Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 26.4.

espoo

April Jazz: Jatkojamit,Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo26.4. Klo 21:00

Suuntaa konsertin jälkeen virallisille jatkoille Original Sokos Hotel Tapiola Gardeniin! Hotellin Grill It! -ravintolassa luvassa festaripäivän päätteeksi ruokaa ja juomaa sekä jatkojameja isännöivä April Jazz Houseband.

Vapaa pääsy!

April Jazz Houseband

Manuel Dunkel, Jam Host, tenorisaksofoni
Mirja Mäkelä, laulu (25.-26.4.)
Tuomo Dahlblom, kitara (24., 25., ja 27.4.) / Sami Linna, kitara (26.7.)
Markus Niittynen, piano
Joonas Tuuri, basso (24.-26.4.) / Filemon Von Numers, basso (27.4.)
Rami Eskelinen, rummut

Original Sokos Hotel Tapiola Garden
Tapionaukio 3, 02100 Espoo (Google Maps / Reittioopas)

April Jazz: F-Musiikki Stage,Espoon kulttuurikeskus, espoo26.4. Klo 17:50

Luova Prosessi

kirsikka-alisa

Espoon kulttuurikeskuksen aulassa sijaitsevalla F-Musiikki Stagella soi ennen Tapiolasalin ja Louhisalin konsertteja keskiviikosta lauantaihin! Esiintyjinä ovat Ebelin, Metropolian, Pop/Jazz Konservatorion ja Sibelius-Akatemian opiskelijat. Vapaa pääsy!

Pop/Jazz Konservatorio
klo 17.50 –18.00 Luova Prosessi
klo 19.15 – 20.00 kirsikka-alisa

April Jazz: Nomfusi,Espoon kulttuurikeskus, espoo26.4. Klo 18:00

Nomfusi

Nomfusi punoo yhteen afrosoulin ja gospelin säveliä eteläafrikkalaisten rytmien kanssa!

Eteläafrikkalainen laulaja-lauluntekijä, Nomfusi on tunnettu energisistä live-esityksistään ja kyvystään luoda yhteys yleisön kanssa. Hän on esiintynyt arvostetuilla festivaaleilla eri puolilla maailmaa, ja jakanut lavan suurten tähtien, kuten Angelique Kidjon, Hugh Masekelan ja Lionel Richien kanssa. Nomfusi tanssitti Huvilateltan yleisöä Helsingin juhlaviikoilla vuonna 2016. Nyt hän saapuu ensi kertaa Espooseen.

Nomfusin musiikissa yhdistyy Etelä-Afrikan rikas kulttuuriperimä ja moderni, väliin soulahtavakin soundi. Englanninkielen lisäksi Nomfusi sanoittaa kappaleensa äidinkielellään xhosaksi, joka antaa lauluille aivan oman sävynsä, napsahdusääniä myöten. Hän kertoo tarinaa, joka laittaa jalan liikkeelle.

Tervetuloa kokemaan Nomfusin musiikin taika April Jazzeilla, Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa perjantaina 26.4.2024!

Nomfusi Ngonyama, laulu (ZA)
Mark Williams, kitara (ZA)
Sebastian Gieck, basso (DE)
Klaus Brennsteiner, rummut (AT)
John Amoako, koskettimet (GH)

Liput 45/40 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 1h 30min, ei väliaikaa

Tarjoiluita voi tilata kätevästi ennakkoon Café Mollin tilauslomakkeella, puhelimitse numerosta 041 3172025 tai sähköpostilla myynti@cafemolli.fi. Lisätietoa löytyy myös heidän verkkosivuiltaan.

Tapiolasali, Espoon kulttuurikeskus
Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo (Google Maps / Reittioopas)

James Brandon Lewis Quartet, Orchestra Nazionale Della Luna,Espoon kulttuurikeskus, espoo26.4. Klo 20:00

James Brandon Lewis Quartet

Orchestra Nazionale Della Luna

19.30 ovet
20.00 Orchestra Nazionale Della Luna
n. 21.00 väliaika
n. 21.30 James Brandon Lewis Quartet

Liput 36/31 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 2 h 45 min, sis. väliaika

Café Molli palvelee koko konsertin ajan Louhisalissa. Tarjoiluita voi tilata kätevästi ennakkoon Café Mollin tilauslomakkeella, puhelimitse numerosta 041 3172025 tai sähköpostilla myynti@cafemolli.fi. Lisätietoa löytyy myös heidän verkkosivuiltaan.

