Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 25.4.

espoo

April Jazz: Jatkojamit,Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo25.4. Klo 21:00

Suuntaa konsertin jälkeen virallisille jatkoille Original Sokos Hotel Tapiola Gardeniin! Hotellin Grill It! -ravintolassa luvassa festaripäivän päätteeksi ruokaa ja juomaa sekä jatkojameja isännöivä April Jazz Houseband.

Vapaa pääsy!

April Jazz Houseband

Manuel Dunkel, Jam Host, tenorisaksofoni
Mirja Mäkelä, laulu (25.-26.4.)
Tuomo Dahlblom, kitara (24., 25., ja 27.4.) / Sami Linna, kitara (26.7.)
Markus Niittynen, piano
Joonas Tuuri, basso (24.-26.4.) / Filemon Von Numers, basso (27.4.)
Rami Eskelinen, rummut

Original Sokos Hotel Tapiola Garden
Tapionaukio 3, 02100 Espoo (Google Maps / Reittioopas)

April Jazz: F-Musiikki Stage,Espoon kulttuurikeskus, espoo25.4. Klo 18:15

KAPOW! Five

Espoon kulttuurikeskuksen aulassa sijaitsevalla F-Musiikki Stagella soi ennen Tapiolasalin ja Louhisalin konsertteja keskiviikosta lauantaihin! Esiintyjinä ovat Ebelin, Metropolian, Pop/Jazz Konservatorion ja Sibelius-Akatemian opiskelijat. Vapaa pääsy!

Metropolian Musiikki
klo 18.15 –19.00 KAPOW! Five
klo 19.15 – 20.00 KAPOW! Five

April Jazz: Peter Evans Being & Becoming, RKDIA,Espoon kulttuurikeskus, espoo25.4. Klo 20:00

Peter Evans – Being & Becoming

RKDIA

19.30 ovet
20.00 Peter Evans Being & Becoming
n. 21:15 väliaika
n. 21.45 RKDIA

Liput 36/31 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 3 h, sis. väliaika, Yle Radio 1 taltioi konsertin

Peter Evans – Being & Becoming

New Yorkissa asuva trumpetisti ja säveltäjä Peter Evans on toiminut aktiivisesti avantgarde-musiikin parissa yli kahdenkymmenen vuoden ajan liikkuen jazzin, improvisoinnin ja nykytaiteen välillä. Hän tekee trumpetillaan lähes mahdottomia asioita, etsii aina rajoja ja usein rikkoo ne. Evans onkin yksi sukupolvensa innovatiivisimmista ja suosituimmista muusikoista, jonka musiikissa ei tyylirajoista välitetä.

Evans perusti Being & Becoming -kokoonpanon vuonna 2017. Evansin sävellyksissä vapaalla improvisaatiolla ja kokeellisella lähestymistavoilla on iso rooli, yhtyeen nimi kuvastaakin ryhmän sitoutumista spontaaniin ilmaisuun. Yhtyeessä soittaa Evansin lisäksi tämän hetken taidokkaimpia ja ennakkoluulottomimpia nuoria jazzmuusikoita; vibrafonisti Joel Ross, basisti Nick Jozwiak ja rumpali Michael Ode. Muusikoiden saumaton yhteistyö ja Evansin orgaaniset sävellykset muodostavat yhtyeen ainutlaatuisen soundin.

Peter Evans, trumpetti (US)
Joel Ross, vibrafoni (US)
Nick Jozwiak, basso (US)
Michael Ode, rummut (US)

RKDIA

Elektron, ambientin, dream popin ja improvisoidun beat-musiikin powerhouse-duo osoittaa uuden suunnan!

Jos pidät M83:sta, Nils Frahmista, Radioheadista, DeadMau5:stä, Tychosta, Brad Mehldausta, Pink Floydista, Kraftwerkistä ja Genesisistä, tämä on konsertti, jota et halua missata!

RKDIAn (Arkadia) pianisti Morten Schantzin ja rumpali Anton Eger ovat tulleet monille jazzin ystäville tunnetuiksi artistien, kuten JazzKamikaze, Phronesis ja Marius Neset, sekä omien sooloprojektiensa kautta. Duona tämä tanskalainen kosketinsoitinvelho ja ruotsalainen rumpuvirtuoosi ovat kiertäneet maailmaa 2000-luvun puolivälistä lähtien ja löytäneet aivan uutta yleisöä tanssiklubeilta. Voimakkaat ja hypnoottiset teokset, jotka ruiskuttavat jazzin vapaata kinetiikkaa syntikkapohjaiseen elektroon ja räjähtävään voimapoppiin, vievät tunnelman eeppisen hurmokseen. Yhtenä hetkenä se tunkeutuu kehoon sykkivinä iskuina kuin housemusiikki, seuraavana se kietoo lämpimään syntikkapop-paatokseen.

