Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 6.10.

helsinki

Tiistaijatsit: Em-Mental Trio,Bar Favela, helsinki6.10. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Mikko Innanen muusikkoystävineen esiintyy töölöläisbaarissa joka kuun ensimmäisenä tiistaina.

Tällä kertaa Innanen tuo Helsingin Mechelininkadulla sijaitsevaan Bar Favelaan neljä erilaista kokoonpanoa, joissa soittavat hänen lisäkseen maamme huippusoittajistoon kuuluvat rumpali Reiska Laine, basistit Uffe Krokfors ja Eero Tikkanen, trumpetisti Verneri Pohjola ja pianisti Aki Rissanen sekä kansainväliset vieraat rumpali David Meier Sveitsistä ja saksofonisti Liudas Mockūnas Liettuasta.

Bar Favelan Tiistaijatsit joka kuun ensimmäisenä tiistaina syyskuusta joulukuuhun klo 19-21.

1.9. AKI RISSANEN / VERNERI POHJOLA DUO — akustis-elektronista, ainutlaatuista musiikkia
Verneri Pohjola trumpetti
Aki Rissanen, koskettimet

6.10. EM-MENTAL TRIO — zürichiläis/lapinjärveläis/keuruulaista free jazzia
David Meier (CH), rummut; Mikko Innanen, saksofonit; Eero Tikkanen, basso

3.11. KIRVES = KIRVIS — duoimprovisaation juhlaa
Mikko Innanen ja Liudas Mockūnas (LT), saksofonit ja muut puhaltimet

1.12. INNANEN/KROKFORS/LAINE TRIO — kolme sukupolvea, yhteinen asia
Mikko Innanen, saksofonit; Uffe Krokfors, basso; Reiska Laine, rummut

www.mikkoinnanen.com

Bar Favela
Mechelininkatu 13
00100 Helsinki
www.favela.fi
+358 10 292 8090

UMO juhlii: Frank Carlberg & UMO: Monk Dreams, Hallucinations and Nightmares,Vuotalo, helsinki6.10. Klo 14:00

keikka

Frank Carlberg on suomalainen pianisti ja säveltäjä, joka on asunut viimeiset 30 vuotta Yhdysvalloissa. Moderniin jazziin, swingiin ja bebopiin keskittyvä Carlberg säveltää pääosin runoihin ja teksteihin, ja kääntää runoutta musiikilliseksi ilmaisuksi. Hän on säveltänyt mm. yhdysvaltalaisen runoilijan Robert Creeleyn teksteihin, mutta myös suomalaisten runoilijoiden, kuten Kai Niemisen ja Anselm Hollon tekstit ovat saaneet hänen käsittelyssään uuden, musiikillisen muodon.

Carlbergin omia projekteja ovat miehen nimeä kantavat Tivoli-trio, big band ja kvintetti, jolla hän on levyttänyt viisi albumia. Jazzkentällä hän on tehnyt yhteistyötä mm. Kenny Wheelerin ja Bob Brookmeyerin kanssa.

UMO juhlii -konsertissa kuullaan Carlbergin omia sävellyksiä big bandille. Vanhemman materiaalin lisäksi luvassa on muutaman uuden teoksen kantaesitykset. Kappaleet ovat saaneet inspiraationsa ja teemansa pianisti Thelonious Monkin tuotannosta, sirkuksesta ja karnevaalihenkisestä maailmasta, monesti elokuvien innoittamana.

Liput 14,50 / 7,50 €

Kesto n. 75 min

loimaa

Vapaat äänet: Dominique Pifarély soolo,Taidetalo, loimaa6.10. Klo 19:00

Dominique Pifarély (www)

keikka

Vapaat äänet -kiertueella uuden soololevynsä materiaalia esittävä ranskalaisviulisti Dominique Pifarély saapuu Loimaan Taidetalon hienoon miljööseen tiistaina 6.10.

Syksyn 2015 Vapaat äänet -kiertue on ranskalaisen improvisoidun musiikin juhlaa, kun arvostettu viulutaiteilija Dominique Pifarély kiertää Suomea peräti neljäntoista esiintymisen mittaisella kiertueella. Artistin Suomen-vierailu sattuu oivaan aikaan, sillä hän julkaisi juuri uutuusalbuminsa Time Before and Time After jazzin ja klassisen nykymusiikin arvostetuimpiin tekijöihin lukeutuvan müncheniläisen ECM-levymerkin kautta. Pifarélyn uutuuslevy on kiehtova matka syvälle improvisoidun musiikin maailmaan kauas viulunsoiton konventioista.

Taidetalo
Rantatie 2, 32200 Loimaa

Lippujen hinnat 10 € / 8 €
Konserttikysymyksiin vastaa musiikinohjaaja Sakari Mäntyranta 02-7611211