Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 8.3.

espoo

Iro Haarlan balladeja jazzkvintetille ,Sellosali, espoo8.3. Klo 19:00

keikka

Kesto 1 h 30 min, sis. väliajan
Kaikukortti-tapahtuma
Liput 25/18 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Kansainvälisen naistenpäivän artisti 8. maaliskuuta on säveltäjä-pianisti Iro Haarla, joka on levyttänyt legendaarisille levymerkeille kuten saksalaiselle ECM:lle. Iro Haarlalle on myönnetty muun muassa vuoden parhaan jazzlevyn Emma-palkinnot 2005 ja 2011 sekä Ted Curson -palkinto Pori Jazzeilla 2018.

Iro Haarlan balladeja jazzkvintetille -konsertissa kuullaan Haarlan uusinta musiikkia: balladeja, joille ominaista on rikas sävelkieli, rauha ja ajattomuuden tunne. ”Balladit ovat sanattomia rakkauslauluja, joissa tärkeää ei ole nuottien paljous, vaan niiden painavuus. Olen tehnyt vuosikaudet yhteistyötä yhtyeeni soittajien kanssa, ja uutena jäsenenä kutsun mukaan loistavan Tomi Nikun”, kuvailee Iro Haarla.

Kvintetin muusikot ovat Iro Haarlan lisäksi Ulf Krokfors (kontrabasso), Tomi Nikku (trumpetti), Markku Ounaskari (rummut) ja Pepa Päivinen (saksofonit).

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Perillä (US/FI),Vakiopaine, jyväskylä8.3. Klo 19:00

Perillä

keikka

Liput 15/10€

Grammy-palkittu rumpali Joe Peri on viime vuosina elävöittänyt puolisonsa, basisti Kaisa Mäensivun kanssa ajoittain myös Suomen jazzareenoita New Yorkista kantautuvin virtauksin. Nyt Peri johtaa eturivin suomalaismuusikoista koostuvaa yhtyettä, joka sekoittaa yllätyksellisessä musiikissaan jännittäviä grooveja ja toisiinsa kietoutuvia melodioita.

Joe Peri ja Kaisa Mäensivu ovat jazzin pääkaupungissa New Yorkissa asuvia siellä aktiivisesti esiintyviä ja arvostettuja nousevan sukupolven muusikoita. Mm. Lady Gagan ja Tony Bennettin yhteisproduktion rumpalina toiminut Peri perusti pari vuotta sitten suomalaismuusikoiden kanssa oman yhtyeen, jonka debyyttilevy julkaistaan helmikuussa. Yhtyeen ilmavaan sointiin tuo syvyyttä kaksi persoonallista ja omaäänistä saksofonistia, Max Zenger ja Joonatan Rautio.