Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 16.3.

kuopio

Aki Rissanen Trio,Trattoria Sorrento Wanha Mylly, kuopio16.3. Klo 18:00

keikka

Paikkoja rajoitetusti.
Pöytävaraukset https://trattoriasorrento.net/poytavaraus-trattoria/ 
(Mainitse varauksen yhteydessä, että olet tulossa Aki Rissanen Trion keikalle)
Liput 20€ /15€

Tämän hetken kiinnostavin ja kansainvälisesti menestynein suomalaisjazzyhtye konsertoi viimein Kuopiossa! 

Aki Rissanen Trio on huomattavimpia kotimaisia nykyjazzyhtyeitä. Brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat levyt ovat toimineet vahvoina voimannäyttöinä yhtyeen kyvyistä, ja niiden myötä pianisti Aki Rissanen trioineen on saavuttanut kansainvälisen läpimurron ja noussut eurooppalaisen jazzkentän eturiviin. 

Trion uusimmalla levyllä Art In Motion (2019) kuullaan timanttiseksi hioutunutta kolmikkoa, jossa Rissasen lisäksi ovat mukana maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Levyn inspiraation lähteinä ovat olleet erityisesti länsieurooppalainen klassinen musiikki ja elektroninen tanssimusiikki. 

"Nämä genret ovat olleet osa ilmaisuani koko jazzpianistin urani ajan. Opiskelin pitkään klassista pianonsoittoa, mutta samanaikaisesti olen ollut kiinnostunut elektronisen musiikin tekemisestä. Kun ryhdyin keräämään materiaalia viimeisimmälle triolevylle, huomasin palaavani kappaleisiin, rytmeihin ja melodioihin, joita kuulin ja soitin ollessani nuori", Rissanen kuvailee. 

Kiertueen tuottaa Raitala Music Oy yhteistuotantona Suomen Jazzliiton kanssa.

 

savonlinna

Olavin Jazz: PANU SAVOLAISEN SOIVA TRIO,Savonlinnan Kulttuurikellari, savonlinna16.3. Klo 19:00

Panu Savolaisen Soiva Trio

keikka

Liput: 20/18 €

Panu Savolainen (vibrafoni)
Harri Kuusijärvi (harmonikka)
Eero Seppä (kontrabasso)

Panu Savolaisen Soiva Trio ottaa kaikki sointivärit irti Panu Savolaisen vibrafonin, Harri Kuusijärven harmonikan sekä Eero Sepän kontrabasson persoonallisesti soivasta kombinaatiosta. Savolaisen pelkistetyt, yksinkertaisuuden kauneutta pelkäämättömät sävellykset jättävät tilaa niin värikylläiselle tulkinnalle kuin mestarillisten muusikoiden improvisaatiollekin. Tällä vahvasti kansanmusiikkivaikutteisellakin musiikillisella matkalla kuulijaa viedään tunnelmasta toiseen vilpittömästä herkkyydestä aina jazzmaiseen leikittelyyn. Kiitosta saanut Soiva-albumi julkaistiin helmikuussa 2021.

Järjestäjä: Olavin Jazz ry & Nova Records Oy (Suruton Festivaali) Yhteistyössä Savonlinnan kulttuurikellari ry