Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 25.10.

helsinki

Esa Pietilä Solo Saxophone & Live-electronics,Viikin kirkko, helsinki25.10. Klo 18:00

keikka

Improvisoitu soolosaksofonikonsertti, jossa huippusaksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilä improvisoi live-elektroniikan kanssa!

Pietilän soolosaksofonikonsertit alkoivat vuonna 2007, ja sittemmin hän on esiintynyt
säännöllisesti muun muassa taidegallerioissa, erilaisissa konserttisaleissa ja kirkoissa.
Pietilän soolotyöskentely on vahvasti vaikuttunut kuvataiteesta ja runoudesta, jotka antavat oivat lähtökohdat persoonallisen musiikillisen maailman luomiselle. Pietilä yhdistelee
sooloimprovisaatioissaan sisäistä musiikillista fantasiamaailmaansa kulloinkin käsillä
olevaan esiintymisympäristöön.

Vapaa pääsy, ohjelma 7 €.

Duo Nueva Finlandia,Malmitalo, helsinki25.10. Klo 17:00

keikka

su 25.10. klo 17, Malmitalo, Helsinki

Jazz’n Jam

Duo Nueva Finlandia

Teppo Hauta-ahon ja Eero Ojasen yhteissoitto on alkanut jo 60-luvun alussa, yli 50 vuotta sitten. He soittivat silloin ennen kaikkea jazzia, mutta aluksi myös tanssimusiikkia erilaisissa kokoonpanoissa.

Sittemmin heidän uransa veivät kumpaakin omille tahoilleen: Hauta-ahoa mm. Suomen Kansallisoopperan orkesterin kontrabasistiksi ja sen ohella itsenäiseksi säveltäjäksi. Eero Ojanen taas suuntautui teatterimaailmaan ja elokuvamusiikkiin. Hän oli 70-luvulla KOM-teatterin pianisti, säveltäjä ja kapellimestari.

Jazz ja improvisoitu musiikki on kuitenkin säilynyt kuluneiden vuosikymmenten aikana kummankin soittajan musiikillisena lähtökohtana.

90-luvun alkupuolella perustettu Duo Nueva Finlandia lähti liikkeelle juuri näistä lähtökohdista, kun miehet halusivat jälleen palata juurilleen. Duo soittaa vapaasti improvisoitua musiikkia, mutta mukana on myös sävellettyä materiaalia. Heiltä vuonna 2005 ilmestynyt levy Short Stories perustuu nimenomaan vapaaseen improvisointiin. Tämä konsertti on heidän +50-vuotisjuhlakonserttinsa.

Teppo Hauta-aho – basso, Eero Ojanen – piano

Kesto n. 1 h, ei väliaikaa

Sarjan taiteellinen johtaja Teppo Hauta-aho

Liput 6 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu