Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 23.4.

espoo

April Jazz: Daniel Garcia Trio, Ebeli in Concert,Espoon kulttuurikeskus, espoo23.4. Klo 19:00

Daniel Garcia Trio

Ebeli in Concert

Flamencon sävyjä modernin jazztrion ilmaisuun yhdistävä, kovassa nosteessa oleva pianisti Daniel García ensi kertaa Suomessa!

Pianisti-säveltäjä Daniel Garcíasta on tullut yksi espanjalaisen jazzin uuden sukupolven mielenkiintoisimmista ja vaikuttavimmista äänistä. Garcían johtaman trion täydentävät kaksi syntyjään kuubalaista virtuoosia, basisti Reinier “El Negrón” ja rumpali Michael Olivera.

Espanjan Salamancasta kotoisin oleva García opiskeli Berklee College of Musicissa Bostonissa panamalaisen Grammy-voittajan, pianisti Danilo Pérezin johdolla. Pérezillä onkin ollut tärkeä mentorin rooli Daniel Garcían kehittäessä omaa tyyliään.

Trion kakkosalbumilla, Travesuras, Garcá kaivautui syvälle kotimaansa musiikkiinperinteisiin yhdistäen niitä modernin jazztrion ilmaisuun. Tuloksena on ilmeikäs persoonallinen tyyli, jossa rytminen intensiteetti lyö kättä kauniiden melodioiden ja jazzillisten harmonioiden kanssa.

Yhtyeen viimeisimmällä studioalbumilla, Vía de la Plata (ACT, 2021), García johdattaa kuulijat vielä syvemmälle omaan maailmaansa, jossa espanjalainen folk, nykyjazz, flamenco, klassinen musiikki ja monet muut elementit sulautuvat saumattomasti sielukkaaksi kokonaisuudeksi. Vierailijana levyllä esiintyvät April Jazzeillakin nähty trumpetisti Ibrahim Maalouf, klarinetisti Anat Cohen sekä flamencokitaristi Gerardo Núñez.

Daniel Garcia, piano (ES)
Rainier “El Negrón” Elizarde, basso (CU)
Michael Olivera, rummut (CU)

Ennen trioa estradille nousevat Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin lahjakkaat nuoret. Konsertissa kuullaan Ebelin bändien, solistien ja lauluyhtyeiden monipuolista ohjelmistoa.

klo 18.30 ovet
klo 19 Ebeli in Concert
väliaika
klo 20.45 Daniel Garcia Trio

Liput 31/26 € + tilausmaksut (alk. 1,50 €), Lippu.fi
Kesto n. 3 h, sis. väliaika

Café Molli palvelee koko konsertin ajan Louhisalissa. Tarjoiluita voi tilata kätevästi ennakkoon Café Mollin tilauslomakkeella, puhelimitse numerosta 041 3172025 tai sähköpostilla myynti@cafemolli.fi. Lisätietoa löytyy myös heidän verkkosivuiltaan.

Louhisali, Espoon kulttuurikeskus
Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo (Google Maps / Reittiopas)

helsinki

Max Zenger - Sörkän Ruusu Weekly Jazz Session Vol. 79,Sörkän Ruusu, helsinki23.4. Klo 18:00

Vapaa pääsy
Housebändi aloittaa setin klo 18-19 ja jamit jatkuvat klo 19-21:30

Saksofonisti ja puupuhallinsoittimien erikoismies Max Zenger tunnetaan useista kokoonpanoistaan ja on noussut yhdeksi sukupolvensa johtavista jazzmuusikoista Suomessa. Tällä hetkellä hänen aktiivisimmat ryhmänsä ovat Maxxxtet ja Max Zenger Globus.

Zenger on valittu Turku Jazz Festivalin Vuoden Artistiksi ja tunnustettu Pori Jazz Festivalin nousevaksi tähdeksi. Hän on julkaissut useita omia albumeitaan, ja hänen musiikkinsa on yksilöllistä ja helposti tunnistettavaa. Zenger valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2018 ja esiintyy aktiivisesti myös kansainvälisellä areenalla.

Max Zenger, saksofoni
Tuomo Uusitalo, piano
Juuso Rinta, basso
Roope Kantonen, rummut

Sponsorit: Sörkän Ruusu & Wihurin rahasto

tampere

Eve Risser Red Desert Orchestra: Eurythmia,G Livelab Tampere, tampere23.4. Klo 19:00

Eve Risser Red Desert Orchestra

Standard 39 € 0
Sisältää eteispalvelumaksun 3 €

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Ranskalainen pianisti-säveltäjä Eve Risser on viimeisen vuosikymmenen aikana johtanut menestyksekkäästi useita pieniä ja suuria jazzkokoonpanoja. Vuonna 2023 hänelle myönnettiin arvostettu Paul Acket -palkinto. Palkinnon jakaa sadasta jazzkriitikoista ja promoottorista koostuva kansainvälinen raati "poikkeuksellisesta musiikillisesta lahjakkuudesta, joka ansaitsee laajemman tunnustuksen”.

Risser julkaisi vuonna 2022 Eurythmia -albumin 12-henkisen Red Desert Orchestran kanssa, joka seikkailee groovaavan jazzin ja Länsi-Afrikan hypnoottisten polyrytmien maastoissa. Djembejen, balafonien ja barojen – rytmikeitosta hämmentää viisi puhaltajaa ja synterisaattorilla maustettu komppi. Risserin sävelkieli ja upea orkesteri vievät kuulijan transsiin. Moderni kohtaa perinteen.

Eve Risser, piano, sävellykset (FR)
Alexandra Grimal, alttosaksofoni (FR)
Sakina Abdou, tenorisaksofoni (FR)
Grégoire Tirtiaux, baritonisaksofoni, qarqabas (FR)
Nils Ostendorf, trumpetti, analoginen syntetisaattori (DE)
Matthias Müller, pasuuna (DE)
Tatiana Paris, sähkökitara, laulu (FR)
Ophélia Hié, balafon, bara, laulu (BF)
Mélissa Hié, balafon, djembé, laulu (BF)
Fanny Lasfargues, basso (FR)
Oumarou Bambara, djembé, bara (BF)
Emmanuel Scarpa, rummut, laulu (FR)

Lippuja voi ostaa kaikilla kulttuurieduilla Tiketistä: www.tiketti.fi/glivelabtre

Mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta ennen konsertin alkua hintaan 25 € / kpl. Opiskelijalippuihin vaaditaan opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. Konsertti on ikärajaton. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta.

Tapahtuma toteutetaan pääosin istumakatsomolla.

Tapahtuma toteutetaan osana EJN Green Pilot Touria.

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus