Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 24.3.

espoo

Raoul Björkenheim – 40-vuotistaiteilijajuhlakonsertti,Sellosali, espoo24.3. Klo 19:00

Raoul Björkenheim Ecstasy

Juhani Aaltonen & Raoul Björkenheim (www)

keikka

Liput 25 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)
Kesto 2 h, sis. väliajan

Raoul Björkenheim juhlii 40-vuotista taiteilijauraansa keväällä 2022. Sellosali nostaa hattua kitaristivelhon tasavuosille ja tarjoaa ainutlaatuisen kahden kokoonpanon konsertin, jota ei nähdä muualla! 

Raoul Björkenheimin vaiherikas musiikillinen taival alkoi Suomessa 1980-luvun alussa ja kulki pitkään New Yorkin kautta. Björkenheimin uralle mahtuu vaikuttava kavalkadi kansainvälisiä ja kotimaisia soittokumppaneita, kuten Bill Laswell, Toshinori Kondo, William Parker, Mats Gustafsson, Edward Vesala ja Juhani Aaltonen. 

Vuonna 2011 suomalaismuusikoiden kanssa perustettu eCsTaSy on yksi Björkenheimin kiehtovimmista kokoonpanoista. eCsTaSyn kolmannella levyllä Doors of Perception soittaa kokenut yhtye, joka luottaa kykyynsä ottaa riskejä ja viedä musiikkinsa yllättävillekin alueille. Björkenheimin sävellykset toimivat ponnistuslautana improvisaatioille, joissa sekä kuuntelijat että soittajat pysyvät varpaillaan. Bändin kaksi ensimmäistä levyä olivat ilmestyttyään Emma-ehdokkaina vuoden parhaan jazz-levyn kategoriassa. 

Illan avaa kahden jazzlegendan duo, Juhani Aaltonen & Raoul Björkenheim, jotka löivät hynttyynsä yhteen duolevyllä Awakening (Eclipse Music 2018). Juhani "Junnu" Aaltosta (s. 1935) pidetään yhtenä suomalaisen jazzmusiikin merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Aaltonen on ollut mukana perustamassa UMO Helsinki Jazz Orchestraa, soittanut Tasavallan Presidentti -kulttikokoonpanon riveissä ja saanut useita huomionosoituksia ja palkintoja, muun muassa säveltaiteen valtionpalkinnon 2009. 

Juhani Aaltonen & Raoul Björkenheim
Juhani Aaltonen – huilu
Raoul Björkenheim – kitara 

Raoul Björkenheim eCsTaSy
Raoul Björkenheim – sähkökitara
Pauli Lyytinen – saksofoni
Jori Huhtala – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut 

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet

Raoul Björkenheimin valokuva: Maarit Kytöharju

 

oulu

OMJ 2022: Aki Rissanen Trio,Teatteri Rio, oulu24.3. Klo 20:00

keikka
Oulun Musiikkijuhlat 2022
AKI RISSANEN TRIO
To 24.3.2022 klo 20:00
Teatteri Rio (Hallituskatu 11)
Liput 20/11/8 €
Ticketmaster Suomi kautta maan. Hinnat sisältävät käsittelykulut. Hintoihin lisätään Ticketmasterin tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Ilman käsittelykuluja Valveen lippumyymälä. Konserttiin käy Kaikukortti, paikkoja on rajoitettu määrä.
 
*Konserttiin saatavilla liput S-Etuhintaan. Tarkemmat tiedot S-mobiilista.
 
