Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 29.10.

helsinki

2 Trioa: Fredriksson & Jazz & Dance with Timo Kämäräinen,Koko Jazz Club, helsinki29.10. Klo 21:00

keikka

Kahden trion illassa kuullaan hienostunutta triojazzia Jussi Fredrikssonilta ja supersuosittu Jazz&Dance -loppuilta kitaristi Timo Kämäräisen johtaman trion seurassa!

Jussi Fredriksson Trion tuore materiaali käsittelee epävarmuuden tematiikkaa. Fredriksson kertoo inspiroituneensa Tove Janssonin Taikatalvi -teoksesta löytyvästä lausahduksesta: ”Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi.” ?-albumin säveltänyt ja tuottanut Fredriksson lähestyy arvaamattomuutta positiivisuuden kautta. ”Epävarmuus ei tässä yhteydessä liity millään tavalla itsetuntoasioihin tai henkilökohtaisiin epävarmuuksiin”, Fredriksson sanoo. ”Musiikkimme käsittelee pikemminkin epätietoisuuden positiivisia sävyjä ja luovan ajattelun avointa prosessia.”

Illan toinen setti on ystävien tapaaminen. Timot Kämäräinen ja Hirvonen ovat musisoineet yhdessä jo kohta 20 vuotta ja rumpali Jaska Lukkarinen oli tällä kertaa se yhdistävä side, joka käynnistää hauskanpidon. Miehet improvisoivat tanssijoiden parhaimmiston kanssa, ja illan päätteeksi kaikki saavat irrotella improvisoidun musiikin tahdissa!

Seitsemännen Jazz&Dance-klubin tähtivierailijana nähdään tuore tanssitaiteen maisteri Satu Rinnetmäki. Tänä vuonna hän on esiintynyt jo Moskovassa ZIL-kulttuurikeskuksen järjestämällä nuorten koreografien festivaalilla sooloteoksella ”Trash Land” sekä UrbanApa X festivaalilla Ateneumissa. Satu on työskennellyt tanssijana mm. Jeremy Waden, Petri Kekonin, Jarkko Mandelinin ja Jouka Valkaman teoksissa. ”Improvisaatiossa mahdollisuudet ovat auki lähes mihin vain. Läsnäolo, hetkessä oleminen sekä hyväksyminen ovat impron ydintä ja lähden aina innokkain joskus jännittynein mielin tutkimaan näitä itseni ja läsnäolijoiden kanssa. Ikinä ei voi tietää, mitä tapahtuu ja mihin tapahtuma johtaa ja nämä ovat improssa juuri hassuinta ja jännintä” Rinnetmäki avaa lähtökohtiaan tanssi-improvisaatioon. Illan emäntänä nähdään tuttuun tapaan tanssitaiteilija Wilma-Emilia Kuosa.

Liput 15 / 10 €

joensuu

Antonio Flinta Quartet (ITA/FRA/CL),Kerubin sali, joensuu29.10. Klo 19:30

Antonio Flinta Quartet (www)

keikka

ANTONIO FLINTA QUARTET (Italia, Chile, Ranska)

Antonio Flinta – piano (Chile)
Piercarlo Salvia – tenorisaksofoni (Ranska)
Roberto Bucci – kontrabasso (Italia)
Claudio Gioannini – rummut (Italia)

Chileläissyntyisen, vuodesta 1993 Italiassa vaikuttaneen pianistin hieno kvartetti edustaa vahvaa italialaista jazzperinnettä tyylikkäästi. Omat sävellykset ja yhteissoiton intensiivisyys ovat yhtyeen keskeiset välineet tutkia musiikin tekstuuria ja värejä, vapaata improvisaatiota ja jazzin perinteisiä laulullisia muotoja, vetäviä rytmejä ja vapaata tilaa.

