Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 17.3.

seinäjoki

Aki Rissanen Trio,Kalevan Navetta, seinäjoki17.3. Klo 19:00

keikka

Liput 7/ 11,50/15 € ennakkoon Ticketmasterista tai ovelta, jos lippuja on jäljellä

Aki Rissanen Trio on huomattavimpia kotimaisia nykyjazzyhtyeitä. Brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat levyt ovat toimineet vahvoina voimannäyttöinä yhtyeen kyvyistä, ja niiden myötä pianisti Aki Rissanen trioineen on saavuttanut kansainvälisen läpimurron ja noussut eurooppalaisen jazzkentän eturiviin. 

Trion uusimmalla levyllä Art In Motion (2019) kuullaan timanttiseksi hioutunutta kolmikkoa, jossa Rissasen lisäksi ovat mukana maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Levyn inspiraation lähteinä ovat olleet erityisesti länsieurooppalainen klassinen musiikki ja elektroninen tanssimusiikki. 

"Nämä genret ovat olleet osa ilmaisuani koko jazzpianistin urani ajan. Opiskelin pitkään klassista pianonsoittoa, mutta samanaikaisesti olen ollut kiinnostunut elektronisen musiikin tekemisestä. Kun ryhdyin keräämään materiaalia viimeisimmälle triolevylle, huomasin palaavani kappaleisiin, rytmeihin ja melodioihin, joita kuulin ja soitin ollessani nuori", Rissanen kuvailee. 

Kiertueen tuottaa Raitala Music Oy yhteistuotantona Suomen Jazzliiton kanssa.