Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 24.4.

espoo

April Jazz: Jatkojamit,Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo24.4. Klo 21:00

Suuntaa konsertin jälkeen virallisille jatkoille Original Sokos Hotel Tapiola Gardeniin! Hotellin Grill It! -ravintolassa luvassa festaripäivän päätteeksi ruokaa ja juomaa sekä jatkojameja isännöivä April Jazz Houseband.

Vapaa pääsy!

April Jazz Houseband

Manuel Dunkel, Jam Host, tenorisaksofoni
Mirja Mäkelä, laulu (25.-26.4.)
Tuomo Dahlblom, kitara (24., 25., ja 27.4.) / Sami Linna, kitara (26.7.)
Markus Niittynen, piano
Joonas Tuuri, basso (24.-26.4.) / Filemon Von Numers, basso (27.4.)
Rami Eskelinen, rummut

Original Sokos Hotel Tapiola Garden
Tapionaukio 3, 02100 Espoo (Google Maps / Reittioopas)

April Jazz: F-Musiikki Stage,Espoon kulttuurikeskus, espoo24.4. Klo 17:15

Tisdag

Aino Lindroos

Espoon kulttuurikeskuksen aulassa sijaitsevalla F-Musiikki Stagella soi ennen Tapiolasalin ja Louhisalin konsertteja keskiviikosta lauantaihin! Esiintyjinä ovat Ebelin, Metropolian, Pop/Jazz Konservatorion ja Sibelius-Akatemian opiskelijat. Vapaa pääsy!

Ebeli

klo 17.15 –18.00 Tisdag
klo 19.50 – 20.20 Aino Lindroos

April Jazz: Club For Five & Rajaton,Espoon kulttuurikeskus, espoo24.4. Klo 18:00

Rajaton

Club For Five

KONSERTTI ON LOPPUUNMYYTY! Myyntiin voi vapautua lunastamattomia lippuja, joten kannattaa tarkistaa tilanne Lippu.fi -verkkokauppasta.

Yleisön rakastamat, Suomen suosituimmat a cappella -yhtyeet Club For Five ja Rajaton muodostavat yhdessä 11-henkisen erikoiskokoonpanon!

Club For Five

Vuodesta 2000 toiminut lauluyhtye Club For Five on mukavuusalueellaan niin jazzin, popin ja rockin kuin kansanmusiikin tai klassisen musiikin alueella. Club For Five on saanut vaikutteita kansainvälisestä popista ja jazzista, mutta juurtunut myös pohjoismaiseen musiikkiperinteeseen. Ympäri maailmaa kiertäessään yhtye haluaa sisällyttää ohjelmaansa jäisen pohjoisen ääniä.

12 albumia julkaisseen “Clubin” pyrkimys tähdätä jatkuvasti korkeimpaan laatuun ja samalla olla ottamatta itseään liian vakavasti, on suuri osa bändin vetovoimaa. Yhtye yksinkertaisesti viihtyy lavalla ja suurilla festivaaleilla esiintyminen käy Clubilta yhtä luontevasti kuin akustinen kirkkoesitys. Club For Fiven monipuolisuus onkin johtanut yhteistyöhön artistien ja yhtyeiden kanssa aina jazztrioista sinfoniaorkestereihin.

Maija Sariola, sopraano
Saima Haapanen, altto
Jouni Kannisto, tenori
Juha Viitala, baritoni
Tuukka Haapaniemi, basso

Rajaton

On vaikea kuvitella yleisöä, jolle Rajaton ei voisi laulaa, tai musiikkityyliä, jota se ei voisi tehdä omakseen. Jäsenten musiikilliset taustat vaihtelevat klassisesta musiikista kansanmusiikkiin, iskelmään ja rockiin. Vaikutteiden laaja kirjo luo pohjan Rajattoman soinnin monimuotoisuudelle. Laaja skaala ei kuitenkaan ole itseisarvo, sillä musiikillinen sisältö on yhtyeelle aina tärkeämpää kuin muoto. Aivan omanlaisensa yhtye Rajaton onkin ennen kaikkea omien laulujensa ansiosta.

Rajaton on julkaissut yhteensä kuusitoista keskenään hyvin erilaista albumia. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, albumeita yhdistävänä tekijänä on, että materiaali on suurimmalta osin Rajattomalle sävellettyä ja sovitettua ja esitetään a cappella, ilman instrumenttisäestystä.

