Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 3.3.

helsinki

F# FEAT. PEPA,Koko Jazz Club, helsinki3.3. Klo 19:00

keikka

Konsertti klo 19.00
Ovet klo 18.00
Liput: 20,5 €/16,5 €

Pianisti Sid Hillen, basisti Jori Huhtalan ja rumpali Markus Ketolan trio F# on improvisaation ilottelua, live-esitykset ovat aina täynnä jännitystä, yllätyksiä ja tiukkaa groovea. F# pitää aina sekä yleisön että itse muusikotkin varpaillaan ja siksi lopputulos on aina tuore täynnä improvisaation ilottelua. Keväällä 2022 yhtyeen toisella levyllä ja nyt myös lavalla mukana on saksofonistilegenda Pepa Päivinen.

Sid Hille, piano
Jori Huhtala, basso
Markus Ketola, rummut
Pepa Päivinen, saksofoni

Savoy JazzFest 2022: Artemis (USA),Savoy-teatteri, helsinki3.3. Klo 19:00

Artemis

keikka

Liput 67/57/27 €, Premium 87 €

Savoy JAZZFestin avaa torstaina 3.3. pianisti Renee Rosnesin johtama monikansallinen jazzin superyhtye Artemis. Edelleen jazzin saralla harvinaislaatuisessa kokonaan naispuolisista muusikoista koostuvassa kokoonpanossa Rosnesin kanssa soittavat klarinetisti ja sopraanosaksofonisti Anat Cohen, trumpetisti Alexandra Ridout, tenorisaksofonisti Nicole Glover, basisti Noriko Ueda sekä rumpali Allison Miller. Vuonna 2020 debyyttialbuminsa ARTEMIS legendaarisella Blue Note -levymerkillä julkaisseen yhtyeen oli määrä esiintyä Savoy-teatterissa jo saman vuoden syksynä, mutta kiertue peruttiin koronapandemian takia.

Läpimurtonsa Artemis teki vuoden 2018 Newport Jazz Festivalilla, jossa myös jazzin historian merkittävimmän levy-yhtiön Blue Noten toimitusjohtaja Don Was kuuli yhtyettä ja oli siltä istumalta myyty.

“Olin yksi niistä tuhansista Newportin jazzfestivaalin kävijöistä, joiden tajunnan Artemis räjäytti sinä aurinkoisena elokuun iltapäivänä. Vaikka jokainen bändin jäsenistä on jazzin titaani omillaan, Artemis kuuluu niiden harvojen yhtyeiden joukkoon, jotka ovat enemmän kuin briljanttien osiensa summa", Was hehkutti kokoonpanoa.

Kesto n. 2 h, sisältää väliajan

Permantopaikat ovat K18. Parveke on sallittu kaiken ikäisille

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Esa Pietilä Solo,Jyväskylän Taidemuseo, jyväskylä3.3. Klo 18:00

keikka

Liput 10 €

Taidemuseolla saadaan nauttia saksofoni-ilmaisun huipentumasta Esa Pietilän soolokonsertissa. Pietilän tekninen taituruus ja saksofonin äänen rajojakin mittaava soitto rikkaine sointiväreineen ja tekstuureineen ottaa kuulijan mukaansa emotionaalisesti vahvalle matkalle.

Esa Pietilän tyyli sekoittaa luovasti monia musiikkigenrejä jazzista nykymusiikkiin. Rohkea improvisoija ja musiikillinen visionääri esiintyy niin soolosaksofonistina, omien jazzkokoonpanojensa kanssa kuin isompien orkestereiden solistina. Pietilä palkittiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla vuonna 2016.

Taidemuseon vivahteikkaassa konsertissa on luvassa Pietilän omien sävellysten lisäksi J.S. Bachin musiikkia sekä virsi-improvisaatiota. 

turku

15-vuotisjuhliaan viettävä PLOP on kollektiivi, jolle vapaus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Turku Jazz Festivalin avauskonsertissa trio saa vieraakseen suomijazzin elävän legendan, Juhani “Junnu” Aaltosen. Konsertin yhteydessä julkaistaan vuoden 2020 lopussa äänitetty levy PLOP & JUNNU. Ohjelmiston kaikki sävellykset ovat uusia, ensimmäisen koronavuoden aikana syntyneitä teoksia, ja illan aikan kuullaan mm. Turku Jazzin vuoden artistin, Ville Herralan, sävellys Totnoy ja Mikko Innasen eduskunta-aiheinen Täysistunto. Luvassa on svengiä ja synergiaa taatulla PLOP-laadulla!

Juhani “Junnu” Aaltonen – huilu
Mikko Innanen – saksofonit ja muut puhaltimet
Ville Herrala – basso
Joonas Riippa – rummut

LIPUT: Tiketti https://bit.ly/30EBA8L
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €
 
K-18
 
Turku Jazz Festivalia vietetään Turun keskustan klubeilla ja konserttipaikoilla 3.-6.3.2022.
Katso koko ohjelma: www.turkujazz.fi.

 

Turku Jazz Festival: Turun konservatorion workshop & Kaisa Mäensivu + Jam Session,Rica Bar, turku3.3. Klo 21:00

keikka

Vapaa pääsy

New Yorkissa uraa luova kontrabasisti Kaisa Mäensivu avaa jazzmusiikin saloja Turun konservatorion opiskelijoille festivaaliviikon ajan. Torstai-iltana päästään nauttimaan Kaisan ja oppilaiden työn hedelmistä Rica Barin ilmaiskonsertissa.

Jazz jatkuu myöhäisiltaan rennosti jamien merkeissä, kun festivaalin esiintyjät, musiikinopiskelijat ja yleisö kohtaavat improvisaation pyörteissä.