Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 3.4.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Mathias Sandberg Trio,Ravintola Poppari, jyväskylä3.4. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10€

Mathias Sandberg Trio palaa Jyväskylään kuin alkukevään lämpö ja valo! Kauden avauskonsertissa kuullaan yhtyeen perinnetietoista ja hyväntuulisena virtaavaa, "hard swingin', groovy & soulful jazz" -sekoitusta.

Kitaristi Mathias Sandberg on jo pitkään ollut Vaasan elinvoimaisen jazzskenen kantavia toimijoita niin muusikkona kuin klubisarjojen taiteellisena tuottajana. New Yorkissa ja Bostonissa opiskellut soittaja on kiertänyt Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä tehnyt yhteistyötä pohjoismaisen jazzin keskeisten nimien kanssa. Vuosien saatossa saumattomaksi hioutuneessa kitaratriossa ovat mukana basisti Zacharias Holmkvist ja rumpali Stefan Brokvist. Yhtyeen debyyttialbumi The Doctor (2020) sai hienoja arvioita Atlantin molemmin puolin. Vuonna 2023 ilmestyi uusi pitkäsoitto The Captain, jonka vastaanotto on jatkunut kiittävänä: kritiikeissä toistuvat mm. sellaiset sanat kuin svengaava, intiimi, täyteläinen.

kuopio

Helmi Antila Quartet,King's Crown, kuopio3.4. Klo 19:00

Liput 15/10 e

Helmi Antila on huippulahjakas viulisti, pianisti ja laulaja-lauluntekijä Helsingistä. Antilan suomenkielisten, jazz- ja soulvaikutteisten sävellysten teemoina esiintyvät luonto, rakkaus, ihmissuhteet sekä nuoruus. Vahvat omakohtaiset lyriikat yhdistettynä rikkaaseen harmoniamaailmaan herättävät kuulijan kiinnostuksen. Antila kertoo kappaleissaan rehelliseen sävyyn myös elämän tuomista haasteista ja vaikeista tunteista, joihin monet samaistuvat.

Helmi Antilan johtaman, nuorista jazzmuusikoista koostuvan kvartetin jäsenet ovat tuttuja muun muassa Peelan, Saimaan sekä Honey B&T Bonesin riveistä.

Helmi Antila - laulu, piano
Mikko Antila - vibrafoni, perkussiot
Tuomo Purhonen -basso
Mooses Kuloniemi - rummut