Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 9.4.

espoo

Iltapäiväkonsertti: Jonathan Bäckström Quartet,Sellosali, espoo9.4. Klo 13:30

Vapaa pääsy
Kesto n. 1 h, sisältää lyhyen väliajan
Kahvio avoinna

Jonathan Bäckström Quartet on nuorista, nousevista suomalais-ruotsalaisista muusikoista muodostuva jazzkvartetti, jota johtaa Kruunupyystä lähtöisin oleva basisti-säveltäjä Jonathan Bäckström.

Kvartetin musiikki vaihtelee minimalistisista äänimaisemista räjähtävään monikerroksiseen vapaaseen improvisaatioon. Kaikki neljä muusikkoa tuovat kukin oman äänensä sekoitukseen ja luovat yhdessä voimakkaan kollektiivisen musiikillisen kannanoton.

Jonathan Bäckström on basisti, improvisoija ja säveltäjä Kronobysta, Suomesta. Helsinkiin saapumisensa jälkeen hänestä on tullut kysytty muusikko ja hän on aktiivinen useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä projekteissa.

Konsertti järjestetään Sellosalin lämpiössä, paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Sellosalin ovet avataan 30 min ennen konsertin alkua.

helsinki

Helsinki Jazz ry perustettiin virallisesti 01.04.1974. Yhdistyksen juuret olivat Helsingin Yliopiston jazzkerhossa. Yhdistyksemme on järjestänyt jazz ja improvisoidun musiikin konsertteja vuosien varrella useassa eri paikoissa (kuten Annantalo, Espan lava, ravintola Laulumiehet ja Hakasalmen huvila) yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja eri yhteisöjen taloudellisesti tukemana. Kerromme konsertin alussa lyhyesti menneistä vuosistamme.

 

Yhdistyksemme nykyisen jaZZanti-konserttisarjan ensimmäinen konsertti pidettiin 30.03.2010 ravintola Laulumiehissä, jolloin esiintyi PLOP yhtye ja Seppo Kantonen. Juhlakonsertissamme esiintyy PLOP tällä kertaa yhdessä suomalaisen jazzin yhden kantavan voiman Juhani ”Junnu” Aaltosen (huilu) kanssa. Myös Junnu Aaltosen trio esiintyy. jaZZanti-konserttisarjassa on tähän mennessä pidetty jo yli 200 konserttia.

 

Yhdistyksemme tavoitteena on myös tuoda esille läheisten maiden jazzmuusikoita sekä yhtyeitä ja tällä kertaa ulkomaisena artistina on eriomainen virolainen pianisti Kirke Karja, joka on jo tuttu monelle suomalaiselle kuulijalle.

 

Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.

PLOP:
Mikko Innanen: puhaltimet
Ville Herrala: kontrabasso
Joonas Riippa: rummut

Juhani ”Junnu” Aaltosen trio:
Juhani ”Junnu” Aaltonen: huilu
Uffe Krokfors: kontrabasso
Reiska Laine: rummut

Kirke Karja (EE): piano

Konsertin kesto n. 2 tuntia, konsertissa on väliaika.

Kuva: PLOP – Sakari Puhakka

jyväskylä

Tiistain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Jukka Perko,Ravintola Poppari, jyväskylä9.4. Klo 19:00

keikka

Liput 20/15€

Huhtikuun jazzklubilla herkutellaan kotimaisilla ja ulkomaisilla ikivihreillä, kun Jazz Jkl Collectiven solistivieraana loistaa mestarisaksofonisti Jukka Perko!

Jukka Perko ja Jazz Jkl Collective pistävät menoksi ottamalla käsittelyyn jazzstandardien helmiä ja kotimaisia klassikoita. Monipuolisessa ohjelmassa on luvassa kappaleita niin Unto Monoselta kuin Cannonball Adderleyltäkin. Perkon kansainvälinen ura alkoi jo 19-vuotiaana Dizzy Gillespien big bandissä. Nuoren saksofonistin häikäisevää soittoaan verrattiin Charlie Parkeriin, ja arvostelut olivat ylistäviä. Timantiksi hiotulla saksofonisoundillaan ja erilaisten musiikkien välille yhteyksiä rakentamalla Perko on noussut paitsi suuren yleisön tietoisuuteen, myös yhdeksi sukupolvensa nerokkaimmista suomalaismuusikoista.

Jukka Perko – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut