Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 2.10.

espoo

UMO juhlii: Frank Carlberg & UMO: Monk Dreams, Hallucinations and Nightmares,Sellosali, espoo2.10. Klo 14:00

keikka

Moderniin jazziin, swingiin ja bebopiin keskittyvä pianisti Frank Carlberg säveltää pääosin runoihin ja teksteihin, ja kääntää runoutta musiikilliseksi ilmaisuksi. UMO juhlii -konsertissa kuullaan Carlbergin omia sävellyksiä big bandille, ja vanhemman materiaalin lisäksi luvassa on muutaman uuden teoksen kantaesitykset. Kappaleet ovat saaneet inspiraationsa ja teemansa pianisti Thelonious Monkin tuotannosta, sirkuksesta ja karnevaalihenkisestä maailmasta, monesti elokuvien innoittamana. Orkesteria johtaa Vellu Halkosalmi.

HUOM! Ennen konserttia klo 13.15 Sellosalin lämpiössä Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus, jossa Frank Carlberg kertoo esityksen taustoista.

Kesto 1 h, ei väliaikaa
Liput alkaen 14,50/7,50 € 

helsinki

Papa Albert Jazz Club,Papa Albert, helsinki2.10. Klo 20:00

keikka

Papa Albert Jazz Club

Papa Albertin jazzillassa 2.10. vierailevana artistina kansainvälisen jazzuran rakentanut Kari Antila! Kari tunnetaan myös Jazzkukko-festivaalin isänä.

Kari Antila - kitara
Lassi Kouvo - piano

Albertinkatu 30. Keikka alkaa klo 20.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

kuopio

Jazzliiton kiertueella Juhani Aaltonen Quartet,Musiikkikeskus, Jazzklubi, kuopio2.10. Klo 21:30

keikka

Ylellisen täyteläisen ja sielukkaan tenorisoinnin omaava Juhani Aaltonen on suomalaisen jazzin kivijalkoja. Vuonna 2015 “Junnu” täyttää jo huomattavat 80 vuotta, mutta maestron soitto soi sielukkaampana kuin koskaan. Suomen-kiertueelle Aaltonen suuntaa kvartettinsa kanssa, joka on samalla kuin läpileikkaus miehen pitkästä urasta. Juhani Aaltonen Quartetissa rytmiä vaalii Aaltosen vanha aisapari Reiska Laine, toinen suomijazzin grand old man. Soolotyöstä isoihin orkestereihin yltävä Ulf Krokfors hoitaa bassotontin, kosketinvelvollisuuksien ollessa Vesalan Sound & Furyssa koulitun Iro Haarlan huomassa. Pariskunta Krokfors/Haarla tunnetaan myös erinomaisesta sävellystyöstään.

Kvartetti julkaisi vuonna 2010 TUM Recordsille albumin “Conclusions”, joka niin ikään heijastelee miehen uraa. Albumilla, kuten konserteissakin, säilytetään sija vapaalle improvisaatiolle. Improvisointi tuo mennyttä peilaavan musiikin tiukasti kiinni nykyhetkeen.

Juhani Aaltonen - tenorisaksofoni ja huilu
Iro Haarla - piano
Ulf Krokfors - kontrabasso
Reiska Laine - rummut

Järjestäjä: Kuopio Jazz & Blues ry.

loviisa

Vapaat äänet: Dominique Pifarély ja Aki Rissanen,Keskus Centralen, loviisa2.10. Klo 19:00

Aki Rissanen

Dominique Pifarély (www)

keikka

Vapaat äänet -kiertueella uuden soololevynsä materiaalia esittävä ranskalaisviulisti Dominique Pifarély ja pianisti Aki Rissanen saapuvat Loviisaan 2.10. 

Syksyn 2015 Vapaat äänet -kiertue on ranskalaisen improvisoidun musiikin juhlaa, kun arvostettu viulutaiteilija Dominique Pifarély kiertää Suomea peräti neljäntoista esiintymisen mittaisella kiertueella. Artistin Suomen-vierailu sattuu oivaan aikaan, sillä hän julkaisi juuri uutuusalbuminsa Time Before and Time After jazzin ja klassisen nykymusiikin arvostetuimpiin tekijöihin lukeutuvan müncheniläisen ECM-levymerkin kautta. Pifarélyn uutuuslevy on kiehtova matka syvälle improvisoidun musiikin maailmaan kauas viulunsoiton konventioista. 

