Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 15.11.

helsinki

Kaisa Mäensivu Trio,Koko Jazz Club, helsinki15.11. Klo 19:00

Kansainvälisestikin maineikkaan nuoren polven basisti Kaisa Mäensivun triossa kuullaan laulun ja vibrafonin harvinaista yhdistelmää, sekä kolmen huippumuusikon aikaansaamaa huumaavaa groovea.

Mäensivun loistokkaasti bassolinjoillaan johtaman yhtyeen ohjelmisto koostuu sekä trion jäsenten sävellyksistä, että persoonallisesti sovitetuista ja terävästi suomenkielelle käännetyistä jazzlauluista Mäensivun tulkitsemana.

Tuoreessa yhtyeessä on suuren maailman meininkiä ja vankkaa kokemusta laulajien kanssa työskentelystä: newyorkista kotoisin oleva rumpali Joe Peri on levyttänyt Tony Bennettin kanssa, ja vibrafonisti Severi Pyysalo on työskennellyt Sarah Vaughnin kanssa.

Eri sukupolvista ja maailmankolkista yhteen päätyneet muusikot juhlistavat jazzmusiikin heille tarjoamaa yhteistä kieltä.

Kaisa Mäensivu, kontrabasso & laulu
Severi Pyysalo, vibrafoni
Joe Peri, rummut

turku

Monday Jazz Happening: Ilpo Murtojärvi Quartet,Rica Bar, turku15.11. Klo 19:00

Vuonna 2015 perustettu Ilpo Murtojärvi Quartet (IMQ) soittaa huippukitaristi Ilpo Murtojärven suurimmaksi osaksi tälle kokoonpanolle säveltämää musiikkia. Keikkojen lisäksi yhtye on tehnyt kaksi studiolivealbumia. Ensimmäinen nimeltään Skylarks julkaistiin vuonna 2017 ja toinen Sunday Morning Shuffle vuonna 2020. Kvartetin keikkaohjelmisto koostuu näiltä levyiltä valituista kappaleista, improvisaation tuodessa oman mielenkiintoisen lisänsä esitettävään materiaaliin!

Ilpo Murtojärvi - kitara
Jusu Heinonen - saksofoni
Vesa Saloranta - basso
Oskar Suksi - rummut 

Ilpo Murtojärvi Quartet esiintyy klo 19, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset. Tapahtuma on kaikille avoin ja sisäänpääsy on maksuton. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ravintolayhteistyössä toteuttama tapahtuma, joka käynnistää jo 16. kautensa. Tänä vuonna mukana yhteistyössä ja tapahtumaa tukemassa on myös Jazz City Turku ry.

Tapahtumassa noudatetaan pandemian aikaisia ravintolarajoituksia ja hygieniasuosituksia.