLIZIO (esperanto, yhteentörmäys) syntyi vuonna 2017 kuuden suomalaisen vaskisoittajan yksinkertaisesta halusta musisoida yhdessä. Törmäyttämällä erityisosaamisensa nämä klassisen- ja jazzmusiikin virtuoosit pyrkivät löytämään raikkaan ja genrettömän näkökulman vaskisoittimille sävellettyyn kamarimusiikkiin. KOLIZIO:n ohjelmisto koostuu pääasiassa yhtyeen perustajajäsenen, tuubisti Petri Keskitalon originaaleista sävellyksistä sekä kekseliäistä eri genrejen klassikkokappaleiden sovituksista. KOLIZIO:n konserteissa saattaa kuulla Brucknerin kietoutuvan Beethoveniin jazzimprovisaatiolla koristeltuna tai Beach Boys -klassikon sulautuvan Sibeliukseen.

Juuri ennen yhtyeen ensimmäisen albumin äänittämistä keväällä 2023 Keskitalo menehtyi odottamattomasti. Tämän jälkeen portugalilainen tuubavirtuoosi Sergio Carolino liittyi kokoonpanoon sen uusimpana jäsenenä. Nyt levy on valmistunut ja sen julkaisua juhlitaan April Jazzeilla!

Jukka Eskola, trumpetti
Pasi Pirinen, trumpetti
Antti Rissanen, pasuuna
Valtteri Malmivirta, pasuuna
Jukka Myllys, eufonium
Sergio Carolino, tuuba (PT)

turku

Monday Jazz Happening: Mr Bo & The Voodooers,Rica Bar, turku22.4. Klo 19:00

keikka

Mr Bo & The Voodooers kuuluu Ruotsin blues-skenen arvostetuimpaan ja rutinoituneimpaan kaartiin. Mr Bo/Bo Carlsson perusti Voodooers-yhtyeen vuonna 1996, mutta jo tätä ennen, 1970-luvun lopulta lähtien hän oli tullut tunnetuksi ja yleisön rakastamaksi yhtyeidensä Mr Bo Blues Band, Mr Bo & The Boosters ja Nightcats kanssa. 1980-luvun alusta Bo kiersi Pohjoismaita amerikkalaisten bluesmuusikoiden kanssa (mm. Lefty Dizz ja Jimmy Dawkins) ja omaksui perusteellisesti genren eri tyylejä.

Bo itse kertoo matkustaneensa 17-vuotiaana Ruotsin halki kuulemaan tuolloin 23-vuotiaan Ruotsin blueskuninkaaksi kutsutun Sven Zetterbergin keikkaa. Sven oli ilman muuta yksi Bon inspiraation lähteitä hänen omalle sukellukselleen bluesin ja nimenomaan Chicago-bluesin maailmaan. Amerikkalaisista bluesin suurmiehistä Bo mainitsee ensimmäisiksi vaikuttajikseen eritoten B.B.Kingin ja Albert Kingin.

Bon intensiivinen laulutyyli ja hänen omaperäinen ja voimakas kitarasoundinsa ovat nostaneet kaikki hänen bändinsä nopeasti yleisön suosikkibändien joukkoon. Voodooers-bändissä soittavat Bon lisäksi Lars Mellqvist (basso), Roger Mörck (rummut) ja Bo Hansson (Hammond-urut). Mr Bo & The Voodooers kuuluu ruotsalaisten bluesfestivaalien vakioesiintyjiin, mutta bändi on kiertänyt Pohjoismaita myös vahvojen amerikkalaisten solistien kanssa, näiden joukossa mm. Zora Young, Deitra Farr, Grana Louis. Bo ja Voodooers tekivät vuosina 2020 ja 2021 kaksi menestyksekästä kiertuetta amerikkalaisen kitaravirtuoosi Chris Cainen kanssa.

Sekä Bo että hänen bänditoverinsa ovat moneen kertaan huomioituja ruotsalaisten festivaalien palkinnoilla. Bo sai vuonna 1998 Ruotsin merkittävimmän, Åmålin Bluesfestivaalin palkinnon – hän oli palkinnon kaikkien aikojen toinen vastaanottaja Sven Zetterbergin saatua Åmålin festivaalin ensimmäisen palkinnon vuotta aikaisemmin.

Bo on palkittu myös mm. Mönsteråsin bluesfestivaalin palkinnolla ja Jan Rosenqvistin muistostipendillä, jonka saajan valitsee Ruotsin Blues-assosiaatio (Swedish Blues Association). Vuonna 2020 äänestivät suositun Bluespoddenin kuuntelijat Mr Bon Vuoden Kitaristiksi. Voodooersin riveistä ovat myöhempinä vuosina myös sekä Lars Mellqvist että Bo Hansson tulleet valituiksi Åmålin Bluespalkinnon saajiksi.

Voodooers on äänittänyt kolme albumia, joista viimeisin, Going Up North, ilmestyi vuonna 2020.

Mr Bo Carlsson - Ktara
Lars Mellqvist - Basso
Roger Mörck - Rummut
Bo Hansson - Hammond

Vapaat äänet: Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola,Mestarinkadun sali, turku22.4. Klo 20:00

Sylvain Rifflet (www)

Verneri Pohjola (www)

keikka

LIPUT OVELTA! 
Liput 20 euroa
ovelta klo 19:00 alkaen - käteisellä tai kortilla
Paikkavaraukset: charlesgil22@gmail.com 

Sylvain Rifflet ja Verneri Pohjola Mestarinkadun konserttisalissa 22.4.

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Mestarinkadun konserttisaliin kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola. Suomalais-ranskalainen huippujazzkokoonpano saapuu Turkuun maanantaina 22.4.

Pariisin konservatorion kasvatti, saksofonisti, klarinetisti ja säveltäjä Sylvain Rifflet on saanut paljon tunnustusta omaperäisistä yhtyeistään ja projekteistaan. Mainittakoon vuoden 2016 ranskalainen jazzalbumi ”Mechanics”, sekä amerikkalaisen Verve-levymerkin 2017 julkaisema ”Re-Focus”, joka on kunnianosoitus Stan Getzin ”Focus” -levylle. Suomen konserteissa kuullaan Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. “Aux Anges” -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Moondog, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet. ”Cake Walk from a Spaceship” on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.


Sylvain Rifflet - tenorisaksofoni, shruti box, sävellykset
Verneri Pohjola - trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï - kitara
Benjamin Flament - lyömäsoittimet

Järjestäjä: Vapaat äänet yhteistyössä Turun Konservatorio
Kiertueetta tukee Ranskan Instituutti Suomessa

Mestarinkadun konserttisali / Turun konservatorio
Mestarinkatu 2, 20810 Turku
Liput 20 euroa
ovelta klo 19:00 alkaen - käteisellä tai kortilla
Paikkavaraukset: charlesgil22@gmail.com / 050 5716 516
Liput lunastettava klo 19:45 mennessä. Ovet auki yleisölle klo 19:45