Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 25.3.

jyväskylä

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Kalle Keränen,Ravintola Poppari, jyväskylä25.3. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective

(+ Kalle Keränen)
keikka

Liput 15/10 €

Saksofonisti Kalle Keränen on Jyväskylän uudemman polven luottomuusikoita. Jazz Jkl Collectiven solistivieraana Keränen tulkitsee saksofonin vanhojen mestareiden musiikkia. 

Kalle Keränen on tuttu mm. Jyväskylä Big Bandin ja Ilmavoimien Big Bandin riveistä, mutta nyt häntä kuullaan pienyhtyeen solistina ja tenorisaksofonin suurmiesten kappaleiden äärellä. Luvassa on klassikkobiisejä legendoilta, mm. Sonny Rollinsilta, Hank Mobleylta ja John Coltranelta. 

Jazz Jkl Collectiven klubeilla kuullaan tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia vaihtuvin teemoin. Jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottua kokoonpanoa tähdittää klubeilla upeat solistivieraat. 

Kalle Keränen – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

kajaani

Aki Rissanen Trio,Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä, kajaani25.3. Klo 19:00

keikka

Liput 20 € / 25 €

Aki Rissanen Trio on huomattavimpia kotimaisia nykyjazzyhtyeitä. Brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat levyt ovat toimineet vahvoina voimannäyttöinä yhtyeen kyvyistä, ja niiden myötä pianisti Aki Rissanen trioineen on saavuttanut kansainvälisen läpimurron ja noussut eurooppalaisen jazzkentän eturiviin. 

Trion uusimmalla levyllä Art In Motion (2019) kuullaan timanttiseksi hioutunutta kolmikkoa, jossa Rissasen lisäksi ovat mukana maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Levyn inspiraation lähteinä ovat olleet erityisesti länsieurooppalainen klassinen musiikki ja elektroninen tanssimusiikki. 

"Nämä genret ovat olleet osa ilmaisuani koko jazzpianistin urani ajan. Opiskelin pitkään klassista pianonsoittoa, mutta samanaikaisesti olen ollut kiinnostunut elektronisen musiikin tekemisestä. Kun ryhdyin keräämään materiaalia viimeisimmälle triolevylle, huomasin palaavani kappaleisiin, rytmeihin ja melodioihin, joita kuulin ja soitin ollessani nuori", Rissanen kuvailee. 

Kiertueen tuottaa Raitala Music Oy yhteistuotantona Suomen Jazzliiton kanssa.

 

turku

Flame Jazz: Joona Toivanen Trio,Move-sali, Logomo, turku25.3. Klo 19:00

keikka

Ennakkoliput: Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
S-etulippu 20 € (max 2 lippua / asiakas, ei bonusta)
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.

Joona Toivanen Trio juhlii odotetun Both Only -albuminsa julkaisua kiertueella, joka tuo yhtyeen Logomoon perjantaina 25. maaliskuuta.

Taidokkaalla otteella improvisoiva Joona Toivanen Trio on aina ollut ilmaisussaan hillityn minimalistinen. Uusi Both Only -albumi vie kolmikon soundia rohkeasti elektroniseen ja abstraktiin suuntaan. Levy on neljän vuorokauden studiosession aikana syntynyt kokonaisuus, jossa sävellykset, soundit ja rakenteet luotiin göteborgilaisen studion syövereissä. Sekä levyllä että livenä liikutaan hypnoottisesti jazzin, elokuvallisen musiikin ja elektronisen ambientin maailmassa.Pianisti Joona Toivanen (s. 1981), basisti Tapani Toivanen ja rumpali Olavi Louhivuori perustivat trion lukiolaisina vuonna 1997. Jyväskylästä lähtöisin olevat muusikot ovat tätä nykyä hajaantuneet ympäri Pohjoismaita ja ovat tahoillaan aktiivisia eri projekteissa. Joona Toivanen Trion 2000-luvun alun tuotantoa on kuvailtu usein pohjoismaisen lyyriseksi ja melodiseksi jazziksi, mutta Teosto-palkinnon vuonna 2018 voittaneen XX-levyn myötä musiikin suunta on mennyt kohti modernia minimalismia.We Jazz Recordsin tänä keväänä julkaisema Both Only on ryhmän seitsemäs pitkäsoitto. Sävellykset on kreditoitu yhteisiksi lukuunottamatta kolmea teosta, joista yksi on pianistin käsialaa ja kaksi hänen basistiveljensä. Ympäri maailmaa kiertänyt kombo esittelee eheimmän ja yhtenäisimmän teoksensa, jonka melankoliset kappaleet jättävät myös tilaa vapaalle improvisaatiolle. Pitkiä kaaria maalailevat modernit sävellykset yhdistelevät kokeellista instrumenttien käsittelyä ja elektronisia äänimaisemia yhtyeelle ominaiseen minimalistiseen akustiseen ilmaisuun.

Joona Toivanen – piano

Tapani Toivanen – basso

Olavi Louhivuori – rummut