Keskus Centralen
Eteläharju 2, Loviisa

Lippujen hinnat 10 € 
Lapset ja nuoret vanhempien kanssa ilmaiseksi
järj. Free Okapi ry Loviisan kulttuuritoimen avulla

oulu

Oulu All Star Big Bandin sävellyskonsertti,Tulindbergin sali, oulu2.10. Klo 19:00

Oulu All Star Big Band

(+ Jukka Myllys)
keikka

Oulu All Star Big Bandin sävellyskonsertti esittelee uutta suomalaista big
band -musiikkia. Konsertissa saa kantaesityksensä Timo
Alakotilan baritonitorvelle ja big bandille sävelletyty tilausteos, jonka
solistina soittaa kansainvälisesti tunnettu baritonitaiteilija Jukka
Myllys. Illan täydentää Oulu All Star Big Bandin muusikkojen sävellykset.

Oulu All Star Big Band

Tapio Maunuvaara, kapellimestari
Jukka Myllys, baritonitorvi

Liput 15/10 €

Liput ilman toimituskuluja Valveen Lippumyymälä ja Oulu10-palvelupisteet.

salo

TM3 @ Salo International Jazzfestival,Rikala Bar&Grill, salo2.10. Klo 19:00

TM3 (www)

keikka

Trio ilman harmoniasoitinta antaa soittajille vapautta, mutta vaatii samalla vastuuta. TM3 on trio, jonka ilmaisu perustuu keskinäiseen vapauteen ja yksilölliseen vastuunottoon. Musiikki saa löytää uusia suuntia ja hengittää vapaasti. Käsittelyn kohteena ovat Mäkysen originaalisävellykset ja myös vähemmän tunnetut standardisävelmät.

Teppo Mäkynen on salolaislähtöinen muusikko, jonka musiikki ja rummut ovat valinneet palvelijakseen. Dynaamisuus ja herkeämätön svengi ovat Mäkysen tavaramerkkejä. Jukka Perko on maamme valovoimaisin alttosaksofonisti, ahkera ajattelija ja väsymätön visionääri. Antti Lötjönen on tarkka, svengaava ja kauniin oman äänensä löytänyt merkittävä kontrabasisti. Hän on maamme ylivoimaisesti käytetyin kontrabasisti, jonka musikaalisuus nostaa aina muut soittajat uudelle korkeammalle tasolle.

Teppo Mäkynen (drs)
Jukka Perko (sax)
Antti Lötjönen (bass)

Tineke Postma Quartet @ Salo International Jazzfestival,Rikala Bar & Grill, salo2.10. Klo 21:00

Tineke Postma Quartet (www)

keikka

Tineke Postma on kansainvälisesti tunnustettu jazz-saksofonisti ja säveltäjä, joka asuu Amsterdamissa ja New Yorkissa. Hän edustaa eurooppalaisen jazzin uutta sukupolvea. Hänen viimeisin cd:nsä Dawn Of Light (Tineke Postma Quartet featuring Esperanza Spalding) julkaistiin vuonna 2011 maailmanlaajuisesti ja on saanut erinomaiset arviot. Postma on työskennellyt mm. Wayne Shorterin ja David Liebmanin kanssa.

Tineke Postma Quartet on perustettu vuonna 2005

The Guardian (UK): "Mielikuvituksellista, nykyaikaista jazzin A-ryhmää.”

Tineke Postma (sax)
Marc van Roon (keyb)
Frans van der Hoeven (bass)
Martijn Vink (drs)

 

 

tampere

Il Mondo Di Karri with Mauro Verrone,Paapan kapakka, tampere2.10. Klo 21:00

keikka

Pianisti Karri Luhtala jatkaa kansainvälistä kiertuettaan Il Mondo di Karri, Karrin maailma. Tällä kertaa hän tuo Suomeen ryhmän italialaisia jazzmuusikoita. Mm. saksofonisti Mauro Verrone on edesmenneen legendaarisen Massimo Urbanin oppilaita ja kuului hänen lähipiiriinsä. Verrone ja bändin muut jäsenet ovat tunnettuja pitkän linjan jazzmuusikoita Roomassa. Yhtye esittää jazzstandardien lisäksi myös omia sävellyksiään.

Karri Luhtala - piano
Mauro Verrone - saksofoni
Stefano Cantarano - kontrabasso
Massimiliano De Lucia - rummut