Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 1.10.

helsinki

Il Mondo di Karri with Mauro Verrone,GLO Hotel Art Lönnrotinkatu, helsinki1.10. Klo 19:00

keikka

Pianisti Karri Luhtala jatkaa kansainvälistä kiertuettaan Il Mondo di Karri, Karrin maailma. Tällä kertaa hän tuo Suomeen ryhmän italialaisia jazzmuusikoita. Mm. saksofonisti Mauro Verrone on edesmenneen legendaarisen Massimo Urbanin oppilaita ja kuului hänen lähipiiriinsä. Verrone ja bändin muut jäsenet ovat tunnettuja pitkän linjan jazzmuusikoita Roomassa. Yhtye esittää jazzstandardien lisäksi myös omia sävellyksiään.

Karri Luhtala - piano
Mauro Verrone - saksofoni
Stefano Cantarano - kontrabasso
Massimiliano De Lucia - rummut

KJO & Marzi Nyman,Koko Jazz Club, helsinki1.10. Klo 21:00

keikka

Koko Jazz Orchestra saa solistikseen rakastettavimman kameleontin! Kitaristi, laulaja, säveltäjä Marzi Nyman hurmaa yleisönsä ja tekee lokakuusta hyvän! Luvassa on yllätysvieraita.

Liput 15 / 10 €

Ovet auki klo 20.30.

jyväskylä

Vapaat äänet: Dominique Pifarély & Claude Tchamitchian,Siltasali / Jyväskylän ammattiopisto, jyväskylä1.10. Klo 19:00

Dominique Pifarély (www)

Claude Tchamitchian (www)

keikka

Vapaat äänet -kiertueella uuden soololevynsä materiaalia esittävä ranskalaisviulisti Dominique Pifarély ja maineikas ranskalaisbasisti Claude Tchamitchian saapuvat Jyväskylään keskiviikkona 1.10. Siltasalin konsertti lupaa jousisoitinten vahva juhla!

Syksyn 2015 Vapaat äänet -kiertue on ranskalaisen improvisoidun musiikin juhlaa, kun arvostettu viulutaiteilija Dominique Pifarély kiertää Suomea peräti neljäntoista esiintymisen mittaisella kiertueella. Artistin Suomen-vierailu sattuu oivaan aikaan, sillä hän julkaisi juuri uutuusalbuminsa Time Before and Time After jazzin ja klassisen nykymusiikin arvostetuimpiin tekijöihin lukeutuvan müncheniläisen ECM-levymerkin kautta. Pifarélyn uutuuslevy on kiehtova matka syvälle improvisoidun musiikin maailmaan kauas viulunsoiton konventioista. Kolmessa konsertissa Pifarélyn ohella kuullaan kovan luokan ranskalaista jazznimeä, kun basisti Claude Tchamitchian esiintyy niin ikään soolona. Pifarély ja Tchamitchian päättävät tulevat yhteiset konsertti-iltansa duo-osuuteen.

Jyväskylän ammattiopiston Siltasali (Pitkäkatu 19-21) 

Lippujen hinnat 10 € / opiskelijat 7 €

lappeenranta

Jazzliiton kiertueella Juhani Aaltonen Quartet,Ravintola Kolme Lyhtyä, lappeenranta1.10. Klo 20:00

keikka

Ylellisen täyteläisen ja sielukkaan tenorisoinnin omaava Juhani Aaltonen on suomalaisen jazzin kivijalkoja. Vuonna 2015 “Junnu” täyttää jo huomattavat 80 vuotta, mutta maestron soitto soi sielukkaampana kuin koskaan. Suomen-kiertueelle Aaltonen suuntaa kvartettinsa kanssa, joka on samalla kuin läpileikkaus miehen pitkästä urasta. Juhani Aaltonen Quartetissa rytmiä vaalii Aaltosen vanha aisapari Reiska Laine, toinen suomijazzin grand old man. Soolotyöstä isoihin orkestereihin yltävä Ulf Krokfors hoitaa bassotontin, kosketinvelvollisuuksien ollessa Vesalan Sound & Furyssa koulitun Iro Haarlan huomassa. Pariskunta Krokfors/Haarla tunnetaan myös erinomaisesta sävellystyöstään.

Kvartetti julkaisi vuonna 2010 TUM Recordsille albumin “Conclusions”, joka niin ikään heijastelee miehen uraa. Albumilla, kuten konserteissakin, säilytetään sija vapaalle improvisaatiolle. Improvisointi tuo mennyttä peilaavan musiikin tiukasti kiinni nykyhetkeen.

Juhani Aaltonen - tenorisaksofoni ja huilu
Iro Haarla - piano
Ulf Krokfors - kontrabasso
Reiska Laine - rummut

Järjestäjä: Lappeenranta Jazz Club ry