Morten Schantz, syntetisaattori, laulu (DK)
Anton Eger, rummut (SE)

 

helsinki

UMO Helsinki Jazz Orchestra – Flamenco Big Band,Tanssin talo, helsinki25.4. Klo 19:00

keikka

UMO Helsinki Jazz Orchestra tuo April Jazz Festivalille tuulahduksen Espanjasta, kun Tanssin talon jättimäiselle lavalle nousevat täysikokoinen big band, flamencomusiikin ja flamencotanssin huippuosaajat Espanjasta sekä nuorten suomalaisten flamencoryhmä.

Flamenco Big Band -konsertti yhdistää tulisen flamencon ja viileästi svengaavan modernin jazzin. Saksofonisolistina ja kapellimestarina esiintyvän espanjalaisen jazzin kärkimuusikoihin lukeutuvan Perico Sambeatin lisäksi UMOn kokoonpanoa konsertissa vahvistavat kolme huippuluokan flamencomuusikkoa: laulaja Alba Carmona ja cajón-rumpali David Domínguez Espanjasta sekä suomalainen flamencokitaristi Joonas Widenius.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on tunnettu uusista aluevaltauksista, mutta vielä koskaan orkesteria ei ole nähty lavalla yhdessä flamencotanssijoiden kanssa. Tässä moniaistillisessa konsertissa UMOn rinnalla nähdään flamencotanssin kärkinimi, espanjalainen José Manuel Álvarez, sekä lohjalaisen ToeStar-tanssikoulun nuorten flamencoryhmä. Tanssiryhmän opetuksesta ja koreografioista vastaa suomalaisen flamencon sanansaattaja, tanssija ja opettaja Kirsi Kannas. Tanssijoiden tarkkaakin tarkemmat koputussarjat, tumma ja ilmaisuvoimainen flamencolaulu ja perinteinen big band muodostavat yhdessä massiivisen rytmikoneiston, joka sulattaa loputkin huhtikuisen Suomen loskasta.

Vuonna 2008 ilmestyneellä albumillaan Flamenco Big Band Perico Sambeat yhdistää Andalusiasta kotoisin olevan flamencon elementtejä hänelle itselleen läheisimpään musiikilliseen kieleen, amerikkalaiseen jazziin. Flamencon vaikutus on ollut läsnä Sambeatin musiikissa jo 1990-luvun puolivälistä, ja albumilla hän toteuttaa tätä visiota ensimmäistä kertaa suuren jazzorkesterin kontekstissa. Albumin materiaalin lisäksi konsertissa kuullaan myös uutta, tätä vierailua varten sävellettyä musiikkia Sambeatin kynästä.

Huom. Erkko-salissa on käytössä muunneltava teleskooppikatsomo. Koska katsomorakenne ei ole kiinteä, voi katsomossa tuntua satunnaisesti huojuntaa. Katsomo on kaikkien turvallisuusstandardien mukainen, ja huojunnan tunne on pienin alimmilla riveillä.

 

Liput Tixly ja Kaapelitehtaan info:
Peruslippu 39 €
Eläkeläinen 35 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 20 €
Ryhmät väh. 10 hlö: 33 €/hlö

Ovet auki 18:30. Konsertin kesto 2 h sis. väliajan.

Paris in Töölö,Linko Pizzabar, helsinki25.4. Klo 19:00

Blue Pepper

Vapaa pääsy

Pariisin tunnelmaa Töölössä! Helsinkiläinen Blue Pepper esittää akustista perinteistä jazzia ja swingiä, joka vie sinut Töölön kaduilta Pariisin sykkeeseen. Yhtyeen musiikki, yhdessä Linkon antimien kanssa, lupaavat romanttisen illan sinulle ja seurallesi!

Yhtye aloittaa klo 19 ja soittaa kaksi settiä.

Manala Afterwork Trio,Manala Bar & Restaurant, helsinki25.4. Klo 17:00

Manala Afterwork Trio

Vapaa pääsy

Tervetuloa tänä torstaina 25.4. Manalaan nauttimaan rennosta ja menevästä Afterwork jazzista, jota tarjoilee klubin oma houseband trio! Luvassa mukavan leppoisaa, mutta samaan aikaan luovaa, ja torstai-illan tunnelmaa mukavasti nostattavaa meininkiä! Tämän trion soittajien yhteissoittoa on hauska seurata.

Arto Ikävalko - piano
Ville Luukkonen - rummut
Joonas Tuuri - basso

Suositellaan saapumaan ajoissa, sillä istumapaikkoja rajoitetusti!

