Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 27.10.

helsinki

Laura Mvula & Helsinki Philharmonic Orchestra & UMO Jazz Orchestra,Musiikkitalo, helsinki27.10. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Laura Mvula (www)

Helsingin kaupunginorkesteri (www)

keikka

Kovassa nousukiidossa oleva laulaja-lauluntekijä Laura Mvula saapuu ensivierailulle Suomeen. Brittiläinen Mvula nähdään 40. juhlavuottaan viettävän UMOn ja Helsingin kaupunginorkesterin solistivieraana 27. lokakuuta.

Souldiiva Laura Mvulan debyyttialbumi Sing To The Moon julkaistiin alun perin vuonna 2013 ja se kipusi saman tien eurooppalaisille albumilistoille. Vuonna 2014 albumista julkaistiin hollantilaisen 52-miehisen Metropole Orkestin kanssa tehty orkestroitu versio, jossa alkuperäiset kappaleet on nostettu uudelle tasolle maustamalla ne mm. jousilla, puhaltimilla, kelloilla ja harpulla.

Samankaltaista muhkeaa ja sinfoniallista kuultavaa on luvassa myös Musiikkitalossa, kun Laura Mvulan samettisen uhkean äänen seuraksi lavalle nousee yhteensä yli 140 muusikkoa HKO:sta ja UMOsta sekä orkestereita vahvistavasta kuorosta. Illan aikana kuullaan Sing To The Moon -levyn materiaalia sekä Jules Buckleyn uusia orkestrointeja Mvulan aiemmin julkaisemattomista kappaleista.

Esikuvikseen mm. Erykah Badun, Lauryn Hillin ja Jill Scottin kaltaisia soulnimiä mainitseva Mvula pokkasi ensialbumillaan brittien MOBO Awards ja Urban Music Awards -voitot sekä kaksi Brit Awards -ehdokkuutta. Hänen soulahtavaa poppiaan on kutsuttu täysin uudella nimellä ”gospeldelia”. Yhteistyökumppaneihin lukeutuu mm. UMOn solistina maaliskuussa nähty Gregory Porter.

Iltaa luotsaa maineikkaan Metropole Orkestin ylikapellimestari Jules Buckley, jonka mielenkiintoiset, avarakatseiset ja rajoja rikkovat projektit eri orkesterien ja artistien kanssa ovat tehneet hänestä tämän hetken halutuimman yhteistyökumppanin.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 48,50 € / 37,50 € / 27,50 €

LOPPUUNMYYTY