Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 3.10.

joensuu

Jazzliiton kiertueella Juhani Aaltonen Quartet,Konservatorion sali, joensuu3.10. Klo 18:00

keikka

Ylellisen täyteläisen ja sielukkaan tenorisoinnin omaava Juhani Aaltonen on suomalaisen jazzin kivijalkoja. Vuonna 2015 “Junnu” täyttää jo huomattavat 80 vuotta, mutta maestron soitto soi sielukkaampana kuin koskaan. Suomen-kiertueelle Aaltonen suuntaa kvartettinsa kanssa, joka on samalla kuin läpileikkaus miehen pitkästä urasta. Juhani Aaltonen Quartetissa rytmiä vaalii Aaltosen vanha aisapari Reiska Laine, toinen suomijazzin grand old man. Soolotyöstä isoihin orkestereihin yltävä Ulf Krokfors hoitaa bassotontin, kosketinvelvollisuuksien ollessa Vesalan Sound & Furyssa koulitun Iro Haarlan huomassa. Pariskunta Krokfors/Haarla tunnetaan myös erinomaisesta sävellystyöstään.

Kvartetti julkaisi vuonna 2010 TUM Recordsille albumin “Conclusions”, joka niin ikään heijastelee miehen uraa. Albumilla, kuten konserteissakin, säilytetään sija vapaalle improvisaatiolle. Improvisointi tuo mennyttä peilaavan musiikin tiukasti kiinni nykyhetkeen.

Juhani Aaltonen - tenorisaksofoni ja huilu
Iro Haarla - piano
Ulf Krokfors - kontrabasso
Reiska Laine - rummut

Järjestäjä: Jazzkerho -76 ry

kerava

Il Mondo Di Karri with Mauro Verrone,Keudatalo, kerava3.10. Klo 13:00

keikka

Pianisti Karri Luhtala jatkaa kansainvälistä kiertuettaan Il Mondo di Karri, Karrin maailma. Tällä kertaa hän tuo Suomeen ryhmän italialaisia jazzmuusikoita. Mm. saksofonisti Mauro Verrone on edesmenneen legendaarisen Massimo Urbanin oppilaita ja kuului hänen lähipiiriinsä. Verrone ja bändin muut jäsenet ovat tunnettuja pitkän linjan jazzmuusikoita Roomassa. Yhtye esittää jazzstandardien lisäksi myös omia sävellyksiään.

Karri Luhtala - piano
Mauro Verrone - saksofoni
Stefano Cantarano - kontrabasso
Massimiliano De Lucia - rummut

Lämpiökonsertti, Aimo Aula, Keudatalo

Vapaa pääsy!

 

mänttä-vilppula

Vapaat äänet: Dominique Pifarély soolo,Koivuniemi, mänttä-vilppula3.10. Klo 19:00

Dominique Pifarély (www)

keikka

Vapaat äänet -kiertueella uuden soololevynsä materiaalia esittävä ranskalaisviulisti Dominique Pifarély saapuu Mänttä-Vilppulan Koivuniemen retkeilyjmajaan  3.10.

Syksyn 2015 Vapaat äänet -kiertue on ranskalaisen improvisoidun musiikin juhlaa, kun arvostettu viulutaiteilija Dominique Pifarély kiertää Suomea peräti neljäntoista esiintymisen mittaisella kiertueella. Artistin Suomen-vierailu sattuu oivaan aikaan, sillä hän julkaisi juuri uutuusalbuminsa Time Before and Time After jazzin ja klassisen nykymusiikin arvostetuimpiin tekijöihin lukeutuvan müncheniläisen ECM-levymerkin kautta. Pifarélyn uutuuslevy on kiehtova matka syvälle improvisoidun musiikin maailmaan kauas viulunsoiton konventioista.

