Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 15.3.

espoo

Frank Gambale All-Star Band,Louhisali, espoo15.3. Klo 19:00

Frank Gambale All-Star Band

Liput 32 euroa + tilausmaksu (alk. 1,50)

Let's sweep – Frank Gambale is back! Fuusiojazzin merkittävimpien kitaristien joukkoon lukeutuva Frank Gambale saapuu maaliskuussa Suomeen.

Huikeasta sweep picking -tekniikastaan tunnettu kitarainnovaattori on mittavan uransa aikana vaikuttanut muun muassa legendaarisen Chick Corea Elektric Bandin kitaristina, julkaissut parisenkymmentä sooloalbumia ja useita klassikoiksi muodostuneita opetusvideoita. Nykyisin myös omaa online-kitarakouluaan pyörittävä Gambale on vuosien varrella inspiroinut lukuisia ja lukuisia kitaristeja aina jazzista metalliin. Ohjelmisto pitää sisällään kattavan läpileikkauksen fuusiohelmiä Gambalen uralta ja illan aikana kuullaan myös täysin uutta, Frankin nykyiselle All-Star Bandille säveltämää musiikkia.

Gambale onkin erittäin innoissaan nykyisestä kokoonpanostaan ja odottaa tulevaa kevään kiertuetta vesi kielellä: ”On erittäin inspiroivaa päästä jälleen soittaamaan yhdessä uuden sukupolven huippumuusikoiden kanssa - esitykset ovat aina yhtä aikaa räjähtäviä sekä maukkaita.”

Frank Gambale (kitara)
Jerry Leonide (koskettimet)
Hadrien Feraud (basso)
Gergo Borlai (rummut)

pielavesi

Mika Kallio Gong Odyssey,Puustellin koulun liikuntasali, pielavesi15.3. Klo 18:00

keikka

Lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion neljäs soololevy Gong Odyssey julkaistiin kesäkuussa 2022. Eclipse Musicin julkaiseman albumin pääosassa ovat – kuinkas muutenkaan – gongit. Levyn sävellykset huojuvat gongien luonteen mukaisesti ambientin ja improvisoidun musiikin välimaastossa. Jazzliiton kiertueelle Kallio on koonnut ympärilleen monipuolisen ja luovan ryhmän, joka hallitsee pääsoittimiensa lisäksi myös gongien soittamisen hartaan taidon.

Mika Kallio Gong Odyssey

Mika Kallio – gongit ja syntetisaattori
Jussi Fredriksson – gongit ja syntetisaattorit
Jaska Lukkarinen – gongit, syntetisaattori ja lyömäsoittimet
Max Zenger – bassoklarinetti, kontrabassoklarinetti ja lyömäsoittimet

Tee konsertissa olosi mukavaksi: ota mukaan oma jumppamatto ja makoile sillä, voit liikkua tai istua tuolilla, miten haluat. Saliin tulemme ilman kenkiä.  VILLASUKKAKONSERTTI. 

Liput 10€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Jarjestäjä: Pielaveden Musiikinystävät ry

rovaniemi

SM4 with David Lyttle (IRL) & Siim Aimla (EST),Muurolan kirjasto, rovaniemi15.3. Klo 14:00

SM4

keikka

Vapaa pääsy

SM4, toisin sanoen Söderbacka-Matikainen Quartet, on yhtye, joka tuo raikasta tuulahdusta kuuntelijoilleen!

SM4 with David Lyttle & Siim Aimla -kvartetin ohjelmisto koostuu yhtyeen jäsenten omista, eurooppalaiseen jazziin tukeutuvista ja monenlaisille elämyksille aisteja avaavista sävellyksistä. Kvartetin ytimenä toimivat kitaristi Martin Söderbacka ja kontrabasisti Eevalotta Matikainen. Heidän kanssaan lavalle nousevat irlantilainen rumputaiteilija David Lyttle ja virolainen saksofonisti Siim Aimla.

Konsertissa vaihtelevat railakkaat improvisaatiot leikkisine rytmeineen sekä kauniit, viipyilevät melodiat äänimaisemoineen. Nämä taitavat muusikot käyttävät laajasti soittimiensa äänikirjoja luoden ainutlaatuisia, hetkessä eläviä mielikuvia, yhdessä toistensa kanssa. Kappaleiden väleissä kuullaan inspiroivia tarinoita, niin sävellysten synnyistä, kuin maailman matkaamisestakin.

tampere

Kari Ikonen Quartet Al-Qantara (FI/SE/DZ),G Livelab Tampere, tampere15.3. Klo 19:00

Kari Ikonen Quartet Al-Qantara

Liput 27 €

Suomen jazzmuusikoiden omaleimaisimpaan ääripäähän kuuluva pianisti-säveltäjä Kari Ikonen saa rinnalleen kansainvälisen huippuryhmän, johon kuuluu rumputaiteilija Markku Ounaskari, ruotsalainen kontrabassomestari Anders Jormin ja algerialainen viuluvirtuoosi Kheir-eddine M'Kachiche. Ohjelmassa on karismaattisen ikonisia uusia sävellyksiä, joissa yhdistyy raikas pohjoismainen jazz-ilmaisu ja arabimusiikin herkkä lyyrisyys. Käytössä on myös Ikosen mullistava keksintö, pianon mikroviritysjärjestelmä Maqiano.

vantaa

Joonatan Rautio Fynk,Lobby Myyrmäki, vantaa15.3. Klo 18:00

Joonatan Rautio Fynk

Liput 16,50€

Saksofonisti Joonatan Rautio on tehnyt pitkän ja menestyksekkän uran suomalaisen jazzmusiikin saralla. Rautiolle on myönnetty Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto vuonna 2010 ja hän on saanut Pori Jazz Vuoden taiteilija -tunnustuksen jo vuonna 2001. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Jim Beardin, Randy Breckerin, Jon Balken, Jukkis Uotilan, Anders Jorminin ja UMO Jazz Orchestran kanssa, sekä johtanut useita omia kokoonpanojaan. Rautio myös opettaa Sibelius- Akatemiassa.

Lobbyssa Rautio esiintyy aivan uudella ja tuoreella kokoonpanollaan Joonatan Rautio Fynk.

Joonatan Rautio - tenorisaksofoni, sävellykset
Kari Setälä - koskettimet, sävellykset
Johannes Granroth - kitara
Juho Kivivuori - basso
Sami Koskela - rummut