Louhisali, Espoon kulttuurikeskus
Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo (Google Maps / Reittioopas)

James Brandon Lewis Quartet

Suomessa ensi kertaa nähtävä, James Brandon Lewisin johtama kvartetti hemmottelee festivaaliyleisöä uunituoreella materiaalilla!

Sonny Rollinsin kaltaisten suurten mestarien ylistämä saksofonisti ja säveltäjä James Brandon Lewis on tällä hetkellä yksi nykyjazz-skenen seuratuimmista artisteista. Suomeen saapuvan kokoonpanon kaksi ensimmäistä, laajalti tunnustusta kerännyttä albumia, Molecular (2020) ja Code of Being (2022), saavat jatkoa helmikuussa julkaistavan Transfiguration -levyn myötä. James Brandon Lewis Quartetin livekeikoilta tuttu intensiivinen vuorovaikutus ja vahva läsnäolo pääsevät oikeuksiinsa Espoon kulttuurikeskuksen klubimaisessa Louhisalissa.

“When I listen to you, I listen to Buddha, I listen to Confucius… I listen to the deeper meaning of life. You are keeping the world in balance.” – Sonny Rollins

Amerikkalaiset kriitikot ovat vuosittaisissa äänestyksissään sijoittaneet Lewisin aivan terävimpään kärkeen niin tenorisaksofonistina, artistina kuin säveltäjänäkin. Tyyliltään James Brandon Lewisiä on kuvailtu Ornette Colemanin ja John Coltranen perinteiden jatkajaksi. Hänen soitossaan on gospel-vaikutteista henkisyyttä, free-jazzin vimmaa sekä funkin ja vahvoja vaikutteita funkista ja hip-hopista.

James Brandon Lewis, saksofoni (US)
Aruán Ortiz, piano (CU)
Brad Jones, basso (US)
Chad Taylor, rummut (US)

Orchestra Nazionale Della Luna

Ylikapellimestareidensa Manuel Hermian ja Kari Ikosen vuonna 2015 perustama Orchestra Nazionale della Luna – on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi Kuun merkittävimmistä orkestereista. Sen kekseliään omaperäinen ohjelmisto, monipuolinen instrumentaatio ja luovaa energiaa säteilevä esitystapa valloittaa kuulijat niin Kuun päällä kuin Maassakin. Tämän belgialais-suomalais-ranskalaisen yhtyeen kolmas levy, Telluksen ongelmia Kuun jumalattaren näkökulmasta ruotiva Selene’s View (BMC) julkaistaan keväällä, ja huhtikuussa orkesteri laskeutuu maan pinnalle ja räjäyttää pölyt jazzyleisön korvista!

Yhtyeen perustaja, säveltäjä/pianisti/Moogisti Kari Ikonen, on yksi eurooppalaisen jazzin ja improvisaatiomusiikin avainhahmoista. Ikonen esiintyy aktiivisesti sekä soolopianistina että useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä kokoonpanoissa.

Toinen yhtyeen perustajista on puhallinsoittaja, improvisoija, säveltäjä ja maailmanmusiikin tutkija Manuel Hermia, joka on syventynyt erityisesti intialaiseen ja arabimusiikkiin. Hermian tutkimat maailmanmusiikin vaikutteet kuuluvat myös Orchestra Nazionale della Lunan tuotannossa. 

“Those who believe that everything has been said about the sax-piano-bass-drums quartet have not yet heard Orchestra Nazionale Della Luna: these four will shake their ears!” 
– Jean-Pierre Goffin, Jazzhalo (BE)

Manuel Hermia, saksofonit, huilu, & bansouri (BE)
Kari Ikonen, piano & moog (FI)
Sebastien Boisseau, kontrabasso (FR)
Teun Verbruggen, rummut (BE)

 

helsinki

UMO Helsinki Jazz Orchestra – Flamenco Big Band,Tanssin talo, helsinki26.4. Klo 19:00

keikka

UMO Helsinki Jazz Orchestra tuo April Jazz Festivalille tuulahduksen Espanjasta, kun Tanssin talon jättimäiselle lavalle nousevat täysikokoinen big band, flamencomusiikin ja flamencotanssin huippuosaajat Espanjasta sekä nuorten suomalaisten flamencoryhmä.

