Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 17.3.

espoo

Mika Kallio Gong Odyssey,Sellosali, espoo17.3. Klo 19:00

keikka

Liput 22 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

Lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion neljäs oma levy Gong Odyssey julkaistiin kesäkuussa 2022. Levyllä pääosassa ovat kiehtovat gongit. Sävellykset huojuvat gongien luonteen mukaisesti ambientin ja improvisoidun musiikin välimaastossa. Kallio heittäytyy rohkeasti kartoittamattomille alueille loihtien ääniavaruuden, jossa aika lakkaa olemasta. Kiertueelle yhtyeenjohtaja on koonnut ympärilleen monipuolisen ja luovan ryhmän, joka hallitsee pääsoittimiensa lisäksi myös gongien soittamisen hartaan taidon.

Mika Kallio tunnetaan sooloprojektiensa lisäksi mm. Jussi Fredriksson Triosta ja Verneri Pohjola Quartetista. Pianisti-rumpali Jussi Fredriksson soittaa oman trionsa lisäksi mm. Pope Puolitaival Nordic 4 ja Freezer-yhtyeissä. Puupuhallinspesialisti Max Zenger johtaa omia Globus- ja Maxxxtet-yhtyeitään, ja rumpali Jaska Lukkarista näkee ja kuulee mm. Timo Lassy Triossa ja Ricky-Tick Big Bandissa.

April Jazz Club: Marzi Nyman plays Jimi Hendrix,Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo17.3. Klo 18:00

keikka

Musiikin monitaituri, kitaristi Marzi Nyman ottaa yhtyeensä kanssa haltuun kitaristilegenda Jimi Hendrixin tuotannon kulmakivet, jotka mullistivat populaarimusiikin ja nostivat Hendrixin kaikkien aikojen parhaiden sähkökitaristien joukkoon.

Marzi Nyman on vaikuttanut kitaristina lukuisissa eturivin jazzyhtyeissä. Nyman on myös työskennellyt teattereissa, televisiossa ja säveltänyt teoksia orkestereille. Pelkästään tällä vuosituhannella “musiikin kameleontiksi” kutsuttu monitaituri on ehtinyt soittaa kymmenillä levyillä.

Marzi Nyman, kitara
Niko Kumpuvaara, harmonikka
Heikki Laine, basso
Anssi Nykänen, rummut

Konsertti alkaa Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin esityksellä klo 18.

17.30 ovet
18.00 Ebeli Show: Tisdag
19.00 Marzi Nyman plays Jimi Hendrix

Liput 20 € + toimitusmaksut (alk. 1,50 €, lippu.fi)
Opiskelijat 15 €
Liput myynnissä ennakkoon Lippu.fi ja ovella 0,5 h ennen konserttia, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

kangasala

Sointi Jazz Orchestra & VILDÁ,Kangasala-talo, kangasala17.3. Klo 19:00

keikka

VILDÁn musiikki on uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Vaikutteita ammennetaan saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Hildá Länsmanin vaikuttavat joiut, Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka ja Sointi Jazz Orchestran ilmava ja mahtipontinen ilmaisu luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen.

Sointi Jazz Orchestra on nuorten ammattilaisten perustama yhtye, jonka taiteellisena johtajana toimii Rasmus Soini. Yhtye tunnetaan persoonallisesta ja yllättävästä big band -perinnettä uudistavasta soundistaan ja tuoreista vaihtosoittimia hyödyntävistä sovituksistaan. Sointi Jazz Orchestra toteuttaa vuosittain uusia juuri sille räätälöityjä konserttikokonaisuuksia. Solisteina ovat viime vuosina vierailleet mm. Mathias Eick, Maria Faust, Marius Neset ja Matti Johannes Koivu. Yhtye pyrkii ennakkoluulottomasti tekemään asioita toisin eikä se kaihda ilmaisussaan eri tyylilajien luovaa yhdistelyä. SJO:n konsertit vievät kuulijan musiikkimatkalle, joka pitää otteessaan ensiminuuteista viimeiseen sointuun asti. Vuosi 2023 on Sointi Jazz Orchestran 10-vuotisjuhlavuosi.

Esityksen kesto on n. 1 t 15 min ja siinä ei ole väliaikaa.

oulu

David Lyttle (IRL) & Söderbacka-Matikainen Duo,Tuba Food & Lounge, oulu17.3. Klo 21:45

David Lyttle (IRL) & Söderbacka-Matikainen Duo

keikka

Liput 10 €

David Lyttle (IRL) & Söderbacka-Matikainen Duo -trion ohjelmisto koostuu yhtyeen jäsenten omista, eurooppalaiseen jazziin tukeutuvista ja monenlaisille elämyksille aisteja avaavista sävellyksistä. Kvartetin ytimenä toimivat kitaristi Martin Söderbacka ja kontrabasisti Eevalotta Matikainen. Heidän kanssaan lavalle nousevat irlantilainen rumputaiteilija David Lyttle.

David Lyttle on Irlannin arvostetuimpia jazzmuusikoita ja on tehnyt yhteistyötä sellaisten huippunimien kanssa kuten Kurt Rosenwinkel, Jonathan Kreisberg, Dave Liebman, Seamus Blake, Joe Lovano, Jesse Van Ruller, Terell Stafford, Pino Palladino, Kenny Werner ja Liane Carrol.

Konsertissa vaihtelevat railakkaat improvisaatiot leikkisine rytmeineen sekä kauniit, viipyilevät melodiat äänimaisemoineen.

petäjävesi

Petäjäveden jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Aija Puurtinen,Auditorio Miilu, petäjävesi17.3. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective feat. Aija Puurtinen

(+ Aija Puurtinen)
keikka

Liput 15/10€

Bluesrock-yhtye Honey B & T-Bonesin vahvana laulajana ja keulakuvana tunnettu Aija Puurtinen saapuu maaliskuussa Jazz Jkl Collectiven solistivieraaksi. Bluestohtori on koostanut ohjelmistoon harvemmin kuultuja kotimaisia helmiä, omia sävellyksiään sekä valikoituja jazzstandardeja.

Neljä vuosikymmentä toiminut Honey B & T-Bones on julkaissut 15 albumia, joiden lisäksi Puurtinen on tehnyt kuusi omaa soololevyä. Monipuolinen ja utelias musiikintekijä on myös musiikin tohtori, säveltäjä ja laulunkirjoittaja sekä Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ainejohtaja ja pop-jazzlaulun lehtori. Pitkän uransa aikana Puurtinen esiintynyt lukuisissa eri genrejä yhdistävissä projekteissa.

Maaliskuun klubeilla kuullaan Puurtisen valitsemia jazzstandardeja sekä harvinaisempia kotimaisia helmiä, joiden säveltäjänimiä ovat mm. Eero Koivistoinen, Esko Linnavalli, Lasse Mårtenson sekä solistivieras Puurtinen itse.