Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 18.3.

keuruu

Keuruun jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Aija Puurtinen,Kulttuuritalo Kimara, keuruu18.3. Klo 18:00

Jazz Jkl Collective feat. Aija Puurtinen

(+ Aija Puurtinen)
keikka

Liput 15/10€

Bluesrock-yhtye Honey B & T-Bonesin vahvana laulajana ja keulakuvana tunnettu Aija Puurtinen saapuu maaliskuussa Jazz Jkl Collectiven solistivieraaksi. Bluestohtori on koostanut ohjelmistoon harvemmin kuultuja kotimaisia helmiä, omia sävellyksiään sekä valikoituja jazzstandardeja.

Neljä vuosikymmentä toiminut Honey B & T-Bones on julkaissut 15 albumia, joiden lisäksi Puurtinen on tehnyt kuusi omaa soololevyä. Monipuolinen ja utelias musiikintekijä on myös musiikin tohtori, säveltäjä ja laulunkirjoittaja sekä Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ainejohtaja ja pop-jazzlaulun lehtori. Pitkän uransa aikana Puurtinen esiintynyt lukuisissa eri genrejä yhdistävissä projekteissa.

Maaliskuun klubeilla kuullaan Puurtisen valitsemia jazzstandardeja sekä harvinaisempia kotimaisia helmiä, joiden säveltäjänimiä ovat mm. Eero Koivistoinen, Esko Linnavalli, Lasse Mårtenson sekä solistivieras Puurtinen itse.

kokkola

SM4 with David Lyttle (IRL) & Mika Mylläri,Kokkolan kaupunginkirjasto, kokkola18.3. Klo 13:00

SM4

keikka

Vapaa pääsy

SM4, toisin sanoen Söderbacka-Matikainen Quartet, on yhtye, joka tuo raikasta tuulahdusta kuuntelijoilleen!

SM4 with David Lyttle & Siim Aimla -kvartetin ohjelmisto koostuu yhtyeen jäsenten omista, eurooppalaiseen jazziin tukeutuvista ja monenlaisille elämyksille aisteja avaavista sävellyksistä. Kvartetin ytimenä toimivat kitaristi Martin Söderbacka ja kontrabasisti Eevalotta Matikainen. Heidän kanssaan lavalle nousevat irlantilainen rumputaiteilija David Lyttle ja trumpetisti Mika Mylläri.

Konsertissa vaihtelevat railakkaat improvisaatiot leikkisine rytmeineen sekä kauniit, viipyilevät melodiat äänimaisemoineen. Nämä taitavat muusikot käyttävät laajasti soittimiensa äänikirjoja luoden ainutlaatuisia, hetkessä eläviä mielikuvia, yhdessä toistensa kanssa. Kappaleiden väleissä kuullaan inspiroivia tarinoita, niin sävellysten synnyistä, kuin maailman matkaamisestakin.

porvoo

Sointi Jazz Orchestra & VILDÁ,Taidetehdas, porvoo18.3. Klo 19:00

keikka

Ennakkoluuloton 17-henkinen Sointi Jazz Orchestra ja omaääninen maailmanmusiikkiduo VILDÁ konsertoivat yhdessä maaliskuussa Tehdas-salin klubi-illassa!

Kun nämä kaksi tyylilajinsa kiinnostavinta toimijaa yhdistävät voimansa, on luvassa takuulla ainutlaatuinen elämys! Konserttien ohjelmisto koostuu kovassa nosteessa olevan VILDÁ-yhtyeen sävellyksistä, jotka on sovitettu juuri tätä yhteistyötä varten orkestraalisen maalaileviksi teoksiksi.

VILDÁ
Hildá Länsman – joiku, laulu
Viivi Maria Saarenkylä – harmonikka, efektit

Sointi Jazz Orchestra
Rasmus Soini – musiikin johto

VILDÁn musiikki on uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Vaikutteita ammennetaan saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Hildá Länsmanin vaikuttavat joiut, Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka ja Sointi Jazz Orchestran ilmava ja mahtipontinen ilmaisu luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen.