Aili Ikonen, sopraano
Essi Wuorela, sopraano
Soila Sariola, altto
Antti Annola, tenori
Ahti Paunu, baritoni
Jussi Chydenius, basso

Liput 49/44 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 2 h, väliaika

Tarjoiluita - ennen konserttia tai väliajalle - voi tilata kätevästi ennakkoon Café Mollin tilauslomakkeella, puhelimitse numerosta 041 3172025 tai sähköpostilla myynti@cafemolli.fi. Lisätietoa löytyy myös heidän verkkosivuiltaan.

Tapiolasali, Espoon kulttuurikeskus
Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo (Google Maps / Reittioopas)

April Jazz: Alexander Hawkins Trio, Selma Savolainen Horror Vacui,Espoon kulttuurikeskus, espoo24.4. Klo 20:30

Selma Savolainen Horror Vacui

Alexander Hawkins Trio

20.00 ovet
20.30 Alexander Hawkins Trio
n. 21:45 väliaika
n. 22.15 Selma Savolainen Horror Vacui

Liput 31/26 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 2 h 45 min, sis. väliaika,
Yle Radio 1 taltioi konsertin

Café Molli palvelee koko konsertin ajan Louhisalissa. Tarjoiluita voi tilata kätevästi ennakkoon Café Mollin tilauslomakkeella, puhelimitse numerosta 041 3172025 tai sähköpostilla myynti@cafemolli.fi. Lisätietoa löytyy myös heidän verkkosivuiltaan.

Louhisali, Espoon kulttuurikeskus
Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo (Google Maps / Reittiopas)

Alexander Hawkins Trio

Pianisti Alexander Hawkinsin johtama trio pursuaa musiikillista kemiaa!

Alexander Hawkins tunnetaan yhtenä jazzpianon originelleimmista äänistä. Hän on itseoppinut jazzmuusikko, jonka sävellyksissä ja soitossa kuulee viittauksia myös klassiseen musiikkiin. Hawkins tutkii sävelmateriaalinsa kautta musiikin rakenteita, aleatorisuutta ja keskeneräisyyttä.

Alexander Hawkins Trion muodostavat kolme muusikkoa ovat soittaneet yhdessä monia vuosia Hawkinsin johtamissa projekteissa. Trion yhteinen hienosyinen "taimikäsitys” ja reaktioherkkyys luovat vertaansa vailla olevan vapaan vuorovaikutustilan.

Useiden arvioiden mukaan vain harvat triot yltävät Hawkinsin, Davisin ja Charlesin tasolle improvisatorisessa kemiassa. Mainiolla vuonna 2023 julkaistulla Carnival Celestial -albumilla kuullaan yhtyeen intensiivistä live-energiaa ja kokeellisempaa luonnetta.

Alexander Hawkins, piano, sampler (UK)
Neil Charles, kontrabasso (UK)
Stephen Davis, rummut (UK)

Selma Savolainen Horror Vacui

Ennakkoluulottomasta musiikintekijyydestään ja vaikuttavasta äänenkäytöstään tunnettu Selma Savolainen tuo vastikään vuoden jazz-Emmalla palkitun Horror Vacui -sekstettinsä April Jazzeille!

Laulaja-säveltäjä Selma Savolaista on ylistetty Helsingin Sanomissa tekijänä, joka on nostanut suomalaisen vokaalijazzin uudelle tasolle. Muun muassa Pori Jazzin Rising Talent -tunnustuksella palkitun Savolaisen englanninkielisissä sävellyksissä kuuluu modernin jazzin lisäksi vaikutteita indiepop-rockista. Laulajan mukana lavalle saapuu kovatasoinen kokoonpano kotimaiselta jazzkentältä tuttuja nimiä: Tomi Nikku trumpetissa, Max Zenger klarineteissa, Toomas Keski-Säntti pianossa, Eero Tikkanen kontrabassossa ja Okko Saastamoinen rummuissa.

Nykyjazzin kansainvälistä huippua julkaiseva brittiläinen Whirlwind Recordings julkaisi Horror Vacui -nimeä kantavan esikoisalbumin toukokuussa. Savolainen on säveltänyt ja sovittanut musiikin varta vasten sekstetin muusikoille. Yhtyeen nimeen viitaten laulusarja käsittelee tyhjyyden kammoa, luopumista ja yllättäviä löytöjä.

