Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 19.11.

espoo

DANTCHEV:DOMAIN,Kannusali, espoo19.11. Klo 19:00

keikka

DANTCHEV:DOMAIN on vahvoja elokuvallisia melodioita, tiukkoja Bulgarian rytmejä sekä jazzin ja bluesin elementtejä yhdistettynä tarinoihin elämänmatkalta. Yhtyeen debyyttialbumi Say It (Glomama Music) julkaistiin vuonna 2020. Albumi äänestettiin Vuoden Kansanmusiikkilevyksi.

Anna Dantchev (FI/BG), laulu, tupan-rumpu
Erno Haukkala (FI), pasuuna, sousafoni
Kenneth Ojutkangas (FI/US), kitara, tuuba
Antti-Pekka Rissanen (FI), rummut
Joao Luis (PT), vibrafoni, perkussiot

Syksyn 2021 esityksiin myydään vain rajattu määrä lippuja turvavälien mahdollistamiseksi, paikkanumerot eivät ole käytössä. Paikkoja avataan myyntiin lisää, mikäli pandemiatilanne helpottaa ja yleisörajoituksia puretaan. Huomaathan että päivitykset mahdollisissa valtakunnallisissa turvallisuusohjeistuksissa saattavat aiheuttaa muutoksia istumajärjestykseen katsomossa.

Kesto n. 1,5 h
Liput alkaen 12 € + toimitusmaksu

helsinki

Jukka Gustavson & Street Level,Kallio Sali, helsinki19.11. Klo 19:00

keikka

Liput 27,50 €

Street Level on Jukka Gustavsonin yhtye, joka perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama "Street Level" koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa. Street Levelin ensimmäinen levy Natural High julkaistiin vuonna 2021 ja musiikki on taattua Jukka Gustavsonia missä koko trio on vahvasti edustettuna! Yhtyeellä on takana toistakymmentä esiintymistä ja yhtyeen kemia toimii erinomaisesti. Jukka on ehkä parhaimmillaan trio kokoonpanossa missä Jukan rikkaat harmoniat pääsevät eniten oikeuksiin.

Jukka Gustavson, laulu & kosketinsoittimet
Jan-Olof Strandberg, basso
Thomas Törnroos, rummut

Piano ja fagotti: Péter Gyárfásin ja Áron Mojzerin jazzilta,Unkarin kulttuurikeskus, helsinki19.11. Klo 18:00

Peti Gyarfas

Áron Mojzer

Vapaa pääsy / käsiohjelma 10 €

Suosittuja säveliä sekä kantaesityksiä kuullaan Sibelius-Akatemian opiskelijoiden, unkarilaisen Péter Gyárfásin (piano, sävellys) ja suomenunkarilaisen Áron Mojzerin (fagotti) jazzillassa pe 19.11. klo 18 Unkarin kulttuurikeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki). Ohjelmistossa kuullaan unkarilaisten kansanlaulujen jazzsovituksia, suosittuja jazzstandardeja sekä omia sävellyksiä tietenkin improvisaatiolla höystettynä.

Käsiohjelma 10 €.
Konsertti on ilmainen, mutta vaatii ilmoittautumisen to 18.11. mennessä osoitteessa https://forms.office.com/r/ajrgp2p3AY
Tilaisuus järjestetään Suomen hallituksen koronaohjeita noudattaen. Suosittelemme käyttämään kasvomaskia.

PHONEMES - Signen julkaisukonsertti,Vapaan Taiteen Tila, helsinki19.11. Klo 19:00

keikka

Signen uuden Onomatopoesia-trilogian ensimmäinen osa Phonemes julkaistaan albumina perjantaina 19.11.2021. Samana iltana juhlitaan albumin kolmen teoksen kantaesityksillä Vapaan Taiteen Tilassa Helsingin Sörnäisissä.

Tytti Arolan Muovi -teoksessa edetään tehtaan rytmikkäissä kudoksissa ja tutkitaan, kuinka tämä nostalginen ja toisinaan kiistanalanenkin materiaali venyy, naksuu ja suhisee. Mikko Sarvanteen sävellyksessä Do Trees Hear the Noise? matkataan metsään rauhoittumaan ja pohditaan ihmisen tuottamaa liikenne- ja teollisuusmelua, jota puut eivät itse voi paeta. Sampo Kasurisen teoksessa Six Meditations for Voices and Percussion vokaalit sulautuvat gongien värähtelyyn ja kimmeltäviin sointeihin.

Riikka Keränen, ääni
Selma Savolainen, ääni
Josefiina Vannesluoma, ääni
Meriheini Luoto, viulu ja elektroniikka
Kaj Mäki-Ullakko, äänisuunnittelu

OVET KLO 18.30
KONSERTTI KLO 19

LIPUT 15€ / 5€
- ovelta (käteinen, Mobile Pay)
- ennakkoon https://www.vocalssigne.com/contact
- ENNAKKOTARJOUKSENA CD + LIPPU yht. 28€

CD 20 €

Jimi Tenor & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Terra Exotica,Vuotalo, helsinki19.11. Klo 19:00

Kun Jimi Tenor ja UMO kohtaavat, on tapana syntyä jotain eeppistä.

Terra Exotica sai inspiraationsa lähimetsistä ja meren rannalta, japanilaisesta filmiajan elokuvamusiikista, Sun Ran ja Salah Ragabin kaltaisista yhtyeistä.

– Luvassa on melko eksoottinen kokonaisuus, jonka olen säveltänyt varta vasten UMO Helsinki Jazz Orchestralle. Sun Ran ja Salah Ragabin vaikutteiden lisäksi biiseissä on ripaus myös bluesia ja jopa swingiä. Yhteinen albumimme Terra Exotica ilmestyy loppuvuoden aikana, Jimi Tenor lupaa.

