Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 3.11.

oulu

OMJ Jazz & Etno 2021: ELENA MINDRU FINNECTION FEAT. ADAM BALDYCH,Oulun teatteri, Ravintola Vänmanni, oulu3.11. Klo 19:00

Elena Mindru Finnection

(+ Adam Baldych)
keikka

Jazzliiton yhteistutantokiertue 
ELENA MINDRU FINNECTION FEAT. ADAM BALDYCH
Ke 3.11. klo 19
Oulun teatteri, Ravintola Vänmanni (Kaarlenväylä 2)
Liput 20/11/8 €
Jazz-20 ry:n jäsenet 11 €
Ticketmaster Suomi kautta maan. Hinnat sisältävät käsittelykulut. Ilman käsittelykuluja Valveen lippumyymälä. Konserttiin käy Kaikukortti, paikkoja on rajoitettu määrä.

Kansainvälisen tason jazzlaulaja Elena Mindru on elävöittänyt suomalaista musiikkielämää jo lähes vuosikymmenen ajan karismaattisella esiintymisellään. Hän saavutti toisen sijan ja yleisöpalkinnon Shure Voice Competitionissa Sveitsin Montreuxissa vuonna 2012, ja sai tavata legendaarisen tuottajan Quincy Jonesin. Sen jälkeen ura onkin ollut nousujohteinen.  Hän on myös julkaissut omalla nimellään nelijä levyä, viimeinen vuoden 2021 elokuussa.

Elena Mindrun yhtye kantaa nimeä Elena Mindru Finnection. Sen solistivieraaksi on saatu euroopan tunnetuimpiin jazzviulisteihin lukeutuva Adam Baldych. Finnection symboloi yhteyttä suomalaisiin soittajiin, jotka toimivat yhtyeen kantavina taustavoimina. Pianisti Tuomas J. Turunen vastaa yhtyeen sävellyksistä yhdessä Mindrun kanssa. Mukana on myös yksi Baldychin kappale. Kompissa toimivat nuoren polven lahjakkaat soittajat Oskari Siirtola ja Anssi Tirkkonen.

Uuden Hope -levyn sisältämä musiikki on Elena Mindrulle askel laulelmallisempaan ja melodisempaan ilmaisuun. Kappaleet ovat saaneet vaikutteita erityisesti pop, r&b ja elektronisesta musiikista. Osana yhtyeen live-esitystä Mindru käyttää perinteisen vahvistetun laulusoundin ohella erilaisia efektejä sekä loopperia. Yhteistyö Adam Baldychin kanssa on jatkunut jo kaksi vuotta ja se on osoittautunut erittäin hedelmälliseksi. Baldychin viulu tuo yhtyeen musiikkiin oman persoonallisen lisänsä ja toimii valovoimaisena solistina Mindrun ja muiden bändinjäsenten ohella. Levy sisältää kappaleita, joiden sanoituksissa käsitellään ihmiskunnan tulevaisuuden näkymiä muuttuvassa ekologisessa ympäristössä sekä globalisaation mukanaan tuomia haasteita (siirtolaisuus, katoavat elinkeinot, robotisaatio). 

Elena Mindru | laulu 
Adam Baldych | viulu 
Tuomas J. Turunen | piano 
Oskari Siirtola | basso 
Anssi Tirkkonen | rummut 

Tuotanto: Oulun musiikkijuhlasäätiö 
OMJ Jazz & Etno -konserttisarja on Oulun musiikkijuhlasäätiön ympärivuotinen konserttisarja jossa kuullaan laaja kirjo kotimaisia artisteja sekä vierailevia tähtiä.

Yhteistyössä
Jazz-20 ry
Suomen Jazzliitto

 

tampere

Tampere Jazz Orchestra Revisited: Tribute to Kari Komppa,G Livelab Tampere, tampere3.11. Klo 19:00

Tampere Jazz Orchestra

Liput 25€

Tampere Jazz Orchestra oli 1980-luvun alkuvuosina toiminut orkesteri, joka oli koottu ajan parhaista pirkanmaalaisista jazzorientoituneista muusikoista. Orkesterin johtajana ja säveltäjänä toimi Kari Komppa, joka sai Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 1982. Orkesteri esiintyi samana vuonna Pori Jazzin pääkonsertisssa ja levytti tuon materiaalin vuonna 1984 albumille Makumoka.

Tämän illan orkesterissa alkuperäisestä kokoonpanosta ovat mukana saksofonisti-huilisti Yrjö Punkari ja kosketinsoittaja Heikki J Heinonen. G Livelabissa esiintyvä orkesteri on koottu vartavasten esittämään Makumoka-levyn materiaalia ja osoittamaan arvostusta Kari Kompan sävellystyölle ja tamperelaisen jazzin menneille vuosille.

Mikäli keikka ei ole ennakkoon loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta hintaan 20 €/kpl. Ovimyynti aloitetaan keikkapäivänä klo 18. Alaikäiset ovat tervetulleita keikalle aikuisen seurassa.