Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 26.3.

helsinki

SunJazz: Emmi U. Trio -levynjulkaisukeikka + Tenho Jazz Jam,Tenho Restobar, helsinki26.3. Klo 19:00

Emmi U. trio

Vapaa pääsy

Pianisti Emmi Karoliina Uimosen Emmi U. Trio soittaa Tenhossa uuden Junassa-albuminsa levynjulkaisukiertueen ensimmäisen keikan.

Musiikki on Uimosen pianotriolle säveltämää, sovittamaa ja sanoittamaa akustista laulaja-lauluntekjijäjazzia, jonka suomenkielisissä laululyriikoissa kuuluu samaan aikaan juuri tämä hetki ja ajattomuus. Uimosen seesteinen laulu rakentaa siltaa suomalaisen lauluntekijäperinteen, 60-70-luvun vasemmistolaislaulujen hengen ja jazzin välille, joka on levyn kantava tyylilaji. Musiikissa kuuluu vahvasti niin afro-amerikkalaisen ja brasilialaisen rytmimusiikin kuin suomalaisen kansanmusiikin vaikutteet. Levyn lauluissa kuuluu inhimillisyyden rosoinen kauneus, kysymykset, joille ei ole vastausta, itsemääräämisoikeuden loukkaamattomuus ja sotien loppumisen kaipuu.

Kappaleiden sovituksissa on annettu tilaa laulujen tarinoille ja jazzin arvomaailmaa kunnioittaen jokaisen soittajan improvisaatiolle ja istrumentaaliselle kerronnalle, joista Uimonen on halunnut pitää jokaisen keskenään tasavertaisen tärkeässä roolissa.

Konsertin jälkeen iltaa jatkuu jazz jameilla klo 21.45 asti.