Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 5.10.

helsinki

UMO juhlii: Frank Carlberg & UMO: Monk Dreams, Hallucinations and Nightmares,Koko Jazz Club, helsinki5.10. Klo 18:00

keikka

Frank Carlberg on suomalainen pianisti ja säveltäjä, joka on asunut viimeiset 30 vuotta Yhdysvalloissa. Moderniin jazziin, swingiin ja bebopiin keskittyvä Carlberg säveltää pääosin runoihin ja teksteihin, ja kääntää runoutta musiikilliseksi ilmaisuksi. Hän on säveltänyt mm. yhdysvaltalaisen runoilijan Robert Creeleyn teksteihin, mutta myös suomalaisten runoilijoiden, kuten Kai Niemisen ja Anselm Hollon tekstit ovat saaneet hänen käsittelyssään uuden, musiikillisen muodon.

Carlbergin omia projekteja ovat miehen nimeä kantavat Tivoli-trio, big band ja kvintetti, jolla hän on levyttänyt viisi albumia. Jazzkentällä hän on tehnyt yhteistyötä mm. Kenny Wheelerin ja Bob Brookmeyerin kanssa.

UMO juhlii -konsertissa kuullaan Carlbergin omia sävellyksiä big bandille. Vanhemman materiaalin lisäksi luvassa on muutaman uuden teoksen kantaesitykset. Kappaleet ovat saaneet inspiraationsa ja teemansa pianisti Thelonious Monkin tuotannosta, sirkuksesta ja karnevaalihenkisestä maailmasta, monesti elokuvien innoittamana. Orkesteria johtaa Kari Heinilä.

Koko Jazz Clubin kahden setin konsertti kestää väliajan kanssa vajaat 2 tuntia.
Huom. 45 minuuttia ennen konserttia pidetään Koko Jazz Clubilla Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus, jossa Frank Carlberg kertoo esityksen taustoista.

Liput Tiketistä toimituskuluineen alk. 20 € / 16 € (Normaalihinta 18 €, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapset 14 € + Tiketin toimituskulut 2 €).