Konsertin kesto noin 1 h 45 min (sis. väliaika)
 
Ikäraja: K18
 
Teatteri Rion eteispalvelumaksu on 3 €
 
Aki Rissanen Trio on yksi maamme johtavista jazzyhtyeistä. Brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat kolme levyä (Amorandom, 2016; Another North, 2017 ja Art In Motion, 2019) ovat olleet vahva voimannäyttö yhtyeen kyvyistä ja tuoneet nykyään Ranskassa asuvalle pianisti Aki Rissaselle kansainvälisen läpimurron. Art In Motion valittiin Helsingin Sanomien kahden parhaan jazzlevyn joukkoon vuonna 2019 ja se sai Editor's Pick maininnan merkittävimmässä jazzlehdessä Downbeatissa.
Nyt Jazzliiton kiertueen myötä keikoille palaa entistä vahvemmin yhteenhitsautunut trio, jonka soittoa on kuvailtu omaleimaisen erottuvaksi ja kunnianhimoiseksi. Rissasen oma tuntemus vahvistaa arviot:
 
"Art In Motionin materiaalin soittaminen keikoilla on ainakin minulle osoittanut, että soundimme erottuu entistä enemmän muista yhtyeistä. Vaikka trio kantaakin nimeäni, Antin ja Tepon panos soundiin on ollut merkittävä. On mahtava huomata, että bändillä on aina jotakin uutta sanottavaa."
 
Konsertin ohessa kuullaan kirjailija, psykiatri, jazz-pianisti ja pitkän uran poliitikkona tehneen Claes Anderssonin (1937–2019) elämää ja jazzia käsittelevää runoutta.
 
Aki Rissanen | piano
Antti Lötjönen | basso
Teppo Mäkynen | rummut
 
Runot: Claes Andersson
Runojen lausunta: DJ Bunuel
 
Yhteistyössä:
Suomen Jazzliitto
 
Katso festivaalin muu ohjelma: www.omj.fi
 
Konsertissa noudatetaan viranomaisten ohjeita terveysturvallisuudesta. Ajankohtaisista ohjeista tiedotetaan lähempänä konserttipäivää Oulun Musiikkijuhlien verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

turku

GREAT VOICES: OLA ONABULÉ (UK/NGR) 
feat. UMO HELSINKI JAZZ ORCHESTRA,Logomo, turku24.3. Klo 19:00

keikka

UMO Helsinki Jazz Orchestran Great Voices -konserttisarja jatkuu ja saapuu myös Turkuun! 

UMO Helsinki Jazz Orchestran Great Voices -konserttisarjan kevään 2022 konsertissa orkesterin solistina vierailee brittiläis-nigerialainen soullaulaja ja lauluntekijä Ola Onabulé. Tällä miehellä on ääni ­– ja sanottavaa!

Konsertiessa kuullaan Ola Onabulén sävellyksiä keskittyen syksyllä 2019 ilmestyneen Point Less -levyn upouusiin big band -sovituksiin. Luvassa on takuuvarmaa 60-70-luvulta ammentavaa tämän päivän souljazzia afrikkalaisin elementein! Konserttien kapellimestarina toimii Ed Partyka, jonka hyppysissä laulajan ja ison orkesterin välinen vuoropuhelu on pääosassa. Umolaisille räätälöidyt sovitukset korostavat Onabulén musiikin melodiaa, rytmiä, harmoniaa ja musiikillista tekstuuria.

Ola Onabulé (s. 1964) on sielukas tulkitsija ja tarinankertoja, jonka kolmen ja puolen oktaavin ääniala liikuttaa ja liikauttaa takarivillä asti. Miehen värikäs live-esiintyminen, nautinnollisesti elävä laulu ja laaja repertuaari korkeista huhuiluista kurkkuäänisiin tehosteisiin on koukuttava kombo. Onabulén musiikissa tartutaan usein päivänpolttaviin aiheisiin, kuten muukalaisvihaan ja sosiaaliseen epäoikeudenmukaisuuteen, mutta sijansa saavat myös miehen afrikkalaiset juuret ja filosofiset kysymykset. Yli 20 vuotta kestäneen uransa aikana Onabulé on keikkaillut oman yhtyeensä kanssa kaikilla tärkeimmillä kansainvälisillä jazzklubeilla ja -festivaaleilla ja vieraillut useiden merkittävien orkesterien kuten saksalaisen WDR Big Bandin ja tanskalaisen Danish Radio Big Bandin laulusolistina. Onabulé pyörittää Rugger Ram Records -levymerkkiä, jonka alla hän on julkaissut seitsemän yhdeksästä omasta albumistaan.