Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 29.3.

lappeenranta

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Peela,Ravintola Lamppu, lappeenranta29.3. Klo 20:00

keikka

Peela on nuoren polven jazztaitureista koostuva kuusikko, joka yhdistelee musiikissaan kekseliäästi jazzia, funk-rockia ja neo-soulia. Persoonallisesti groovaavan musiikin keskiössä ovat vahvat melodiat, mehevä harmonia sekä tanssiin kutsuvat rytmit. Suomen Jazzliiton vuoden 2022 ensimmäisellä kiertueella Peela esiintyy Espoossa, Oulussa, Lappeenrannassa, Porvoossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa ja Salossa.

Sekstetin yhtyekemiaa on jazzmedioissa kuvailtu poikkeuksellisen toimivaksi ja toisiaan kuuntelevaksi. Kappaleet pohjautuvat suurelta osin kitaristi Johannes Granrothin sävellyksiin, jotka antavat kaikille muusikoille tilaa leikkiä ja improvisoida. Vahva instrumentaalinen ilmaisu ja Maja Mannilan elinvoimainen laulu luovat vastustamattaman kokonaisuuden.

"Tuntuu tosi hienolta päästä Peelan kanssa soittamaan ympäri Suomea, etenkin pandemiavuosien jälkeen. Olemme todella innoissamme! Toivottavasti nähdään matkan varrella," toivoo yhtyeenjohtaja Grahroth.

Vuonna 2016 perustettu yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Layers vuonna 2018 ja toisen pitkäsoittonsa Stepping Stones vuonna 2020. Tällä hetkellä Peela äänittää kolmatta albumiaan, joten Suomen Jazzliiton kiertueella luvassa on myös aivan uunituoretta materiaalia.

Peelassa on hieno yhtyekemia, sillä siinä on vain vahvoja persoonallisuuksia, jotka eivät kuitenkaan varjosta toisiaan. Yhdessä nämä talentit ovat vielä enemmän.
– Pentti Ronkanen, Suomijazz.com


Peela
Johannes Granroth, kitara / Maja Mannila, laulu ja koskettimet / Sami Leponiemi, saksofoni / Oliver Karttunen, basso / Mikko Antila, lyömäsoittimet ja koskettimet / Severi Sorjonen, rummut

peelamusic.com
instagram.com/peelamusic
facebook.com/peelamusic

Peela Suomen Jazzliiton kiertueella
Pe 11.3. klo 19 Espoo, Kannusali
Su 27.3. klo 19 Oulun Musiikkijuhlat, Teatteri Rio
Ti 29.3. klo 20 Lappeenranta, Ravintola Lamppu
To 31.3. klo 19 Jyväskylä, Poppari
Pe 1.4. klo 20 Porvoo, Vanha 123
Ti 5.4. klo 19 Joensuu, Kerubi
Ke 6.4. klo 19 Kuopio, Trattoria Sorrento Vanha Mylly
La 9.4. klo 19 Salo, Bizarre


Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Kevätkaudella 2022 nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kolme kiertuetuotantoa, joita Jazzliitto tukee. Jazzliitto toimii alueellisesti 47 jäsenyhteisönsä kautta sekä ylläpitää tätä Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri.

jazzfinland.fi/jazzliitto / facebook.com/suomenjazzliitto / instagram.com/suomenjazzliitto

pori

Validi Karkia -klubi: Frank Gambale All Star Band (USA/FRA/HU/MU),Studio Hilkka, pori29.3. Klo 19:00

Frank Gambale – All Star Band

keikka

Showtime klo 19.00, ovet klo 18.00
Liput 40€, ovelta 49€.
Konsertti on ikärajaton.
(Ennakot: kukkesand@hotmail.com)

Kitaramaailman merkittävimpien innovaattoreiden joukkoon lukeutuva Frank Gambale saapuu oman soolobändinsä kanssa Suomeen. Jo 80-luvun puolivälistä lähtien jazzmaailman kirkkaimpiin tähtiin lukeutunut kitaravirtuoosi saapuu yhtyeineen keikalle Porin Validi Karkia -klubin 11-v-synttäreille tiistaina 29.3.2022. Gambalen kvartetissa soittavat bassoa Hadrien Feraud (Chick Corea), rumpuja Gergo Borlai (Tribal Tech, Al DiMeola) ja koskettimia 2013 Montreux'n Jazz Festivaalin pianokilpailun ykkössijan napannut Jerry Léonide.

