Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 21.11.

pori

Validi Karki -klubi & Vapaat äänet: Mikko Innanen Autonomus,Porin Raatihuone, pori21.11. Klo 18:00

Jazzin Itsehallintomalli Vapaat äänet -kiertueella (www)

keikka

Su 21.11.2021
Validi Karkia -klubi:
MIKKO INNANEN AUTONOMUS (FI/DK/NOR)
Mikko Innanen: saksofonit
Håvard Wiik: piano (Norja)
Antti Lötjönen: basso
Peter Bruun: rummut (Tanska)

Porin Raatihuoneen sali, Hallituskatu 9
Showtime klo 18.00, ovet klo 17. 30
Liput 25€, ennakkovaraukset kukkesand@hotmail.com

Saksofonisti Mikko Innasen Autonomus on sekä nelihenkinen yhtye, sävellyssarja että musiikillinen filosofia. Pohjoismaisista huippusoittajista koostuva kvartetti tutkii ja tulkitsee Innasen sävellyksiä nimensä mukaisesti itseohjautuvasti ja joka esityskerralla eri tavalla. Innanen sävelsi ohjelmiston 40 teosta talvella 2018-19. Sävellykset ovat päiväkirjamaisia. Johtoajatuksena oli ottaa vastaan musiikillisia ideoita sellaisina kuin ne tulevat ja pyrkiä kirjaamaan ne ylös liikaa miettimättä ja arvottamatta.

Mikko Innanen (s. 1978 Lapinjärvellä) on luonut mittavan kansainvälisen uran saksofonistina, säveltäjänä, yhtyeenjohtajana ja solistina. Hänen muista kokoonpanoistaan mainittakoon Mikko Innanen 10+, Mikko Innanen & Innkvisitio, Gourmet, PLOP ja Innanen/Pasborg/Piromalli. Innanen sai Jazzliiton Yrjö-palkinnon 2008. Kvartetin muut jäsenet, norjalaispianisti Håvard Wiik, basisti Antti Lötjönen ja tanskalaisrumpali Peter Bruun ovat kaikki vahvoja ja persoonallisia muusikoita, jotka omalla tulkinnallaan auttavat viemään Innasen moni-ilmeiset ja -tulkintaiset sävellykset uusiin, ennenkuulumattomiin äänimaailmoihin. Fiasko Records julkaisi kolmois-CD:n ”Mikko Innanen Autonomus: I-XXX” marraskuussa 2019.

Mikko Innanen kertoo näin: “Odotan innolla, että pääsemme tutkimaan Autonomus-ohjelmiston tarjoamia mahdollisuuksia kiertueella. Jokainen konsertti on uniikki kokonaisuus. Sävellyssarjan tausta-ajatuksena on luoda musiikkia, jossa jokaisella soittajalla on aito mahdollisuus tulkita kutakin kappaletta haluamallaan tavalla valitsemallaan hetkellä. Toivottavasti kvartettimme sisäinen vuorovaikutus kipinöi taaimmaisille penkkiriveille asti.”

Mikko Innanen Autonomus (c) Maarit Kytöharju

Kiertueen yhteistuotanto: Vapaat äänet & Suomen Jazzliitto
Kiertueen tuki: MES, Norks Jazzforum
Yhteistyökumppani: Kumu drums
Validi Karkiaa tukee Taike - Taiteen edistämiskeskus