Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 11.3.

espoo

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland Tour: Peela,Kannusali, espoo11.3. Klo 19:00

keikka

Peela on nuoren polven jazztaitureista koostuva kuusikko, joka yhdistelee musiikissaan kekseliäästi jazzia, funk-rockia ja neo-soulia. Persoonallisesti groovaavan musiikin keskiössä ovat vahvat melodiat, mehevä harmonia sekä tanssiin kutsuvat rytmit. Suomen Jazzliiton vuoden 2022 ensimmäisellä kiertueella Peela esiintyy Espoossa, Oulussa, Lappeenrannassa, Porvoossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa ja Salossa.

Sekstetin yhtyekemiaa on jazzmedioissa kuvailtu poikkeuksellisen toimivaksi ja toisiaan kuuntelevaksi. Kappaleet pohjautuvat suurelta osin kitaristi Johannes Granrothin sävellyksiin, jotka antavat kaikille muusikoille tilaa leikkiä ja improvisoida. Vahva instrumentaalinen ilmaisu ja Maja Mannilan elinvoimainen laulu luovat vastustamattaman kokonaisuuden.

"Tuntuu tosi hienolta päästä Peelan kanssa soittamaan ympäri Suomea, etenkin pandemiavuosien jälkeen. Olemme todella innoissamme! Toivottavasti nähdään matkan varrella," toivoo yhtyeenjohtaja Grahroth.

Vuonna 2016 perustettu yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Layers vuonna 2018 ja toisen pitkäsoittonsa Stepping Stones vuonna 2020. Tällä hetkellä Peela äänittää kolmatta albumiaan, joten Suomen Jazzliiton kiertueella luvassa on myös aivan uunituoretta materiaalia.

Peelassa on hieno yhtyekemia, sillä siinä on vain vahvoja persoonallisuuksia, jotka eivät kuitenkaan varjosta toisiaan. Yhdessä nämä talentit ovat vielä enemmän.
– Pentti Ronkanen, Suomijazz.com


Peela
Johannes Granroth, kitara / Maja Mannila, laulu ja koskettimet / Sami Leponiemi, saksofoni / Oliver Karttunen, basso / Mikko Antila, lyömäsoittimet ja koskettimet / Severi Sorjonen, rummut

peelamusic.com
instagram.com/peelamusic
facebook.com/peelamusic

Peela Suomen Jazzliiton kiertueella
Pe 11.3. klo 19 Espoo, Kannusali
Su 27.3. klo 19 Oulun Musiikkijuhlat, Teatteri Rio
Ti 29.3. klo 20 Lappeenranta, Ravintola Lamppu
To 31.3. klo 19 Jyväskylä, Poppari
Pe 1.4. klo 20 Porvoo, Vanha 123
Ti 5.4. klo 19 Joensuu, Kerubi
Ke 6.4. klo 19 Kuopio, Trattoria Sorrento Vanha Mylly
La 9.4. klo 19 Salo, Bizarre


Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Kevätkaudella 2022 nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kolme kiertuetuotantoa, joita Jazzliitto tukee. Jazzliitto toimii alueellisesti 47 jäsenyhteisönsä kautta sekä ylläpitää tätä Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri.

jazzfinland.fi/jazzliitto / facebook.com/suomenjazzliitto / instagram.com/suomenjazzliitto

helsinki

László Sülen soolokonsertti,Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki11.3. Klo 18:00

Vapaa pääsy / käsiohjelma 10 €

Unkarin kulttuurikeskuksen aktiivisimpiin esiintyjiin lukeutuvan jazzpianisti-säveltäjä László Sülen konsertissa ei tällä kertaa nähdä taiteilijan muusikkoystäviä tai oppilaita, vaan Süle esittää pianolle sävellettyjä sooloteoksiaan pe 11.3. klo 18 Liszt-instituutissa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki).

Ilmoittautuminen to 10.3. klo 12 mennessä osoitteessa https://forms.office.com/r/W72mtss75b 

Kulttuurikeskus pyytää konserttikävijöitä käyttämään kasvomaskia. László Sülen levyjä on myynnissä paikan päällä.

