Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 17.4.

helsinki

John Surman Quartet: Words Unspoken (UK),G Livelab, helsinki17.4. Klo 20:00

John Surman Quartet

Doors: 19:00
Showtime: 20:00

Vuonna 2024 musiikkimaailma juhlistaa 80-vuotiasta John Surmania. Säveltäjä, saksofonisti ja klarinetisti Surman lanseeraa uuden projektinsa: Words Unspoken. Levyllä Surman etsii musiikista sanoja, joita ei ääneen lausuta.

"Words Unspoken" jatkaa Surmanin edellisen "Invisible Threads" -trion luomaa maailmaa. Uudessa projektissa Surman yhdistää voimansa kitaristi Rob Luftin, vibrafonisti Rob Waringin ja rumpali Thomas Strønenin kanssa. Words Unspokenille ominaista on perkussioiden ja elektronisten elementtien käyttäminen osana äänimaisemaa.

"Words Unspoken" äänitettiin Oslossa joulukuussa 2022 ja julkaistaan ECM-levymerkillä keväällä 2024.

Kokoonpano:

John Surman (bassoklarinetti)
Rob Luft (kitara)
Rob Waring (vibrafoni)
Thomas Strønen (rummut)

Konsertti on ikärajaton.

joensuu

Vapaat äänet: Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola,Näyttämö, joensuu17.4. Klo 19:00

Sylvain Rifflet (www)

Verneri Pohjola (www)

keikka

Sylvain Rifflet & Verneri Pohjola
Pitkäaikainen kumppanuus vihdoin Suomessa

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola.

Konsertissa kuullaan Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. “Aux Anges” -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet. ”Cake Walk from a Spaceship” on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Trumpetisti-säveltäjä Verneri Pohjola on luonut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ainutlaatuisen soittotyylin, jonka tunnistaa ensi kuulemalta. Hänen soitossaan hehkuvat lämpö, rauhallisuus sekä vahva ja ilmeikäs improvisaatio.

Vuodesta 2012 Rifflet’n kanssa yhteistyötä tehnyt Pohjola kuvailee häntä näin: ”Sylvain on todella kunnianhimoinen taiteilija, joka pyrkii aina esittämään taidettaan korkeimmalla mahdollisella integriteetillä ja tarjoamaan yleisölle jotain mitä he eivät ole aiemmin kuulleet. Saksofonistina hänellä on todella ainutlaatuinen tenorisoundi, lähes hypnoottinen. Hän on virtuoosi, mutta ei koskaan itsetarkoituksellisesti”.

Sylvain Rifflet - tenorisaksofoni, shruti box, sävellykset
Verneri Pohjola - trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï - kitara
Benjamin Flament - lyömäsoittimet

Järjestäjä: Jazzkerho -76, Joensuu
Kiertueen järjestäjä: Vapaat äänet
Kiertueetta tukee Ranskan Instituutti Suomessa

Hintatiedot
Pääsylippujen hinta 20 €
Jazzkerho -76 jäsenet 15 €
Opiskelijat / Nuoret 5 €

Lippujen ennakkomyynti: Valokuvaaja Salla Seeslahti, Kirkkokatu 21 (ent. KK-KUVA), ma-pe 9-17 tai kerhon verkkokauppa https://jazzkerho-76.fi/liput