Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jukka Perko Avara,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere24.10. Klo 22:00

keikka

Jukka Perko on suomalaisista jazzmuusikoista niitä harvoja, jotka ovat murtautuneet myös suuren yleisön suosioon. Niinpä soinniltaan timantiksi hiotun, näkemyksellisen ja yleisöä arvostavan Jukka Perko Avaran vierailu onkin varmasti yksi odotetuimpia konsertteja Tampereen jazz-syksyssä.

Jukka Perkon kansainvälinen ura alkoi rakettimaisella nousulla vuonna 1987 itsensä Dizzy Gillespien pestattua vasta 19-vuotiaan Perkon big bandiinsä. Nuorukaisen häikäisevää soittoa verrattiin nuoreen Charlie Parkeriin ja arvostelut olivat ylistäviä. Gillespien yhtyeessä vietettyjen vuosien jälkeen hän on johtanut omia yhtyeitään ja esiintynyt yli 40 maassa. Loistavan soittotekniikkansa siivittämänä ja yhdistelemällä suomalaiskansallisia ominaispiirteitä jazzin perinteeseen hän on kasvanut yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä saksofonisteista.

Avara on mestarillisten muusikoiden yhteen hitsautunut trio, jossa Perkon saksofonien lisäksi soivat Teemu Viinikaisen sekä Jarmo Saaren kitarat. Kokoonpano julkaisi debyyttilevynsä arvostetulla Blue Note -levymerkillä vuonna 2012. Seuraava albumia valmistellaan parhaillaan, ja kurkistuksia sen uuteen materiaaliin on luvassa TTT-Klubin illassa.

Showtime 22:00, ovet 21:30

Liput 15/12 €

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Virva Quintet (FIN/EST)Paapan kapakka, tampere24.10. Klo 21:00

keikka

Laulaja Virva Immosen sävellykset rakentuvat vahvojen tekstien ympärille. Yhtye syntyi yhdessä neljän virolaisen jazzmuusikon kanssa Immosen opiskellessa Tallinnassa 2014.

Virva Immonen, laulu
Keio Vutt, saksofonit
Jasse Merivirta, piano
Siim Usin, basso
Karl-Juhan Laanesaar, rummut

www.facebook.com/virvaquintet

www.soundcloud.com/virvaquintet

Vapaa pääsy!