Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 24.10.

helsinki

Saturday Jazz,Pub Adjutantti, helsinki24.10. Klo 20:00

keikka

24.10 Saturday Jazz Klubi

Mikael Jakobsson, pno
Teemu Åkerblom, b
Jonne Taavitsainen, drs

Showtime: 20 - 22

Vapaa pääsy!

Adele Sauros Klubi: Adele Sauros meets Samuli Rautiainen Trio feat. Kalevi Louhivuori,Allotria, helsinki24.10. Klo 21:00

Samuli Rautiainen Trio (www)

keikka

Samuli Rautiainen on lappeenrantalaislähtöinen pianisti, jonka johtaman trion (bassossa Mikael Saaastamoinen ja rummuissa Erik Fräki) soitossa kuuluu svengin ja bluesin nälkä. Yhtyeen ohjelmistossa tarjoillaan lähinnä Rautiaisen omia sävellyksiä, jotka ammentavat vaikutteensa 1950- ja 60-lukujen ikonisimmilta pianotrioilta.

Tällä keikalla Adele Sauros on mukana tuomassa omat svengimausteensa mukaan. Mukaan saadaan myös feattaamaan arvostettu trumpetisti Kalevi Louhivuori.

pori

Riitta Paakki Trio,Jazzgalleria, pori24.10. Klo 21:00

keikka

Riitta Paakki Trio kiertää Suomea Jazzliiton ja Jazz HUGin kiertueella lokakuussa.

Yhtye esiintyy Porissa 24.10. Jazzgalleriassa klo 21.00. Liput: 15e.

Menestyneistä suomalaisista jazzmuusikoista, pianisti Riitta Paakista, basisti Antti Lötjösestä sekä rumpali Jaska Lukkarisesta koostuva Riitta Paakki Trio julkaisi huhtikuussa uuden Characters-nimisen albuminsa. Albumi koostuu legendaarisen yhdysvaltalaisen saksofonisti ja säveltäjä Wayne Shorterin 1960-luvun sävellyksistä, jotka Paakki on sovittanut uusiksi pianotriolleen.

Riitta Paakki Trio punoo tunnetuista teoksista itsensä näköisiä sovituksia, joissa suomalainen melankolia ja trion voimakas tulkinta yhdistyvät Shorterin kantaviin melodioihin, svengaavaan rytmiin sekä herkkään tunnelmaan. Albumin nimi Characters viittaakin trion muusikoiden erilaisiin luonteisiin ja soittosävyihin, jotka kohtaavat ja sekoittuvat levyllä.

Harvemmin esiintymislavoilla nähty trio esittelee keikalla tuoreen levyn myötä myös uuden kokoonpanonsa. Pianisti Riitta Paakki on aikamme arvostetuimpia suomalaisia jazzpianisteja. Paakki on tullut tunnetuksi konstailemattomasta, mutta elegantista soittotyylistään niin oman trionsa kuin useiden vokalistien, kuten Jenny Robsonin sekä Juki Välipakan yhtyeiden riveistä. Rumpalina Paakin triossa vaikuttaa nyt nuorten jazzmuusikoiden ehdottomaan kärkeen kuuluva, mm. Dalindèon sekä oman NYConnection-kokoonpanon riveissä vaikuttava Jaska Lukkarinen. Trioa täydentää Suomen varmasti käytetyin jazzbasisti Antti Lötjönen, jota työllistävät tällä hetkellä myös mm. Timo Lassy Band, Ilmiliekki Quartet sekä Serenity Ensemble.

Riitta Paakki – piano
Jaska Lukkarinen – rummut
Antti Lötjönen – basso

tampere

Virva Quintet (FIN/EST),Paapan kapakka, tampere24.10. Klo 21:00

keikka

Laulaja Virva Immosen sävellykset rakentuvat vahvojen tekstien ympärille. Yhtye syntyi yhdessä neljän virolaisen jazzmuusikon kanssa Immosen opiskellessa Tallinnassa 2014.

Virva Immonen, laulu
Keio Vutt, saksofonit
Jasse Merivirta, piano
Siim Usin, basso
Karl-Juhan Laanesaar, rummut

www.facebook.com/virvaquintet

www.soundcloud.com/virvaquintet

Vapaa pääsy!

Jukka Perko Avara,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere24.10. Klo 22:00

keikka

Jukka Perko on suomalaisista jazzmuusikoista niitä harvoja, jotka ovat murtautuneet myös suuren yleisön suosioon. Niinpä soinniltaan timantiksi hiotun, näkemyksellisen ja yleisöä arvostavan Jukka Perko Avaran vierailu onkin varmasti yksi odotetuimpia konsertteja Tampereen jazz-syksyssä.

Jukka Perkon kansainvälinen ura alkoi rakettimaisella nousulla vuonna 1987 itsensä Dizzy Gillespien pestattua vasta 19-vuotiaan Perkon big bandiinsä. Nuorukaisen häikäisevää soittoa verrattiin nuoreen Charlie Parkeriin ja arvostelut olivat ylistäviä. Gillespien yhtyeessä vietettyjen vuosien jälkeen hän on johtanut omia yhtyeitään ja esiintynyt yli 40 maassa. Loistavan soittotekniikkansa siivittämänä ja yhdistelemällä suomalaiskansallisia ominaispiirteitä jazzin perinteeseen hän on kasvanut yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä saksofonisteista.

Avara on mestarillisten muusikoiden yhteen hitsautunut trio, jossa Perkon saksofonien lisäksi soivat Teemu Viinikaisen sekä Jarmo Saaren kitarat. Kokoonpano julkaisi debyyttilevynsä arvostetulla Blue Note -levymerkillä vuonna 2012. Seuraava albumia valmistellaan parhaillaan, ja kurkistuksia sen uuteen materiaaliin on luvassa TTT-Klubin illassa.

Showtime 22:00, ovet 21:30

Liput 15/12 €