Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 4.3.

porvoo

Porvoo Jazz Club: SEIM/HENRIKSEN/JORMIN/OUNASKARI,Vanha 123, porvoo4.3. Klo 20:00

Seim/Henriksen/Jormin/Ounaskari

keikka

Liput ennakkoon Livetosta 15/13€, ovelta 20€

Porvoo Jazz Club -historian ehkä suurin tapaus tuo lauantaina 4.3. porvoolaisille pohjoismaalaisittain kovatasoisinta jazzia.

Porvoo Jazz Club tarjoilee maaliskuussa aivan erityistä herkkua varsin nimekkäällä kokoonpanolla SEIM/HENRIKSEN/JORMIN/OUNASKARI. Uunituoreen ruotsalais-norjalais-suomalaisen yhtyeen riveistä löytyy neljä todella näyttävää uraa luovaa jazztaituria: Anders Jormin basso, Trygve Seim saksofonit, Arve Henriksen trumpetti, sekä Markku Ounaskari rummut, kaikki ECM levy-yhtiölle lukuisia levyjä tehneitä legendaarisia pohjoismaisia muusikoita.

Basisti Anders Jormin ei ole palkinnoilta eikä kehuilta säästynyt. Aktiivisesti maailmaa kiertänyt, mm. nelinkertainen Ruotsin "Grammy"-voittaja on soittanut maineikkaassa seurassa, joista tässä muutama esimerkki: Gilberto Gil, Lee Konitz, Elvin Jones, Joe Henderson, Charles Lloyd, Mike Mainieri ja Joe Lovano. Lisäksi Jormin toimii myös improvisaatio-opetuksen professorina Göteborgin musiikkikorkeakoulussa ja on Sibelius-Akatemian kunniatohtori.

Norjalainen muusikko-säveltäjä Trygve Seim on kiertänyt maailmaa lukuisissa kokoonpanoissa ja julkaissut kunnioitettavan pinon levyjä. Hänestä kuriositeettina mainittakoon vahva kytkös suomeen jota ilmentää mm. hänen ECM:n kautta julkaisemansa  albumi nimeltä ”Helsinki Songs”, joka on sävelletty nimensä mukaisesti pääkaupungissamme. 

Markku Ounaskari on yksi suomen työteliäimmistä jazzrumpaleista, joka on soittanut yli 40 suomalaisessa ja ulkomaalaisessa jazz- ja folkyhtyeessä. Monipuolinen herkän tilannetajun ja nopean reagointikyvyn omaava rumpali sai Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2014, perusteina mm. "Ounaskari on yksi kansainvälisesti menestyksekkäimmistä suomalaisista jazzmuusikoista".  

Norjalainen säveltäjä-muusikko, trumpetisti Arve Henriksen on edellä mainittujen tapaan monissa keitoksissa kypsennetty. Yhteistyö lukemattomien säveltäjien ja orkestereiden kanssa on tuottanut runsasta hedelmää ja tallentunut jopa yli 180 äänitteelle. 

Anders, Trygve, Arve ja Markku ovat soittaneet yhdessä useissa eri yhteyksissä, nyt kuulemme näiden neljän huippumuusikon uutta kvartettia ensimmäistä kertaa Suomessa. 

turku

Vuonna 1969 alkunsa saanut Turku Jazz Festival tuo jälleen valoa ja iloa kevättalveen upean artistikattauksen kera! Festivaalin päätapahtumat järjestetään Logomon Teatron kahdella lavalla.

PERJANTAI 3.3.

klo 18.00 Teatro-baari: Kadri Voorand & Mihkel Mälgand (EE)
klo 19.30 Teatro-sali: Dave Holland Trio with Kevin Eubanks and Eric Harland (UK/US)
klo 21.00 Teatro-baari: Maja Mannila Trio
klo 22.30 Teatro-sali: Valtteri Laurell Nonet feat. Antti Sarpila

LAUANTAI 4.3.

klo 18.00 Teatro-baari: Kadi Vija Key Project
klo 19.30 Teatro-sali: Mikko Gunu Karjalainen with Seamus Blake & Landæus Trio (FI/US/SE)
klo 21.00 Teatro-baari: Eero Koivistoinen Quartet
klo 22.30 Teatro-sali: Turku Jazz Orchestra feat. Astrid Nicole: Beyoncé!

Turku Jazz Festivalia vietetään Turun keskustan ravintoloissa ja konserttipaikoilla 2.-5.3.2023. Tutustu koko ohjelmaan osoitteessa: turkujazz.fi/ohjelma