Toteutetaan Joensuun kaupungin tuella yhteistyössä petroskoilaisen Kalevalan Musiikkipyörä -festivaalin kanssa.

järvenpää

Verneri Pohjola Quartet,Järvenpää-talo, järvenpää29.10. Klo 19:00

keikka

Trumpetisti Verneri Pohjolalla on aina ollut monta rautaa tulessa, mutta tällä hetkellä hänen kvartettinsa on raudoista ehdottomasti kuumin. Hehkutetun Bullhorn-albuminsa tänä vuonna julkaissut bändi esittelee timantinkovan nelikon suoraan suomijazzin huipulta. Kvartetti esittää Pohjolan sävellyksiä, jotka sisältävät herkkiä soundimaailmoja ja runollisuutta, mutta myös rajumpaa energiaa ja mahtipontisuutta.

Verneri Pohjola Quartet: Verneri Pohjola (trumpetti), Aki Rissanen (piano), Antti Lötjönen (basso) ja Teppo Mäkynen (rummut)

Liput 16,50/14,50/8,50 € (sis. palvelumaksun) Järvenpää-talon lipunmyynnistä, muista Lippupisteen myyntipisteistä ja tuntia ennen ovelta, www.lippu.fi

Konsertin kesto n. 75 minuuttia, ei väliaikaa.

tampere

Young Nordic Jazz Comets 2015,Klubi, tampere29.10. Klo 19:00

Katu Kaiku

Mette Henriette (www)

Two Beat Dogs (www)

Bremer/McCoy (www)

Lyssarides/Karnebäck Duo (www)

keikka

Tampere Jazz Happening hellii musiikin ystäviä jo 34. kerran 29.10. – 1.11.2015, jolloin festivaali valtaa Pakkahuoneen, Klubin ja Telakan lavat nykyjazzin kiinnostavimmilla nimillä. Tapahtumaan saapuu kaikkiaan 26 kokoonpanoa, joista 18 on kansainvälisiä.

Tampere Jazz Happening 2015 avautuu tuoreiden pohjoismaisten jazzlahjakkuuksien voimin. Kuudestoista Young Nordic Jazz Comets -showcase esittelee viisi Pohjolan kiinnostavinta uutta kokoonpanoa, yhden jokaisesta Pohjoismaasta. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa.

Bremer/McCoy -duon rauhoittava musiikki on riisuttu kaikesta turhasta. Jäljellä on puhdas soundi ja yksinkertaisen vetoavat sävellykset. Kaksi nuorta tanskalaismuusikkoa rakentaa intiimin yhteyden kuulijaansa ja kietoo vastustamattomasti pauloihinsa kuulaalla jazz-folkillaan.

Lyssarides/Karnebäck Duon pianisti Joel Lyssarides ja basisti Josef Karnebäck voittivat peräkkäisinä vuosina 2014 ja 2015 arvostetun ruotsalaisen Jan Wallander -palkinnon. Kahden äärimmäisen monipuolisen muusikon käsissä jazz taipuu kauniista ja intensiivisistä balladeista energisiin vauhtinumeroihin asti. Kaksikon musiikki kuulostaa joka hetki nautinnollisen vaivattomalta.

Suomen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun voittaja Katu Kaiku on kolmen nuoren muusikon eloisa yhtye, joka kertoo musiikilliset tarinansa värikkäästi. Vaikutteet bebopista, free jazzista ja popista sulautuvat yhteen leikillisesti ja tunteikkaasti houkutellen kuulijan salaiseen paikkaansa.

Islantilainen Two Beat Dogs tarjoilee yllätyksellistä ja moneksi muuntuvaa jazzia. Kvartetin kollektiivisesti luoma sävelmateriaali ottaa aineksia niin hip hopista, folkista kuin kokeellisesta musiikistakin ja jättää tilaa myös vapaalle improvisaatiolle. Nuorten taiturien soitto soi intoa ja energiaa.

Mette Henriette on norjalainen saksofonisti ja säveltäjä, joka nuoresta iästään huolimatta on johtanut jo useita omia orkestereitaan ja esiintynyt maailman eri kolkissa. Tänä syksynä hän julkaisee esikoisalbuminsa ja tuo sen voimakkaat sävellykset Tampereelle omaperäisen ja ilmaisuvoimaisen trionsa kanssa.

Klubi / vapaa pääsy