Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 19.3.

helsinki

SunJazz: Florian Fleischer trio,Tenho Restobar, helsinki19.3. Klo 19:00

Florian Fleischer Trio

Vapaa pääsy

Florian Fleischer on berliiniläinen kitaristi ja säveltäjä. Hän on aktiivinen toimija niin jazz, kuin popmusiikin saralla ja on esiintynyt monesti eri puolella maailmaa.

oulu

Jazzliiton kiertueella: Mika Kallio Gong Odyssey,RioLive, oulu19.3. Klo 19:00

keikka
Suomen parhaista jazzmuusikoista koottu kokoonpano saapuu soittamaan Oulun Musiikkijuhlille Mika Kallion neljännen oman levyn GONG ODYSSEY kappaleita. Levy julkaistiin kesäkuussa 2022, ja sen pääosassa ovat nimensä mukaisesti gongit. Sävellykset huojuvat gongien luonteen mukaisesti ambientin ja improvisoidun musiikin välimaastossa.
Kallio on koonnut ympärilleen monipuolisen ja luovan ryhmän, joka hallitsee pääsoittimiensa lisäksi myös gongien soittamisen hartaan taidon. Mukana nähtävä Jussi Fredriksson soittaa oman trionsa lisäksi muun muassa Pope Puolitaival Nordic 4 -yhtyeessä. Puupuhallinspesialisti Max Zenger johtaa omaa Globus yhtyettään ja kuullaan muun muassa Kaisa’s Machine -yhtyeessä. Rumpali Jaska Lukkarista näkee ja kuulee muun muassa Timo Lassyn triossa ja Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -yhtyeessä. Mika Kallio itse soittaa muun muassa Jussi Fredriksson Triossa ja Verneri Pohjola Quartetissa.
 
OMJ 2023: MIKA KALLIO GONG ODYSSEY
Su 19.3.2023 klo 19:00
RioLive
Konsertin kesto noin 2 h (sis. väliaika)
RioLiven eteispalvelumaksu 3 €
 
Mika Kallio, gongit ja syntetisaattori
Jussi Fredriksson, gongit ja syntetisaattorit
Jaska Lukkarinen, gongit, syntetisaattori ja lyömäsoittimet
Max Zenger, bassoklarinetti, kontrabassoklarinetti ja lyömäsoittimet
 
LIPUT 20€/11€/8€
Ticketmaster 

pori

Validi Karkia -klubi 12v. synttärietkot,Porin Raatihuoneen sali, pori19.3. Klo 15:30

Jonathan Kreisberg

Marko Churnchetz

keikka

Liput 29€
Porin raatihuone, showtime klo 15.30, ovet klo 15.00
Lippuvaraukset: Validi Karkia kukkesand@hotmail.com

Validin Karkian 12-v. juhla laajenee kaksipäiväiseksi. Amerikkalaisen Mary Halvorson Amaryllis Sextetin ja Tapani Rinne & Mika Rintalan 20.3. konsertin lisäksi palkittu brooklyniläisen jazzkitaristi Jonathan Kreisberg saapuu esiintymään ensi kertaa Poriin yhdessä slovenialaislähtöisen pianisti Marko Churnchetzin kanssa 19.3.

Amerikkalainen jazzkitaristi-säveltäjä-pedagogi Jonathan Kreisberg saapuu ensi kertaa Poriin. Melodisista ja virtuoottisista jazzimprovisaatioista kuuluisa Kreisberg tunnetaan juuri edesmenneen urkuri Dr. Lonnie Smithin yhtyeestä, jossa hän soitti 12 vuotta. "He is a passionate musician with great vision, and he is constantly in fiery pursuit of innovation,” kuvaili Smith Kreisbergiä.

30-vuotisen uransa aikana hän on levyttänyt omillaan toistakymmentä albumia ja hänen sävellyksiään on julkaistu Offerings of Note -nuottikirjana. Usein Suomessa esiintynyt Kreisberg on myös kysytty kouluttaja ja hän onkin vieraillut opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Jonathan asuu New Yorkissa, jossa hän opettaa ja keikkailee säännöllisesti.

Porissa häntä kuullaan duona niin ikään New Yorkissa asuvan slovenialaislähtöisen pianisti-säveltäjä Marko Churnchetzin kanssa. Iltapäiväkonsertissa on luvassa omia sävellyksiä sekä tuttuja jazzstandardeja häikäisevillä improvisaatioilla ryyditettynä.

Marko Churnchetz on yksi Slovenian arvostetuimpia nykymuusikkoja. Churnchetz on kansainvälisesti tunnettu multi-instrumentalisti, säveltäjä, sovittaja ja tuottaja, joka työskentelee jazzin, klassisen ja populaarimusiikin parissa. Lukuisia pianokilpailuja voittanut Churnchetz omaa loppututkinnot pianossa sekä klassiselta että jazz-puolelta. Hän on julkaissut viisi omaa albumia, joista suurin arvostelumenestys Devotion valittiin All About Jazzin toimesta 2014 vuoden 20 parhaan jazzlevyn joukkoon. Churnchetzin nimekkäimpiä yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Billy Hart, Bob Mintzer, Seamus Blake ja John Ellis.

viitasaari

Viitasaaren jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Aija Puurtinen,Ravintola Lyhty, viitasaari19.3. Klo 18:00

Jazz Jkl Collective

(+ Aija Puurtinen)
keikka

Liput 15/10€

Bluesrock-yhtye Honey B & T-Bonesin vahvana laulajana ja keulakuvana tunnettu Aija Puurtinen saapuu maaliskuussa Jazz Jkl Collectiven solistivieraaksi. Bluestohtori on koostanut ohjelmistoon harvemmin kuultuja kotimaisia helmiä, omia sävellyksiään sekä valikoituja jazzstandardeja.

Neljä vuosikymmentä toiminut Honey B & T-Bones on julkaissut 15 albumia, joiden lisäksi Puurtinen on tehnyt kuusi omaa soololevyä. Monipuolinen ja utelias musiikintekijä on myös musiikin tohtori, säveltäjä ja laulunkirjoittaja sekä Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ainejohtaja ja pop-jazzlaulun lehtori. Pitkän uransa aikana Puurtinen esiintynyt lukuisissa eri genrejä yhdistävissä projekteissa.

Maaliskuun klubeilla kuullaan Puurtisen valitsemia jazzstandardeja sekä harvinaisempia kotimaisia helmiä, joiden säveltäjänimiä ovat mm. Eero Koivistoinen, Esko Linnavalli, Lasse Mårtenson sekä solistivieras Puurtinen itse.