Manalan nettisivut, joissa lisätietoa kevään vierailijoista jne:
https://www.manala.fi/fi/afterwork-jazz/

Supported by Musiikinedistämissäätiö MES

April Jazz: Ledisi,Kulttuuritehdas Korjaamo, helsinki25.4. Klo 21:00

Ledisi

klo 20.00 ovet
klo 21.00 showtime

Liput 45/40 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi. Eteispalvelumaksu 3,50 € peritään ovella
Ikäraja K18.
Kesto n. 1 h 30 min, ei väliaikaa

  • Vaunusalissa on seisomakatsomo.

  • Tapahtumatila on anniskelualuetta ja siellä palvelee Korjaamon baari.

  • Yleisötilaisuudet Vaunusalissa ovat esteettömiä. Tiloissa ei ole erikseen koroketta pyörätuoleille. Avustajat pääsevät tapahtumiin maksutta sisään. Lisätietoja voi kysyä osoitteesta info@korjaamo.fi.

Grammy-voittaja, R&B-laulaja Ledisi saapuu ensi kertaa Suomeen! Euroopan-kiertueen käynnistävällä keikalla kuullaan maaliskuussa julkaistun Good Life –albumin materiaalia.

Ledisin menestyksekäs ura käynnistyi R&B- ja jazz-artistina, lauluntekijänä ja musiikkituottajana 1990-luvun puolivälissä. Yhdeksän julkaistun albumin, Grammy -voiton ja 14 Grammy -ehdokkuuden ja useiden loppuunmyytyjen konserttikiertueiden myötä hän on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä sukupolvensa menestyneimmistä laulajista. Ledisin fanikuntaan lukeutuvat muun muassa presidentti Obama, Natalie Cole, Stevie Wonder ja Chaka Khan sekä lukematon joukko muita Yhdysvaltojen ikonisia muusikoita ja eri alojen kuuluisuuksia.

Vuonna 2021 Ledisi saavutti yhden suurista unelmistaan julkaistuaan Ledisi Sings Nina -albumin omalla levymerkillään. Levy keräsi ylistystä ja Ledisi saavutti sen myötä viimeisimmän Grammy-ehdokkuutensa. Ledisi on tehnyt viime vuosina merkittäviä elokuva- ja televisiorooleja esittäen muiden muassa gospel-laulaja Mahalia Jacksonia sekä kahta suurta soul-laulajaa Gladys Knightia ja Patti LaBellea. Lisäksi hän on julkaissut kirjoja, käsikirjoittanut näytelmiä ja toimii nyt levy-yhtiönsä toimitusjohtajana. Ledisi tekee intohimoisesti töitä taiteen puolestapuhujana, nuorten muusikoiden lobbaajana sekä luovien alojen tekijäoikeuksien puolustajana.

Ledisin Euroopan-kiertue jatkuu Helsingistä Baltian halki Osloon, Pariisiin ja Lontooseen. Korjaamolla esiintyvän kivenkovan kiertuekokoonpanon musiikillisena johtajana toimii Dr. Brandon Waddles. Basisti Antone ”Chooky” Caldwell on multi-instrimentalisti ja tuottaja, joka on työskennellyt muun muassa Macy Greyn, Mariah Careyn, The Pussycat Dollsin ja Snoop Doggin kanssa. Rumpali Greg Clark jr. puolestaan on esiintynyt ja levyttänyt muun muassa Snarky Puppyn, Manhattan Transferin, LeAnn Rimesin ja Stanley Clarken kanssa.

Ledisi, laulu
Dr. Brandon Waddles, piano, koskettimet
Antone “Chooky” Caldwell, basso
Greg Clark jr., rummut

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Héctor Lepe Quartet,Vakiopaine, jyväskylä25.4. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10 €

Héctor Lepe on Meksikossa kasvanut ja sittemmin helsinkiläistynyt jazzkitaristi. Lepen suomalaisen kvartetin debyyttilevy Pedro's Dream vie kuulijat matkalle Meksikon mystisiin taruihin ja maisemiin.

Héctor Lepe Quartetissa yhtyeenjohtajan rinnalla soittavat kotimaiset nuoren sukupolven jazztaiturit: saksofonisti Max Zenger, basisti Juuso Rinta ja rumpali Teemu Mustonen. Yhtye onnistuu hienovaraisesti sekoittamaan latinalaisamerikkalaisia elementtejä modernin jazzin sävelkieleen. Tuloksena on raikas yhdistelmä tuoretta musiikkia, johon on jätetty tilaa jokaisen kvartetin jäsenen omalle persoonallisuudelle.

Viime keväänä julkaistun debyyttialbumin sävellykset ovat saaneet inspiraationsa pääasiassa meksikolaisesta kansanperinteestä, kirjallisuudesta ja taiteesta.

Jyväskylän keikalla Zengeriä tuuraa tyylikäs Jussi Kannaste.