Flamenco Big Band -konsertti yhdistää tulisen flamencon ja viileästi svengaavan modernin jazzin. Saksofonisolistina ja kapellimestarina esiintyvän espanjalaisen jazzin kärkimuusikoihin lukeutuvan Perico Sambeatin lisäksi UMOn kokoonpanoa konsertissa vahvistavat kolme huippuluokan flamencomuusikkoa: laulaja Alba Carmona ja cajón-rumpali David Domínguez Espanjasta sekä suomalainen flamencokitaristi Joonas Widenius.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on tunnettu uusista aluevaltauksista, mutta vielä koskaan orkesteria ei ole nähty lavalla yhdessä flamencotanssijoiden kanssa. Tässä moniaistillisessa konsertissa UMOn rinnalla nähdään flamencotanssin kärkinimi, espanjalainen José Manuel Álvarez, sekä lohjalaisen ToeStar-tanssikoulun nuorten flamencoryhmä. Tanssiryhmän opetuksesta ja koreografioista vastaa suomalaisen flamencon sanansaattaja, tanssija ja opettaja Kirsi Kannas. Tanssijoiden tarkkaakin tarkemmat koputussarjat, tumma ja ilmaisuvoimainen flamencolaulu ja perinteinen big band muodostavat yhdessä massiivisen rytmikoneiston, joka sulattaa loputkin huhtikuisen Suomen loskasta.

Vuonna 2008 ilmestyneellä albumillaan Flamenco Big Band Perico Sambeat yhdistää Andalusiasta kotoisin olevan flamencon elementtejä hänelle itselleen läheisimpään musiikilliseen kieleen, amerikkalaiseen jazziin. Flamencon vaikutus on ollut läsnä Sambeatin musiikissa jo 1990-luvun puolivälistä, ja albumilla hän toteuttaa tätä visiota ensimmäistä kertaa suuren jazzorkesterin kontekstissa. Albumin materiaalin lisäksi konsertissa kuullaan myös uutta, tätä vierailua varten sävellettyä musiikkia Sambeatin kynästä.

Huom. Erkko-salissa on käytössä muunneltava teleskooppikatsomo. Koska katsomorakenne ei ole kiinteä, voi katsomossa tuntua satunnaisesti huojuntaa. Katsomo on kaikkien turvallisuusstandardien mukainen, ja huojunnan tunne on pienin alimmilla riveillä.

 

Liput Tixly ja Kaapelitehtaan info:
Peruslippu 39 €
Eläkeläinen 35 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 20 €
Ryhmät väh. 10 hlö: 33 €/hlö

Ovet auki 18:30. Konsertin kesto 2 h sis. väliajan.

turku

Flame Jazz: Susanna Lukkarinen,Café Tiljan, turku26.4. Klo 22:00

keikka

Susanna Lukkarinen – laulu ja piano
Jussi Kannaste – saksofoni
Tuomo Dahlblom –kitara
Antti Lötjönen – basso
Abdissa Assefa – lyömäsoittimet
Jaska Lukkarinen – rummut

Laulaja ja pianisti Susanna Lukkarinen on vaikuttanut Suomen musiikkielämässä jo pitkään eri yhtyeissä ja sooloartistina. Hän on myös yksi suositun lauluyhtye Club For Fiven perustajajäsenistä ja lauloi kokoonpanossa vuosina 2000-2021.

Lokakuussa 2023 julkaistiin Susannan toinen sooloalbumi Perfume River, joka pohjautuu jazz- ja folkmusiikkiin yhdistäen taidokkaasti elementtejä laajasti myös muista musiikin tyylilajeista. Albumi on jatkoa vuonna 2010 julkaistulle debyyttialbumille Fly Away.

”Musiikilliset juureni ovat klassisessa musiikissa ja jazzissa, mutta rakastuin teini-iässä myös folkiin ja maailmanmusiikkiin. Nämä musiikin tyylit ovat pysyneet vahvoina vaikuttajina sävellyksissäni”, Lukkarinen kertoo.

LIPUT: Lippu.fi ja Åbo Svenska Teaterin lippukassa Hansakorttelissa
Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
Opiskelijat ja työttömät 15 €
Ryhmälippu 20 € (yli 10 hlöä)

Lipunmyynti myös Café Tiljanin ovella konserttipäivänä klo 21 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.

Konsertti on osa Kansainvälisen Jazzpäivä-viikon ohjelmaa.