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Teemu Viinikainen Solo,Kulttuuritalo Villa Rana, jyväskylä11.3. Klo 19:00

keikka

Liput 20/15 €

Kitaravirtuoosi Teemu Viinikainen on vahvan ja sielukkaan tunnelmoinnin taituri. Kulttuuritalo Villa Ranassa järjestettävässä soolokonsertissa nähdään myös ensiesitys dokumenttielokuvasta, joka rakentuu Viinikaiselle käsityönä valmistetun kitaran syntyprosessin ympärille. 

Teemu Viinikaisen huikea osaaminen on noteerattu ympäri maailmaa ja häntä on tituleerattu modernin jazzkitarismin edelläkävijöiden Pat Methenyn, Wayne Krantzin ja John Scofieldin viitoittaman polun jatkajaksi. Kitaristin svengaava ja virtuoottinen soitto nousee vahvasta läsnäolosta ja soinnillisesta herkkyydestä, ja hänen käsittelyssään vankka perinnetietoisuus muuntuu ehtymättömäksi luovuuden lähteeksi improvisaatioille. 

Tilaisuuden aluksi nähdään Tommi E. Virtasen käsikirjoittama ja ohjaama 60-minuuttinen dokumenttielokuva Hiljaisuus... ja äänen synty. Siinä Viinikainen, näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ja soitinrakentaja Ari-Pekka Paasonen käyvät vuoropuhelua äänen synnyn mysteeristä ja avaavat tulkintojaan aiheesta omien alojensa mestareina. 

porvoo

Porvoo Jazz Club: Olli Soikkeli Quartet,Vanha 123, porvoo11.3. Klo 20:00

Olli Soikkeli Quartet

keikka

Liput ennakkoon Livetosta 13/11€, ovelta 15/13€
Ovet auki Aatos Cafén baariin 19.30, keikka klo 20.00

Porvoo Jazz Festival ry:n kymmenjuhlavuosi käynnistyy kansainvälisellä tuulahduksella, kun kevään ensimmäisen klubin esiintyjäksi astelee Olli Soikkeli Quartet. Olli Soikkeli (s.1991) on nuoresta iästään huolimatta noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista. Porvoossa hän esiintyy yhdessä Grammy-palkitun pianistin Marian Petrescun, basisti Joonas Tuurin ja rumpali Aleksi Heinolan kanssa.

New Yorkissa asuva Soikkeli on esiintynyt genren maailmantähtien rinnalla jazzklubeilla ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. 2016 Huffington Post- ja All About Jazz -lehdet valitsivat Soikkelin Rhythm Future Quartetin Travels-levyn yhdeksi vuoden parhaista jazzalbumeista.

"Olli Soikkeli, is a riveting Finnish guitarist who combines astonishing dexterity and speed with pure soul in a way that places him among the worthiest current day successors to the legacy of the great Django." -The Wall Street Journal

Olli Soikkeli Quartet
Olli Soikkeli, kitara
Marian Petrescu, piano
Joonas Tuuri, basso
Aleksi Heinola, rummut

 

savonlinna

Olavin Jazz: Hurja Halla,Savonlinnan Kulttuurikellari, savonlinna11.3. Klo 19:00

Hurja Halla

keikka

Liput: 20/18 €

Liisa Haapanen (sello, ihmisääni, perkussiot)
Janne Ojajärvi (huuli- ja munniharput, yläsävelhuilut, ihmisääni, loopperi)

Hurja Halla on soittaa persoonallista, instrumentaalista folktrancea haikeita tunnelmapaloja unohtamatta. Ennakkoluulottoman ja persoonallisen yhtyeen ohjelmisto koostuu sen omista kappaleista, joiden inspiraation lähteinä ovat pohjoisen luonto ja mytologia. Aiemmin yhtye on esiintynyt mm. Puistokarkelot -kansanmusiikkifestivaalilla, Kaustisen Kansanmusiikkijuhlilla ja Helsingin Musiikkitalolla.

Yhtye julkaisee esikoisalbuminsa alkuvuodesta 2022. Savonlinnan Kulttuurikellarin keikalla kuullaan materiaalia pian julkaistavalta albumilta.

Duo koostuu sellisti Liisa Haapasesta ja multi-instrumentalisti Janne Ojajärvestä. Duo käyttää musiikissaan selloa, huuliharppuja, munniharppuja, yläsävelhuiluja, perkussioita, ihmisääntä ja loopperia.

Järjestäjä: Olavin Jazz ry & Nova Records Oy (Suruton Festivaali), yhteistyössä Savonlinnan kulttuurikellari ry