Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 8.4.

helsinki

Hietsu is Happening! nro 48: 3 vs 2,Hietsun Paviljonki, helsinki8.4. Klo 19:00

Olli Soikkeli & Cesar Garabini

Koi-trio

keikka

Liput 25/10 € (opiskelijat/työttömät/varusmiehet)

Ennen kuin oli samba, ennen kuin oli bossa nova, oli choro. Choro syntyi Rio de Janeirossa 1800-luvun lopulla ja yhdisti eurooppalaiset suositut genret afrikkalaisiin rytmeihin luoden ainutlaatuisen tyylin, jota säveltäjä Heitor-Villa-Lobos kutsui ”brasilialaisen sielun todelliseksi inkarnaatioksi”. 

Olli Soikkelin ja italialais-brasilialaisen choron mestarin, Cesar Garabinin muodostama duo on kiertänyt maailmaa ainutlaatuisella ”gypsy meets choro” teemallaan ja saapuu nyt ensimmäistä kertaa Hietaniemen rantaan.

Illan aloittava Koi-trio on vokalisti Kadi Vijan, puhaltaja Milo Linnovaaran ja sellisti Aino Juutilaisen muodostama tuore kokoonpano. Yhtyeen musiikki seilaa jäsenten lähtökohdista käsin jazzin, nykymusiikin ja improvisoidun musiikin aalloilla.

Valtionpalkittu Hietsu is Happening! on Helsingin Hietaniemessä Hietsun Paviljongissa (ja joskus sen liepeillä) tapahtuva ennakkoluulottomasti eri taidealojen rajapinnoilla liikkuva, monimuotoinen tapahtumasarja. Sen taiteellisina kuraattoreina toimivat Hietsun Paviljongilla majailevat muusikot Mikko Innanen, Petri Kumela ja Antti Lötjönen.  HiH! tarjoaa esiintyjilleen vapaan kokeilun ja mahdollisuuksien alustan. Tapahtumasarjan kuratoinnissa taiteiden lajit, ennakkokäsitykset, luomista ohjaavat konventiot ja muut raja-aidat asetetaan uudelleen tarkasteluun: olennaista on mahdollistaa taiteilijoiden ja taiteiden välinen vuoropuhelu tinkimättömästi ja luoda samalla kokonaan uusia ja uudenlaisia teoskokonaisuuksia.

turku

Monday Jazz Happening: Simon Zion & Ville Luukkonen Band,Rica Bar, turku8.4. Klo 19:00

keikka
Simon Zion on suomalaissyntyinen kitaristi, laulaja, säveltäjä ja tuottaja, joka on asunut valtaosan elämästään Ruotsissa. Siellä hänet tunnetaan ensisijaisesti menestyksestään Ruotsin Idols -ohjelmassa, jonka jälkeen hän on kuitenkin julkaissut aktiivisesti musiikkia hyvin laajalla skaalalla aina perinteisestä jazzmusiikista psykedeeliseen rockiin saakka työskennellessään aktiivisesti Tukholman ja Los Angelesin välillä.
 
Ville Luukkonen (rummut) ja Zion ovat yhdistäneet voimansa hyvin intiimin akustisen jazzlevyn muodossa. “The Ballad Sessions” esittelee Zionin vahvaa jazztulkintaa, joka johtaa kauas hänen musiikillisille juurilleen. Hänen mukaansa tämä levy on ollut henkisesti tekeillä jo vuosikymmenen ja nyt on vihdoin tullut oikea aika saattaa työ valmiiksi.
 
Tuomo Uusitalo pianossa ja Juuso Rinta bassossa edustavat tahoillaan suomalaisen jazzmusiikin huippua ja ovat täydellinen valinta täydentämään ryhmän herkällä ja juurevalla ilmaisullaan. “The Ballad Sessions” on äänitetty E-studiolla mestariäänittäjä Tommi Vainikaisen toimesta, joka myös vastaa levyn miksauksesta ja masteroinnista.
 
Simon Zion tunnetaan äärimmäisen karismaattisena ja taitavana live-esiintyjänä, joka hallitsee monenlaiset kokoonpanot sooloesityksistä big bandiin. Simon Zion & Ville Luukkonen trio tulee kiertämään Pohjoismaita ja Eurooppaa vuonna 2024 tuodessaan tuoreet musiikilliset ideat yleisön kuultavaksi.
 
Simon Zion - laulu, kitara
Tuomo Uusitalo - piano
Ukko Heinonen - saksofonit
Juuso Rinta - basso
Ville Luukkonen - rummut
 
Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset.
 
Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ja Jazz City Turku ry:n tuottama tapahtuma yhteistyössä Rica Barin kanssa.
Maanantaijameja on järjestetty Turussa jo 18 vuoden ajan
 
Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!