Gambale on ehtinyt julkaisemaan 80-luvun puolivälissä käynnistyneen mittavan uransa aikana parisenkymmentä sooloalbumia. Oman soolouransa lisäksi hän on tullut tunnetuksi legendaarisen Chick Corea Elektric Bandin kitaristina, Steve Smithin Vital Information –yhtyeen kitaristina, sekä yhteistyöstään monien muiden huippumuusikoiden kanssa. Gambale tunnetaan erityisesti sweep picking ja economy picking –tekniikoiden mestarina, joista hän on kirjoittanut myös useamman kirjan sekä kaikki legendaariset opetusvideot. Kitaran lisäksi Gambale on soittanut myös pianoa ja hän onkin ammentanut vaikutteita soittoonsa paljon juuri pianon sekä saksofonistien puolelta. 

Frank Gambale All-Star Band:
Frank Gambale, kitara
Gergo Borlai, rummut
Hadrien Feraud, basso
Jerry Léonide, kosketinsoittimet

"Frank Gambale is one of the best guitar players on the planet."
Chick Corea – keyboard legend and 22-time Grammy Award Winner 

"I'd like to take a month off to study with Frank Gambale."
Pat Metheny – jazz guitarist 

"I'd like to cut his hands off."
John McLaughlin – The Mahavishnu Orchestra founder and guitar legend 

savonlinna

Olavin Jazz: Raoul Björkenheim eCsTaSy,Savonlinnan Kulttuurikellari, savonlinna29.3. Klo 19:00

keikka

Liput 20/18 € ennakkoon www.nettilippu.fi ja ovelta puoli tuntia ennen konserttia.

Raoul Björkenheim juhlii 40-vuotista taiteilijauraansa keväällä 2022. Björkenheimin vaiherikas musiikillinen taival alkoi Suomessa 1980-luvun alussa ja kulki pitkään New Yorkin kautta. Björkenheimin uralle mahtuu vaikuttava kavalkadi kansainvälisiä ja kotimaisia soittokumppaneita, kuten Bill Laswell, Toshinori Kondo, William Parker, Mats Gustafsson, Edward Vesala ja Juhani Aaltonen. 

Vuonna 2011 suomalaismuusikoiden kanssa perustettu eCsTaSy on yksi Björkenheimin kiehtovimmista kokoonpanoista. eCsTaSyn kolmannella levyllä Doors of Perception soittaa kokenut yhtye, joka luottaa kykyynsä ottaa riskejä ja viedä musiikkinsa yllättävillekin alueille. Björkenheimin sävellykset toimivat ponnistuslautana improvisaatioille, joissa sekä kuuntelijat että soittajat pysyvät varpaillaan. Bändin kaksi ensimmäistä levyä olivat ilmestyttyään Emma-ehdokkaina vuoden parhaan jazzlevyn kategoriassa. 

Raoul Björkenheim eCsTaSy
Raoul Björkenheim – sähkökitara
Pauli Lyytinen – saksofoni
Jori Huhtala – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut 

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet

Raoul Björkenheimin valokuva: Maarit Kytöharju

 

tampere

Eclipse Jazz Club: Joonas Tuuri Quartet: Dimensions -levyn julkaisu,Kulttuuriravintola Kivi, tampere29.3. Klo 19:30

Liput 17,50 €

Kontrabasisti-säveltäjä Joonas Tuuri saapuu Eclipse Jazz Clubille kvartettinsa kanssa juhlimaan uuden Dimensions-albumin julkaisua. Albumilta ennakkoon julkaistut kaksi singlekappaletta ovat olleet kansainvälisiä menestyksiä Spotifyn ja YouTuben suurilla jazz-soittolistoilla.

Joonas Tuuri - kontrabasso
Ilmari Rönkä - saksofoni
Toomas Keski-Säntti - piano
Anssi Tirkkonen - rummut