Konsertin kapellimestarina toimii Ed Partyka.

Konsertin kesto n. 80 min, ei väliaikaa. Liput Lippu.fi palvelupalkkioineen: 20 € / 15 €. Lipunmyynti alkaa 4.10. 

Jimi Tenor on suomalainen säveltäjä ja multi-instrumentalisti – ja tae omaperäisestä taiteesta, oli kyseessä sitten sooloprojektina syntynyt elektroninen musiikki tai bändin kanssa tehty jazzfunk. Hän laulaa, soittaa saksofoneja, huiluja, koskettimia ja itse rakentamiaan soittimia. Kansainvälisestikin menestynyt monitoimimies on musiikkiuransa lisäksi mm. valokuvannut, ohjannut lyhytelokuvia ja suunnitellut vaatteita. www.jimitenor.com

jyväskylä

Perjantain jazzklubi: Jazziskelmää!,Ravintola Poppari, jyväskylä19.11. Klo 19:00

Jazz Jkl Collective

Jazz Jkl Collective solisteinaan laulaja Sini Pajunen ja saksofonisti Markku Rinta-Pollari järjestää toivematkan aikaan, jolloin mummon kaappikello vielä raksutti jatsin rytmiin!

Suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin haettiin usein vaikutteita maailman eri kolkista. Myös jazz koettiin eksoottisena ja se kiehtoi ajan artisteja ja muusikoita. Ulkomaiset menestyskappaleet innoittivat lauluntekijöitä taivuttelemaan suomenkielisiä käännöksiä. Käännöskappaleiden ohella alkoi versota myös kotimaisia jazziskelmiä, joiden säveltäjistä tunnetuimpia olivat Erik Lindström ja Toivo Kärki. Jazziskelmien esittäjistä suosituimpien joukossa olivat mm. Olavi Virta, Vieno Kekkonen, Laila Kinnunen ja Helena Siltala.

Jazz Jkl Collective on sovittanut ohjelmistoonsa suomenkielisistä jazziskelmistä monipuolisen kattauksen. Näiden ajattomien musiikillisten helmien laulusolistina säväyttää nyt upean tummaääninen Sini Pajunen. Menoa on vauhdittamassa myös keskisuomalaisen musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri, saksofonisti Markku Rinta-Pollari!

Liput 15/10 €

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

lahti

An Evening With Lahti Big Band,Lahden konserttitalon Felix Krohn -sali, lahti19.11. Klo 19:00

Lahti Big Band

Liput Tiketistä 27,50/17,50, ovelta 28/20 e

Lahti Big Band solisteineen esittelee parhaita paloja 2000-luvun ohjelmistostaan. Matkaa tehdään soul-tunnelmista salsaan, Michel Legrandin sävelistä Maynard Fergusonin trumpetti-iloitteluun. Erno Tiittanen johtaa. Tule viihtymään parituntinen hyvän musiikin seurassa ja antamaan tukesi kaupungin omalle big bandille. Väliajan ohjelmasta vastaa Etelärinteen pojat.

Esiintyjät:
Lahti Big Band laulusolisteinaan Klaara Koivunen, Elina Pakkanen, Kent Jonasson ja Soul Twin Sisters. Kapellimestarina Erno Tiittanen.

porvoo

Vapaat äänet: Mikko Innanen Autonomus,Vanha 123 / Porvoo Jazz Club, porvoo19.11. Klo 20:00

Jazzin Itsehallintomalli Vapaat äänet -kiertueella (www)

keikka


Porvoo Jazz Festival ry:n pohjoismaisen jazzprojektin kolmannella keikalla kuullaan saksofonisti Mikko Innasen Autonomusta, joka on sekä nelihenkinen yhtye, sävellyssarja että musiikillinen filosofia. Pohjoismaisista huippusoittajista koostuva kvartetti tutkii ja tulkitsee Innasen sävellyksiä nimensä mukaisesti itseohjautuvasti ja joka esityskerralla eri tavalla. Sävellykset ovat päiväkirjamaisia. Johtoajatuksena oli ottaa vastaan musiikillisia ideoita sellaisina kuin ne tulevat ja pyrkiä kirjaamaan ne ylös liikaa miettimättä ja arvottamatta.

Mikko Innanen (s. 1978 Lapinjärvellä) on luonut mittavan kansainvälisen uran saksofonistina, säveltäjänä, yhtyeenjohtajana ja solistina. Hänen muista kokoonpanoistaan mainittakoon Mikko Innanen 10+, Mikko Innanen & Innkvisitio, Gourmet, PLOP ja Innanen/Pasborg/Piromalli. Innanen sai Jazzliiton Yrjö-palkinnon 2008
Kvartetin muut jäsenet, norjalaispianisti Håvard Wiik, basisti Antti Lötjönen ja tanskalaisrumpali Peter Bruun ovat kaikki vahvoja ja persoonallisia muusikoita, jotka omalla tulkinnallaan auttavat viemään Innasen moni-ilmeiset ja -tulkintaiset sävellykset uusiin, ennenkuulumattomiin äänimaailmoihin.

Fiasko Records julkaisi kolmois-CD:n ”Mikko Innanen Autonomus: I-XXX” marraskuussa 2019.

Ovet auki Aatos Cafén baariin 19.30 ja keikka klo 20.00
Liput ennakkoon Livetosta: 13/11€, ovelta 15/12€.

Porvoo Jazz Clubit järjestetään Porvoon kaupungin, Taiteen edistämiskeskuksen, Musiikin edistämissäätiön, Antti & Jenny Wihurin Rahaston, Aktia säätiön ja Svenska Kulturfondenin tuella. Suuri kiitos tukijoillemme!