Sointi Jazz Orchestra on nuorten ammattilaisten perustama yhtye, jonka taiteellisena johtajana toimii Rasmus Soini. Yhtye tunnetaan persoonallisesta ja yllättävästä big band -perinnettä uudistavasta soundistaan ja tuoreista vaihtosoittimia hyödyntävistä sovituksista. Sointi Jazz Orchestra toteuttaa vuosittain uusia juuri sille räätälöityjä konserttikokonaisuuksia, joiden solisteina on viime vuosina vierailleet mm. Mathias Eick, Maria Faust, Marius Neset ja Matti Johannes Koivu. Yhtye pyrkii ennakkoluulottomasti tekemään asioita toisin eikä se kaihda ilmaisussaan eri tyylilajien luovaa yhdistelyä. SJO:n konsertit vievät kuulijan musiikkimatkalle, joka pitää otteessaan ensiminuuteista viimeiseen sointuun asti. Vuosi 2023 on Sointi Jazz Orchestran 10-vuotisjuhlavuosi.

seinäjoki

Jazzliiton kiertueella: Mika Kallio Gong Odyssey,Ravintola Taro, seinäjoki18.3. Klo 19:00

keikka

Jazzliiton kevään 2023 ensimmäisellä kiertueella pääosassa on jazzkonserteissa harvinaisempi instrumentti, gongi, ja vieläpä useamman virtuoosin hartaissa käsissä.

Lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion neljäs soololevy Gong Odyssey julkaistiin kesäkuussa 2022. Eclipse Musicin julkaiseman albumin pääosassa ovat – kuinkas muutenkaan – gongit. Levyn sävellykset huojuvat gongien luonteen mukaisesti ambientin ja improvisoidun musiikin välimaastossa. Jazzliiton kiertueelle Kallio on koonnut ympärilleen monipuolisen ja luovan ryhmän, joka hallitsee pääsoittimiensa lisäksi myös gongien soittamisen hartaan taidon.

Mika Kallio Gong Odyssey

Mika Kallio – gongit ja syntetisaattori
Jussi Fredriksson – gongit ja syntetisaattorit
Jaska Lukkarinen – gongit, syntetisaattori ja lyömäsoittimet
Max Zenger – bassoklarinetti, kontrabassoklarinetti ja lyömäsoittimet

Liput 20 €

Ovella käteinen tai MobilePay

Ennakkovaraukset:
ylistarojazz@outlook.com tai 050 5543964

tampere

Varre Vartiainen Trio feat. Severi Pyysalo,TTT-Klubi, tampere18.3. Klo 22:00

Varre Vartiainen Trio

Liput 22 €

Tuikkaa jazzkitara tuleen ja lisää rockin potkua, niin saat vihiä siitä mitä tuleman pitää. Varre Vartiainen osaa ns. jazzjazzin käänteet ja kuviot, mutta ei jää hiplaamaan nuotteja vaan antaa palaa.

TTT-Klubilla Vartiainen juhlii yleisön kanssa soololevyään Almost Standards, jonka Blue Note -henkinen kansi kertoo kunnioituksesta jazzin parhaita perinteitä kohtaan. Levynjulkaisukeikalla Vartiaisen voimatrion rinnalle nousee albumillakin säkenöinyt vibrafonisti Severi Pyysalo. Luvassa on maailmanluokan groovea, svengaavaa jazzia, tarttuvia melodioita – ja takuulla vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

turku

Flame Jazz: Kari Ikonen Quartet Al-Qantara (FI/SE/DZ),Move-sali, Logomo, turku18.3. Klo 19:00

Kari Ikonen Quartet Al-Qantara (www)

keikka

Kari Ikonen – piano
Kheir-eddine M’Kachiche – viulu
Anders Jormin – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut

Suomen jazzmuusikoiden omaleimaisimpaan ääripäähän kuuluva pianisti-säveltäjä Kari Ikonen saa rinnalleen upean kansainvälisen huippuryhmän, johon kuuluvat rumputaiteilija Markku Ounaskari, ruotsalainen kontrabasson suurmestari Anders Jormin ja algerialainen viuluvirtuoosi Kheir-eddine M’Kachiche. Kvartettia inspiroi erityisesti meri, joka yhdistää myös muusikoiden kotikaupungit, Helsingin, Göteborgin ja Algerin.

Konsertin ohjelmassa on uusia “karismaattisen ikonisia” sävellyksiä, joissa yhdistyvät kirpeänraikas pohjoismainen jazzmaisema ja arabimusiikin herkkä lyyrisyys. Käytössä on toki myös Ikosen mullistava keksintö, pianon mikrovirityslaite Maqiano.

”Kari Ikonen is quite an original in today’s jazz panorama” – New York City Jazz Record

LIPUT Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Viking Line Club -etu 20 € (max 2 lippua / jäsen)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Move-saliin Kitchenin ovesta Logomo-sillan vierestä.