Koivuniemi
Koivuniementie 5, 35700 Mänttä-Vilppula

Lippujen hinnat 10 €
järj. Mänttä-Vilppula Jazz & Blues -ry / lisätietoja: Krista Peltonen 044 5170 900

salo

Nina Mya @ Salo International Jazzfestival,Kulttuuritalo Kiva, salo3.10. Klo 19:00

keikka

Suomalaisista huippujazzmuusikoista koostuvan yhtyeen ohjelmisto koostuu enimmäkseen Nina Myan sävellyksistä ja muutamista jazzklassikoista. Myan musiikilliset vaikutteet ovat vahvasti 50- ja 60-luvun amerikkalaisessa jazzperinteessä sekä modernissa vokaalijazzissa. Hänen ilmaisunsa ja musiikkinsa tekee persoonalliseksi elementit gospel- ja soulmusiikin puolelta, ja häntä onkin kuvailtu traditionaalisen ja modernin jazzlaulun väliseksi sillanrakentajaksi.

Nina Mya (voc)
Mikko "Gunu" Karjalainen (tpt)
Pope Puolitaival (sax)
Henri Mäntylä (pno)

MOPO @ Salo International Jazzfestival,Hometown, salo3.10. Klo 21:00

keikka

Mopo on kolmen lahjakkaan muusikon kollektiivi, joka ammentaa musiikkinsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Kehuttu kakkoslevy Beibe näki päivänvalon alkuvuodesta 2014. Saksofonisti Linda Fredriksson on saanut Kritiikin kannukset –kunniamaininnan. Mopo on saanut myös kansainvälistä huomiota mm. Downbeatin toimesta. We jazz-tapahtumassa Mopo soitti 24 tunnin aikana 24 keikkaa. Yhtye on siis erittäin kokeilunhaluinen. Bändi kuvaileekin ilmaisuaan seuraavasti: "Mopo on yhdistelmä huumoria, vauhtia, haikeutta, synkkyyttä, kepposia ja anarkiaa".

Linda Fredriksson (sax)
Eero Tikkanen (bass)
Eeti Nieminen (drs)

tampere

Panu Savolainen Toivo feat. Yona,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere3.10. Klo 22:00

keikka

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 100 vuotta mestarisäveltäjä Toivo Kärjen syntymästä. Sen kunniaksi koko kansan sydämet valloittaneet, unohtumattomat kappaleet puhaltaa eloon Suomi-jazzin tyylitaituri Panu Savolainen tuoreilla sovituksillaan. Luvassa on nostalgista, viihdyttävää ja vauhdikastakin ohjelmistoa!

Pori Jazzin Vuoden taitelijaksikin valittu Panu Savolainen ei ole ensi kertaa yhdistämässä iskelmän ja jazzin maailmoja, sillä hänen johtamansa HERD-yhtye hurmasi jo pari vuotta sitten TTT-Klubin yleisön versioimalla Laila Kinnusta Jazzbasilli-konsertissa.

Savolaisen uudessa Toivo-kokoonpanossa ovat mukana kitaristi Teemu Viinikainen ja basisti Jori Huhtala, molemmat elegantista ilmaisustaan tunnettuja muusikoita. Sokerina pohjalla laulaa Yona, jota osuvampaa solistia tällaiseen tyylirajat ylittävään produktioon saa hakea. Umpimusikaalinen Yona liikkuu luontevasti niin tangon, foxin, laulelman kuin jazzin sävelkuluissa.

Miltä mahtavat kuulostaa Toivo Kärjen ikivihreistä vaikkapa "Onni, jonka annoin pois", "Kulkurin iltatähti", "Siks oon mä suruinen" tai "Lentävä kalakukko" uudelleen upeasti tulkittuina? Se selviää tässä mestarisäveltäjän muistoa kunnioittavassa elävän musiikin illassa!

Panu Savolainen, vibrafoni
Teemu Viinikainen, kitara
Jori Huhtala, kontrabasso
Yona, laulu

Show klo 22, ovet klo 21.30.

Liput 15/12 €