"Max Zenger tokaisi treeneissä yhdestä kappaleesta, että 'tässä biisissä on jotain pelottavaa'. Tiesin että ollaan oikeilla jäljillä. 'Jotain pelottavaa' sopii koko albumin teemaan tosi hyvin – elämä on täynnä pelon hetkiä, mutta pelon rinnalla läikehtii myös intoa, uteliaisuutta ja leikkiä", Savolainen avaa musiikin teemoja.

Kriitikot ovat kuvailleet Savolaista laulusolistiksi, joka käyttää ääntään kuin tasavertaisena instrumenttina muiden joukossa. Artisti onkin kertonut, että häntä kiinnostaa tasa-arvoisen musiikin tekeminen, jossa jokaiselle soittajalle ja instrumentille on paikkansa ja sävelletty kohta.

"Luomalla tilaa jokaisen muusikon äänelle, toivomme löytävämme paikan, jossa yksinäisyyttä ei ole", Savolainen sanoo.

Selma Savolainen, laulu
Toomas Keski-Säntti, piano
Eero Tikkanen, kontrabasso
Okko Saastamoinen, rummut
Tomi Nikku, trumpetti
Max Zenger, klarinetit

 

helsinki

Rytmihäiriöklubi: Salesvuo Syncopation,Juttutupa, helsinki24.4. Klo 19:00

Tomi Salesvuo - rummut

Pope Puolitaival - saksofoni

Mikko Helevä - rummut

UMO Helsinki Jazz Orchestra – Flamenco Big Band,Tanssin talo, helsinki24.4. Klo 14:00

keikka

Suuren kysynnän vuoksi olemme avanneet myyntiin kolmannen Flamenco Big Band -esityksen keskiviikolle 24.4. klo 14. Huom! Näytös on 8.-luokkalaisille Taidetestaajille suunnattu päivänäytös, josta on vapautunut lippuja yleiseen myyntiin. Esitys eroaa hieman sisällöltään ja on kestoltaan lyhyempi kuin iltaesitykset, kesto n. 75 min. Liput myydään erikoishintaan 16,50 € / kpl. 

UMO Helsinki Jazz Orchestra tuo April Jazz Festivalille tuulahduksen Espanjasta, kun Tanssin talon jättimäiselle lavalle nousevat täysikokoinen big band, flamencomusiikin ja flamencotanssin huippuosaajat Espanjasta sekä nuorten suomalaisten flamencoryhmä.

Flamenco Big Band -konsertti yhdistää tulisen flamencon ja viileästi svengaavan modernin jazzin. Saksofonisolistina ja kapellimestarina esiintyvän espanjalaisen jazzin kärkimuusikoihin lukeutuvan Perico Sambeatin lisäksi UMOn kokoonpanoa konsertissa vahvistavat kolme huippuluokan flamencomuusikkoa: laulaja Alba Carmona ja cajón-rumpali David Domínguez Espanjasta sekä suomalainen flamencokitaristi Joonas Widenius.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on tunnettu uusista aluevaltauksista, mutta vielä koskaan orkesteria ei ole nähty lavalla yhdessä flamencotanssijoiden kanssa. Tässä moniaistillisessa konsertissa UMOn rinnalla nähdään flamencotanssin kärkinimi, espanjalainen José Manuel Álvarez, sekä lohjalaisen ToeStar-tanssikoulun nuorten flamencoryhmä. Tanssiryhmän opetuksesta ja koreografioista vastaa suomalaisen flamencon sanansaattaja, tanssija ja opettaja Kirsi Kannas. Tanssijoiden tarkkaakin tarkemmat koputussarjat, tumma ja ilmaisuvoimainen flamencolaulu ja perinteinen big band muodostavat yhdessä massiivisen rytmikoneiston, joka sulattaa loputkin huhtikuisen Suomen loskasta.

Vuonna 2008 ilmestyneellä albumillaan Flamenco Big Band Perico Sambeat yhdistää Andalusiasta kotoisin olevan flamencon elementtejä hänelle itselleen läheisimpään musiikilliseen kieleen, amerikkalaiseen jazziin. Flamencon vaikutus on ollut läsnä Sambeatin musiikissa jo 1990-luvun puolivälistä, ja albumilla hän toteuttaa tätä visiota ensimmäistä kertaa suuren jazzorkesterin kontekstissa. Albumin materiaalin lisäksi konsertissa kuullaan myös uutta, tätä vierailua varten sävellettyä musiikkia Sambeatin kynästä.