Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 23.3.

helsinki

Manala Afterwork Jazz feat. Marian Petrescu,Ravintola Manala, helsinki23.3. Klo 17:00

Arto Ikävalko

Joonas Tuuri

Ville Luukkonen

Marian Petrescu

keikka

Vapaa pääsy

Manala Afterwork Jazz on vuodesta 2018 toiminut viikoittainen jazzklubi Helsingin keskustassa. Klubilla esiintyvät Suomen eturivin huippumuusikot kotoisassa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Tapahtuma on pääsymaksuton, joten suosittelemme käyttämään pääsylipuista säästyneet rahat ravintolan legendaarisiin pizzoihin ja virvokkeisiin!

Arto Ikävalko - piano
Joonas Tuuri - basso
Ville Luukkonen - rummut
Marian Petrescu - piano

Liput 18 €

Koko Jazz Clubilla julkaistaan Strandberg Projectin tuoreen neljän levyn CD-boxi, jota on työstetty viimeiset kolme vuotta. Tuoreimmat äänityssessiot ovat peräisin viime vuoden marraskuulta. Yhtye perustettiin vuonna 1995 ja on toiminnut aktiivisesti siitä lähtien.

Jukka Gustavson, laulu & kosketinsoittimet
Sami Virtanen, kitara
Jan-Olof Strandberg, basso
Jartsa Karvonen, rummut

North Of Kallio Ensemble - Levynjulkaisukeikka,Kapsäkki, helsinki23.3. Klo 19:00

North Of Kallio Ensemble

keikka

Liput 15/20€

Kun Euroviisu-voittaja, The Voice Of Finland -finalisti, vuoden Jazz-Emma voittaja sekä rumpalivirtuoosi perustavat jazzbändin, mielenkiintoinen lopputulos on taattu. North Of Kallio Ensemble ravistelee helsinkiläistä jazz-skeneä tarttuvilla melodioilla, isolla energialla, huippumuusikoilla sekä maailmanluokan solistilla.

Yhtye on julkaissut kaksi singleä: Ferris Wheel – feat. Jukka Eskola ja Equilibrium. Debyyttialbumi nimeltä Constellations ilmestyy 17.3.2023 sisältäen bändin originaali-materiaalia.

Näin yhtye kuvaa musiikkiaan: "Meidän musiikki on pohjoismaista jazzia, joka ottaa vaikutteita elokuvamusiikista sekä jäsentemme musiikillisista matkoista läpi vuosien. Luvassa on suuria tunteita, pieniä herkkiä hetkiä, elämän suruja sekä iloja."

Mukana levynjulkaisukeikalla myös Jukka Eskola.

Pekka Toivonen: You Me,Mikael Agricolan kirkko, helsinki23.3. Klo 20:00

Pekka Toivonen

Vapaa pääsy

Säveltäjä Pekka Toivosen ensimmäisen uusklassisen musiikin albumin julkaisukonsertti. Levyn julkaisee VIT Music, uusi punkimpi klassisen musiikin levymerkki.

Pekka Toivonen, piano
Sofia-Liis Liiv, viulu
Kaisa Ruotsalainen, viulu
Tatu Ahola, sello
Mila Laine, sello
Saara Viika, sello

savonlinna

Jazzliiton kiertueella: Mika Kallio Gong Odyssey,Kulttuurikellari, savonlinna23.3. Klo 19:00

keikka

Lukuisista yhteyksistä ja kokoonpanoista erityisesti jazzin ja improvisoidun musiikin alueella tunnetun Mika Kallion neljäs soololevy Gong Odyssey julkaistiin kesäkuussa 2022, ja se sai osakseen innostuneen vastaanoton sekä viiden tähden arvioita. Kuten Eclipse Musicin julkaiseman albumin nimestäkin saattaa päätellä, sen pääosassa ovat eri kokoiset gongit, eli metalliset ympyränmuotoiset lyömäsoittimet. Levyn sävellykset huojuvat gongien luonteen mukaisesti ambientin ja improvisoidun musiikin välimaastossa.

Jazzliiton kiertueelle Kallio on koonnut ympärilleen monipuolisen ja luovan ryhmän kotimaisen jazzmusiikin kärkinimiä. Kosketinsoittaja-rumpali Jussi Fredriksson, puupuhaltaja Max Zenger sekä rumpali Jaska Lukkarinen esiintyvät pääsoittimiensa lisäksi myös gongien ja muiden lyömäsoittimien taitajina.

Mika Kallio Gong Odyssey

Mika Kallio – gongit ja syntetisaattori

Jussi Fredriksson – gongit ja syntetisaattorit 

Jaska Lukkarinen – gongit, syntetisaattori ja lyömäsoittimet 

Max Zenger – bassoklarinetti, kontrabassoklarinetti ja lyömäsoittimet

tampere

Aki Rissanen Hyperreal,G Livelab Tampere, tampere23.3. Klo 19:00

Hyperreal

Liput 28 €

Helsinki, Tukholma, Lyon ja Istanbul – pianisti Aki Rissasen uuden Hyperreal -yhtyeen musiikki on kotoisin monesta paikasta. Tätä nykyä Ranskassa paljon vaikuttavalla Rissasella ja Euroopan tärkeimpiin trumpetisteihin lukeutuvalla Verneri Pohjolalla on pitkä musiikillinen historia takanaan ja usein he ovat esiintyneet myös kahdestaan. Niin ikään Rissanen on soittanut duona ruotsalais-turkkilaisen rumpalin, pasunisti Nils Langrenin yhtyeestä tunnetun Robert Ikizin kanssa. Uudessa kokoonpanossa kahdesta duosta syntyy trio, joka yhdistelee häpeilemättömän kuulasta pohjoismaista jazzilmaisua, Lähi-idän soittimia ja rytmejä, elektroniikkaa sekä 90-luvun alun breakbeatteja.

”Aki Rissanen Hyperreal on todellakin hypertodellista. Se on aistikasta, kirkasta, neuroottistakin. Maisemat eivät tule maalta vaan mielestä. Mutta koska nyt ei lyöty massavoimalla, tulos on miellyttävä yhdistelmä rauhaa ja hermopeliä. Rissasen hyperrealismi oli helppo korville.”

– Kari Salminen, Turun Sanomat

Aki Rissanen: keys; Verneri Pohjola: trumpet; Robert Ikiz: drums