Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 12.3.

savonlinna

Olavin Jazz: Sir Garrison,Savonlinnan Kulttuurikellari, savonlinna12.3. Klo 19:00

keikka

Liput: 20/18 €

Syntymästään alkaen jazz trio Sir Garrison on etsinyt ääntä jota voisivat kutsua omakseen. "Numerossa kolme on voimaa" sanoo basisti Nathan Francis. "Soittaessamme jokainen tukee toistaan synnyttäen hyvin persoonallisen ja aistittavan keskustelun bändin jäsenten välillä. Musiikkimme on heijastus kunnioituksesta luontoa ja toisiamme kohtaan."

Trion voima on havaittavissa heidän debyyttialbumiltaan, joka äänitettiin Konneveden syrjäisellä saarella. "Päätimme äänittää levyn kaukaisessa paikassa luonnon äärellä, jotta äänemme vapautuisi kaupungin kiireestä ja hulinasta. Halusimme tuottaa täysin akustista ja mahdollisimman inhimillistä ja luonnonläheistä soundia." kertoo rumpali Okko Saastamoinen.

Sir Garrisonin musiikki on yhtyeen jäsenten säveltämää, eniten sävellyksistä on vastannut saksofonisti Sami Leponiemi. "Sir Garrison yhdistää meidän kaikkien yksilölliset soittotyylit. Kaikki kunnioittavat toistensa ideoita ja näin yksilöt täydentävät toisiaan tuottaen intiimin, rehellisen ja mukaansatempaavan yhteissoundin."

Sami Leponiemi (saksofonit), Nathan Francis (basso), Okko Saastamoinen (rummut)

Järjestäjä: Olavin Jazz ry & Nova Records Oy (Suruton Festivaali) yhteistyössä Savonlinnan kulttuurikellari ry:n kanssa

tampere

Johanna Försti: A Song To Sing,TTT-Klubi, tampere12.3. Klo 22:00

Liput 22 €

Nippu henkeviä, suurta yleisöä koskettavia popkappaleita – esimerkiksi U2:n, Lenny Kravitzin ja Abban laulukirjasta. Valitsijana ja solistina maamme kenties sielukkain laulajatar Johanna Försti. Hänen taustallaan supermusikaalinen bändi loihtimassa rytmin riemua ja Hammondin hyrinää. Kaikilla vapaus tulkita niin vangitsevasti kuin sielu sietää. Kutakuinkin näin syntyi Förstin albumi A Song to Sing, jonka sävykkäät laulut heräävät eloon TTT-Klubin hämyisessä lauantai-illassa.

"Soul- ja gospel-musiikki on kiinnostanut minua aina. Halusin tehdä levyn, jossa voin käsitellä pophittejä, sekoittaa joukkoon old school gospelia, ja esittää ne upean trion ja Hammond-urkujen kanssa", Johanna Försti sanoo.

Johanna Försti, laulu
Mikko Helevä, Hammond-urut
Ville Herrala, basso
Mamba Assefa, rummut ja lyömäsoittimet