Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Piano ja fagotti: Péter Gyárfásin ja Áron Mojzerin jazzilta,Unkarin kulttuurikeskus, helsinki19.11. Klo 18:00

Peti Gyarfas

Áron Mojzer

Vapaa pääsy / käsiohjelma 10 €

Suosittuja säveliä sekä kantaesityksiä kuullaan Sibelius-Akatemian opiskelijoiden, unkarilaisen Péter Gyárfásin (piano, sävellys) ja suomenunkarilaisen Áron Mojzerin (fagotti) jazzillassa pe 19.11. klo 18 Unkarin kulttuurikeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki). Ohjelmistossa kuullaan unkarilaisten kansanlaulujen jazzsovituksia, suosittuja jazzstandardeja sekä omia sävellyksiä tietenkin improvisaatiolla höystettynä.

Käsiohjelma 10 €.
Konsertti on ilmainen, mutta vaatii ilmoittautumisen to 18.11. mennessä osoitteessa https://forms.office.com/r/ajrgp2p3AY
Tilaisuus järjestetään Suomen hallituksen koronaohjeita noudattaen. Suosittelemme käyttämään kasvomaskia.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jukka Gustavson & Street LevelKallio Sali, helsinki19.11. Klo 19:00

keikka

Liput 27,50 €

Street Level on Jukka Gustavsonin yhtye, joka perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama "Street Level" koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa. Street Levelin ensimmäinen levy Natural High julkaistiin vuonna 2021 ja musiikki on taattua Jukka Gustavsonia missä koko trio on vahvasti edustettuna! Yhtyeellä on takana toistakymmentä esiintymistä ja yhtyeen kemia toimii erinomaisesti. Jukka on ehkä parhaimmillaan trio kokoonpanossa missä Jukan rikkaat harmoniat pääsevät eniten oikeuksiin.

Jukka Gustavson, laulu & kosketinsoittimet
Jan-Olof Strandberg, basso
Thomas Törnroos, rummut

PHONEMES - Signen julkaisukonserttiVapaan Taiteen Tila, helsinki19.11. Klo 19:00

keikka

Signen uuden Onomatopoesia-trilogian ensimmäinen osa Phonemes julkaistaan albumina perjantaina 19.11.2021. Samana iltana juhlitaan albumin kolmen teoksen kantaesityksillä Vapaan Taiteen Tilassa Helsingin Sörnäisissä.

Tytti Arolan Muovi -teoksessa edetään tehtaan rytmikkäissä kudoksissa ja tutkitaan, kuinka tämä nostalginen ja toisinaan kiistanalanenkin materiaali venyy, naksuu ja suhisee. Mikko Sarvanteen sävellyksessä Do Trees Hear the Noise? matkataan metsään rauhoittumaan ja pohditaan ihmisen tuottamaa liikenne- ja teollisuusmelua, jota puut eivät itse voi paeta. Sampo Kasurisen teoksessa Six Meditations for Voices and Percussion vokaalit sulautuvat gongien värähtelyyn ja kimmeltäviin sointeihin.

Riikka Keränen, ääni
Selma Savolainen, ääni
Josefiina Vannesluoma, ääni
Meriheini Luoto, viulu ja elektroniikka
Kaj Mäki-Ullakko, äänisuunnittelu

OVET KLO 18.30
KONSERTTI KLO 19

LIPUT 15€ / 5€
- ovelta (käteinen, Mobile Pay)
- ennakkoon https://www.vocalssigne.com/contact
- ENNAKKOTARJOUKSENA CD + LIPPU yht. 28€

CD 20 €

Jimi Tenor & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Terra ExoticaVuotalo, helsinki19.11. Klo 19:00

Kun Jimi Tenor ja UMO kohtaavat, on tapana syntyä jotain eeppistä.

Terra Exotica sai inspiraationsa lähimetsistä ja meren rannalta, japanilaisesta filmiajan elokuvamusiikista, Sun Ran ja Salah Ragabin kaltaisista yhtyeistä.

– Luvassa on melko eksoottinen kokonaisuus, jonka olen säveltänyt varta vasten UMO Helsinki Jazz Orchestralle. Sun Ran ja Salah Ragabin vaikutteiden lisäksi biiseissä on ripaus myös bluesia ja jopa swingiä. Yhteinen albumimme Terra Exotica ilmestyy loppuvuoden aikana, Jimi Tenor lupaa.

Konsertin kapellimestarina toimii Ed Partyka.

Konsertin kesto n. 80 min, ei väliaikaa. Liput Lippu.fi palvelupalkkioineen: 20 € / 15 €. Lipunmyynti alkaa 4.10. 

Jimi Tenor on suomalainen säveltäjä ja multi-instrumentalisti – ja tae omaperäisestä taiteesta, oli kyseessä sitten sooloprojektina syntynyt elektroninen musiikki tai bändin kanssa tehty jazzfunk. Hän laulaa, soittaa saksofoneja, huiluja, koskettimia ja itse rakentamiaan soittimia. Kansainvälisestikin menestynyt monitoimimies on musiikkiuransa lisäksi mm. valokuvannut, ohjannut lyhytelokuvia ja suunnitellut vaatteita. www.jimitenor.com