Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 20.4.

salo

Eve Risser Red Desert Orchestra – Eurythmia @ SaloJazz Live,Ravintola Musine, salo20.4. Klo 20:00

Eve Risser Red Desert Orchestra

keikka

Liput 31/27 € + tilausmaksut (alk 1,50 €)

Ranskalainen pianisti-säveltäjä Eve Risser esiintyy 12-henkisen Red Desert Orchestran kanssa.

Eve Risser, piano, sävellykset (FR)
Alexandra Grimal, alttosaksofoni (FR)
Sakina Abdou, tenorisaksofoni (FR)
Grégoire Tirtiaux, baritonisaksofoni, qarqabas (FR)
Nils Ostendorf, trumpetti, analoginen syntetisaattori (DE)
Matthias Müller, pasuuna (DE)
Tatiana Paris, sähkökitara, laulu (FR)
Ophélia Hié, balafon, bara, laulu (BF)
Mélissa Hié, balafon, djembé, laulu (BF)
Fanny Lasfargues, basso (FR)
Oumarou Bambara, djembé, bara (BF)
Emmanuel Scarpa, rummut, laulu (FR)

seinäjoki

Jazzoikoon! Verneri Pohjola & Sylvain Rifflet: "Cake Walk from a Spaceship",Kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Hugo-sali, seinäjoki20.4. Klo 19:00

Verneri Pohjola

Sylvain Rifflet (www)

keikka

Liput 20 €. Opiskelijat 2 yhden hinnalla.

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola. Suomen konserteissa kuullaan Rifflet'n omille "ikonisille enkeleille" omistettuja kappaleita. "Aux Anges" -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet.

Cake Walk from a Spaceship on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi. Moninkertaisesti palkittu trumpetisti-säveltäjä Verneri Pohjola on luonut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ainutlaatuisen soittotyylin, jonka tunnistaa ensi kuulemalta. Hänen soitossaan hehkuvat lämpö, rauhallisuus sekä vahva ja ilmeikäs improvisaatio. Säveltäjä Kaija Saariahon hänelle säveltämän ja elokuussa 2023 kantaesitetyn HUSH-trumpettikonserton myötä Pohjolan muusikkous on saavuttanut entistä laajempaa yleisöä.

Sylvain Rifflet tenorisaksofoni, shruti box, klarinetti, sävellykset
Verneri Pohjola trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï kitara
Benjamin Flament lyömäsoittimet

turku

Flame Jazz: Lorenzo De Finti Quartet (IT),Logomo, Move-sali, turku20.4. Klo 19:00

keikka

Lorenzo De Finti – piano
Alberto Mandarini – trumpetti ja flyygelitorvi
Stefano Dall’Ora – kontrabasso
Marco Castiglioni – rummut

Flame Jazz -kevään kansainväliset vieraat saapuvat Italiasta pianisti Lorenzo De Fintin johdolla. Kvartetin sielukkaassa soinnissa taiteellista ilmaisua inspiroivat pohjoisen sävyt. De Fintin virtaavat pianolinjat ja kauniit sävellykset ovat hurmanneet niin kriitikot kuin yleisön ympäri maailmaa. Yhtyeen kamarijazz vie kuulijat kiehtovalle matkalle läpi erilaisten tunnesävyjen.

Lorenzo De Finti Quartetin kolmas studioalbumi, toukokuussa 2022 julkaistu Mysterium Lunae, syntyi pandemian aikana. Levyn nimi juontaa juurensa antiikin teologisesta metaforasta. Lorenzo De Fintin mukaan se ilmaisee, miten ”kylmä, karu ja hedelmätön objekti voi salaperäisesti muuttua liikuttavan kauniiksi lähteeksi, kun se heijastaa jostain muualta tulevaa suurempaa valoa”.

De Fintin sävellykset pyrkivät välittämään kauneuden ja kirkkauden hetkiä kriisin keskellä ja kuljettavat kohti parantumista ja rauhaa. Yhtyeen soitossa intiimit, melankoliset pianohetket kulkevat rinnakkain räjähtävien energiapurkausten ja virtuoosisten soolojen kanssa, ja jokainen päätös tehdään musiikin palvelemiseksi.

LIPUT: Lippu.fi
Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15 €

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Move-saliin Kitchenin ovesta Logomo-sillan vierestä.