Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 15.10.

helsinki

Dark Forest,Point Bar, helsinki15.10.

keikka

Levyjulkaisukonsertti!

Islannista Helsinkiin kotoutunut DEFEKT- ja Equally Stupid-kitaristin Dark Forest -kokoonpano vie kuulijansa myyttisen metsän siimekseen, jazzia ja progea yhdistellen suomalaisten huippumuusikoiden kanssa. Yhtyeen albumi julkaistiin 5.10.

DEFEKT- ja Equally Stupid -yhtyeissä vaikuttanut ja Helsingissä asuva islantilaiskitaristi Sigurdur Rögnvaldsson on lyöttäyttynyt yhteen suomalaisten huippumuusikoiden Johannes Sarjaston (AR Quartet), Eero Tikkasen (Mopo) ja Ville Pynssin (UMO, Jukka Perko, Severi Pyysalo) kanssa. Dark Forest -kokoonpano vie esikoislevyllään "Kisima" kuulijansa jazzia, vapaata improvisaatiota ja progressiivista rockia yhdistelemällä myyttisiin metsämaisemiin.

Sigurdur Rögnvaldsson - kitara
Johannes Sarjasto - saksofoni
Eero Tikkanen - basso
Ville Pynssi - rummut

DIG.-festivaali: Chico Pinheiro Group / Jeff "Tain" Watts with Finnish Friends,Musiikkitalo, Black Box, helsinki15.10. Klo 19:00

keikka

DIG.-festivaali on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän oma vuosittainen festivaali.

Jeff "Tain" Watts with Finnish Friends
Joonatan Rautio, saksofoni
Aki Rissanen, piano
Antti Lötjönen, basso
Jeff "Tain" Watts, rummut

Chico Pinheiro Group
Chico Pinheiro, kitara ja laulu
Helio Alves, piano
Scott Thompson, basso
Rafael Barata, rummut
****
DIG.

DIG.-festivaali on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän oma vuosittainen festivaali.
Liput: 27,50/22,50/17,50 € (Lippupalvelu), 25/20/15€ (Musiikkitalo) / per päivä
Kolmen päivän lippu 62,50 € (Lippupalvelu), 59 € (Musiikkitalo)
Koko Jazz Clubin loppujamit: 15/10 € (vain ovelta)
Lauantai-illan (17.10.) Black Box -lipulla sekä kolmen päivän pakettilipulla pääsee myös veloituksetta Koko Jazz Clubin päätösjameihin.

Lisätietoja:
Joni Käenmäki, 040 710 4384, joni.kaenmaki@uniarts.fi

hyvinkää

Il Mondo Di Karri with Marta Capponi Quartet,Oluthuone Joutsen, hyvinkää15.10. Klo 20:00

keikka

Jazzpianisti Karri Luhtalan italialais / englantilainen jazzyhtye esittää Marta Capponin tuotantoa. Laulaja Marta Capponi ja rumpali Emiliano Caroselli ovat vierailleet Karrin luona Suomessa useaan otteeseen. Kontrabasisti Tim Thorntonille tämä tulee olemaan ensivierailu. Karri on tehnyt yhteistyötä Martan ja Emilianon kanssa Suomen lisäksi Italiassa ja Englannissa.

Marta Capponi - laulu
Karri Luhtala - piano
Tim Thornton - kontrabasso
Emiliano Caroselli - rummut

oulu

Riitta Paakki Trio,Teatteriravintola, oulu15.10. Klo 19:00

keikka

Riitta Paakki Trio kiertää Suomea Jazzliiton ja Jazz HUGin kiertueella lokakuussa.

Yhtye esiintyy Oulussa 15.10. Kaupunginteatterin Teatteriravintolassa klo 19.00. Liput: eläkeläiset, opiskelijat ym. 10e / norm. 15e.

Menestyneistä suomalaisista jazzmuusikoista, pianisti Riitta Paakista, basisti Antti Lötjösestä sekä rumpali Jaska Lukkarisesta koostuva Riitta Paakki Trio julkaisi huhtikuussa uuden Characters-nimisen albuminsa. Albumi koostuu legendaarisen yhdysvaltalaisen saksofonisti ja säveltäjä Wayne Shorterin 1960-luvun sävellyksistä, jotka Paakki on sovittanut uusiksi pianotriolleen.

Riitta Paakki Trio punoo tunnetuista teoksista itsensä näköisiä sovituksia, joissa suomalainen melankolia ja trion voimakas tulkinta yhdistyvät Shorterin kantaviin melodioihin, svengaavaan rytmiin sekä herkkään tunnelmaan. Albumin nimi Characters viittaakin trion muusikoiden erilaisiin luonteisiin ja soittosävyihin, jotka kohtaavat ja sekoittuvat levyllä.

Harvemmin esiintymislavoilla nähty trio esittelee keikalla tuoreen levyn myötä myös uuden kokoonpanonsa. Pianisti Riitta Paakki on aikamme arvostetuimpia suomalaisia jazzpianisteja. Paakki on tullut tunnetuksi konstailemattomasta, mutta elegantista soittotyylistään niin oman trionsa kuin useiden vokalistien, kuten Jenny Robsonin sekä Juki Välipakan yhtyeiden riveistä. Rumpalina Paakin triossa vaikuttaa nyt nuorten jazzmuusikoiden ehdottomaan kärkeen kuuluva, mm. Dalindèon sekä oman NYConnection-kokoonpanon riveissä vaikuttava Jaska Lukkarinen. Trioa täydentää Suomen varmasti käytetyin jazzbasisti Antti Lötjönen, jota työllistävät tällä hetkellä myös mm. Timo Lassy Band, Ilmiliekki Quartet sekä Serenity Ensemble.

Riitta Paakki – piano
Jaska Lukkarinen – rummut
Antti Lötjönen – basso

turku

Flame Jazz,Turun Seudun Musiikkiopisto, turku15.10. Klo 19:00

Kari Ikonen Trio

(+ Ingrid Jensen)
keikka

Ingrid Jensen (CAN) – trumpetti
Kari Ikonen – piano
Ara Yaralyan – basso
Markku Ounaskari – rummut

Kanadalainen huipputrumpetisti esiintyy kansainväliseen suosioon nousseen Kari Ikonen Trion solistina! Ingrid Jensen kuuluu modernin jazzin kuumiin nimiin. Hän on jakanut lavan kovien amerikkalaisnimien kanssa kuten Dr. Lonnie Smith, Billy Hart, Bob Berg ja Lenny White. Ingrid tunnetaan myös Grammy-palkitun Maria Schneider Jazz Orchestran riveistä.

Kari Ikonen Trio on viime vuosina noussut eurooppalaisen jazzin kärkinimeksi. Saksalaiselle Ozella Music -yhtiölle nykyään levyttävä Ikonen on menestynyt useissa kansainvälisissä sävellyskilpailuissa. Tämän lisäksi hänet on palkittu muuan muassa Jazz-Emmalla ja Yrjö-palkinnolla. Ingrid Jensenin ja Kari Ikonen Trion kohtaaminen on yksi Flame Jazz –syksyn kansainvälisistä huippuvierailuista.

Liput 10/5€ ovelta käteisellä