Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 25.3.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Aki Rissanen Hyperreal (FI/SE),Ravintola Poppari, jyväskylä25.3. Klo 19:00

Aki Rissanen Hyperreal

keikka

Liput 20/15€

Suomen tämän hetken huomattavimman jazzpianistin, Aki Rissasen uunituore ja elektronisempi Hyperreal-projekti yhdistelee indie-henkisesti ja häpeilemättömästi kuulasta pohjoismaista jazzilmaisua, hypnoottisia Lähi-idän rytmejä ja konemusiikkielementtejä! Helsinki, Tukholma, Lyon ja Istanbul – uuden Hyperreal-kokoonpanon musiikki on kotoisin monesta paikasta.

Tätä nykyä Ranskassa paljon vaikuttavalla Aki Rissasella ja Euroopan tärkeimpiin trumpetisteihin lukeutuvalla Verneri Pohjolalla on takanaan useita yhteisiä bändejä ja projekteja, ja he ovat esiintyneet paljon myös kahdestaan. Pianistilla on myös ollut duo ruotsalais-turkkilaisen rumpalin, parhaiten Funk Unit -yhtyeestä tunnetun Robert Ikizin kanssa. Hyperrealissa kaksi Rissasen ilmaisuvoimaista duoa yhdistää voimansa.

kerava

Fun'iki - Kinahmo x Kerava Jazzbient Live Experience,Kerava-sali, kerava25.3. Klo 19:00

Fun'iki

Liput 10€ ovelta tai ennakot Oluthuone Paasikivi

Avant garde, ambient, chillout, noir, jazz, indie, electronic. Tässä vain muutama määritelmä, jolla Fun'ikin musiikkia voidaan kuvata. Lauantaina 25.3.2023 on luvassa upea ja tunnelmallinen salikonsertti, jossa liikutaan vahvasti improvisaation, taiteellisen tulkinnan ja ambientin musiikin saralla.

Konsertin ensimmäinen osa on yhtyeen sävellystuotannon Kinahmo-suiten kantaesitys, jossa maalaillaan musiikin avulla maisemaa Pielisjärven jylhistä maisemista ja lapsuuden muistoista. Konsertin toinen osa keskittyy tulkintoihin muiden teoksista. Fun’ikin käsittelyn saavat muun muassa Jenni Vartiainen, Faithless ja Beatles.

Keijo Puumalainen, perkussiot
Raimo Ahonen, basso
Pasi Puolakka, puhaltimet
Jani-Pekka Hiltunen, Dj miksaus ja tehosteet

tampere

NIKO AHVONEN & TILANTEEN HERRAT,TTT-Klubi, tampere25.3. Klo 22:00

Niko Ahvonen & Tilanteen herrat

Liput 20,00 €
Show klo 22, ovet klo 21:30

Suomi-soulin herrasmies Niko Ahvonen aloitti uransa jo 80-luvulla, mutta kuten hyvät viinit, hän paranee vanhetessaan.

Yleisö ei ole unohtanut Ahvosen Cortina Jets -yhtyettä tai hittejä OngenongintaaYliluonnollinenPenelope sekä Aavekaupunki. Energinen ja charmantti artisti on myös esiintynyt Aki Kaurismäen elokuvassa Pidä huivista kiinni Tatjana.

Niko Ahvonen & Tilanteen herrat -kokoonpanon ihanasti retroileva albumi julkaistiin 2021. Uusi, tyylikäs materiaali on saanut ihmiset liikkeelle ja lattialle! Illan ohjelmisto käsittää Ahvosen avainlaulut kaikilta seitsemältä levyltä.

turku

Flame Jazz: Mika Kallio Gong Odyssey,Sibelius-museo, turku25.3. Klo 19:00

Mika Kallio Gong Odyssey (www)

keikka

Mika Kallio – gongit ja syntetisaattori
Jussi Fredriksson – gongit ja syntetisaattorit
Jaska Lukkarinen – gongit, syntetisaattori ja lyömäsoittimet
Max Zenger – bassoklarinetti, kontrabassoklarinetti ja lyömäsoittimet

Lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion neljäs oma levy Gong Odyssey julkaistiin kesäkuussa 2022. Levyllä pääosassa ovat kiehtovat gongit. Sävellykset huojuvat gongien luonteen mukaisesti ambientin ja improvisoidun musiikin välimaastossa. Kallio heittäytyy rohkeasti kartoittamattomille alueille loihtien ääniavaruuden, jossa aika lakkaa olemasta. Kiertueelle yhtyeenjohtaja on koonnut ympärilleen monipuolisen ja luovan ryhmän, joka hallitsee pääsoittimiensa lisäksi myös gongien soittamisen hartaan taidon.

Mika Kallio tunnetaan sooloprojektiensa lisäksi mm. Jussi Fredriksson Triosta ja Verneri Pohjola Quartetista. Pianisti-rumpali Jussi Fredriksson soittaa oman trionsa lisäksi mm. Pope Puolitaival Nordic 4 ja Freezer-yhtyeissä. Puupuhallinspesialisti Max Zenger johtaa omia Globus- ja Maxxxtet-yhtyeitään, ja rumpali Jaska Lukkarista näkee ja kuulee mm. Timo Lassy Triossa ja Ricky-Tick Big Bandissa.

“Jos alkaa olemaan päässä ahdasta, niin tällä sinne saa nopeasti tilaa, kunhan vain antautuu Kallion johdattelemalle tripille avomielisesti ja läsnä ollen.” – Jussi Niemi, Soundi

LIPUT Tiketti
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat ja lapset 12 €

Lipunmyynti myös Sibelius-museon ovella konserttipäivänä klo 18.30 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.